Bazele HVAC (încălzire, ventilatie și aer conditionat)

Prezentare generală a sistemului HVAC

HVAC înseamnă încălzire, sistem ventilatie cu recuperare de caldura, aer conditionat dar și umidificare dezumidificare. HVAC este important în proiectarea de aplicații industriale medii-mari, clădiri de birouri, dar si pentru case, pensiune unde condițiile sigure și sănătoase ale clădirii sunt reglementate în ceea ce privește aerul proaspăt, temperatura și umiditatea. .

Aerul conditionat variază de la aer conditionat mobil, AC aer conditionat de tip split, aer conditionat de tip duct și aer conditionat de tip caseta.

Nevoie de HVAC

Obiectivele HVAC sunt controlul condiției de aer din interiorul spațiului desemnat, cum ar fi temperatura, umiditatea, calitatea aerului, furnizarea de aer proaspăt exterior pentru controlul nivelurilor de oxigen și dioxid de carbon și, în sfârșit, controlul circulației aerului sau a debitului. Gestionarea acestor factori echivalează cu un sistem de succes HVAC. Sistemul HVAC va fi complet prin sisteme ventilatie cu recuperator de caldura, ele introduce un aer mult mai rece decat cel existent in exterior, ajutand in acest fel unitatea de aer conditionat ce va trebui sa raceasca doar diferenta respectiva.

HVAC modern a început la Buffalo, New York, pe 17 iulie 1902, ca răspuns la o problemă de calitate a aerului cu care se confruntă, Willis Carrier a prezentat desene pentru ceea ce a devenit recunoscut drept primul sistem modern de aer conditionat din lume.

Procese în HVAC

calitate aer climatizat proaspatProcesele prin care se menține controlul eficient al parametrilor într-un spațiu cu aer conditionat sunt următoarele:

Încălzire: pentru a crește temperatura adăugând energie termică într-un spațiu.

Răcire: pentru a reduce temperatura eliminând energia termică dintr-un spațiu.

Umidificare: pentru a crește umiditatea relativă a unui spațiu prin adăugarea de vapori de apă sau aburi.

Dezumidificare: Pentru a îndepărta vaporii de apă sau umiditatea unui spațiu.

Filtrare: Pentru a îndepărta praful, polenele, fumul și contaminanții din aer din spațiu.

Ventilare cu recuperare de caldura: pentru a permite aerului proaspăt extern în spațiu pentru a asigura un nivel acceptabil de oxigen dar ajuta încălzire sau răcire prin recuperare de căldură.

Miscarea aerului: Pentru a controla mișcarea aerului furnizat astfel încât locuitorii spațiului să nu simtă disconfort ( si în cazul sistem ventilatie descentralizata prin Sevi160r de ventilatie intre camere).

Componente ale unui sistem HVAC

Există trei componente principale ale unui sistem HVAC. Aceste două părți sunt sistemul de încălzire și răcire și sistem ventilatie cu recuperare de căldură. În cele mai multe cazuri, sursa de căldură este un tip de pompă de căldura sau cazan. Într-un sistem de aer conditionat, sistemul de răcire este compus dintr-un număr de subcomponente unice, care variază pentru diferite sisteme de climatizare.

Tipuri de sisteme de climatizare

aer conditionat sistem ventilatiePentru diferite aplicații se recomandă diferite tipuri de sisteme de aer conditionat. Cele mai frecvent utilizate sunt descrise de acum încolo.

Alegerea sistemului de aer conditionat pe care îl utilizează depinde de o serie de factori, inclusiv cât de mare trebuie să fie răcită suprafața, căldura totală generată în zona închisă, etc. Toți parametrii asociați sunt considerați și sistemul cel mai potrivit pentru spațiul dvs. sugerat.

Aer conditionat mobilă

Unitatile AC portabile sunt compuse dintr-o singura unitate mobila pentru camere singur. Debitul de aer este emis printr-un tub de evacuare. În acest aparat de aer conditionat, toate componentele, respectiv compresorul, condensatorul, supapa de expansiune sau bobina, evaporatorul și bobina de răcire sunt închise într-o singură cutie. Mai putin eficiente, acestea par sa prezinte o serie de dezavantaje, fapt ce le face sa fie ocolite de cele mai multe dintre persoanele care doresc sa isi monteze un sistem de climatizare. Acestea au insa si avantaje, cum ar fi, evident, faptul ca pot fi mutate rapide si, mai mult decat atat, nu necesita instalare profesionala.

Aer conditionat Split

Aparatul de aer conditionat este format din două părți: unitatea exterioară și unitatea interioară. Unitatea exterioară, dotată în afara camerei conditionate, adăpostește componente precum compresorul, condensatorul și supapa de expansiune. Conectat o singură unitatea interioară (in cazul celor monosplit), ori doi sau mai multe unitati interioare (dualsplit, respectiv multisplit) cuprinde evaporatorul și ventilatorul de răcire. Mai mult, actualele unități despărțite au un aspect estetic și nu ocupă mult spațiu. Un aer conditionat poate fi folosit pentru a răci dar se poate și pentru încălzire.

Sistemul de climatizare centralizată

Aerul conditionat central este utilizat pentru răcirea clădirilor mari, case mai mari, clădirilor de apartamente, birourilor, hotelurilor întregi, sălilor de film, cinematografelor, fabricilor etc. Dacă întreaga clădire trebuie să fie cu aer conditionat, a pune unități individuale în fiecare dintre camere este foarte scump, ceea ce face ca acest o opțiune mai bună. Un sistem central de aer conditionat este alcătuit dintr-o unitate de exterior de mare capacitate care are capacitatea de a produce mare capacitate de răcire. Răcirea sălilor mari, mall-urilor, spațiilor uriașe, galeriilor etc.

Sistem ventilatie

Problema ventilației poate fi rezolvată în mai multe moduri. Sistemele de ventilație pot fi împărțite în sisteme naturale și ventilare mecanică, iar acestea sunt împărțite în continuare în sistem ventilatie cu recuperare de căldură și sistem ventilare fără recuperare de căldură. În același timp, ventilație poate fi centralizată sau descentralizată. Oferim următoarele sisteme:

Alimentarea pasivă de aer și extracția activă – fără recuperare de căldură
Sistem ventilatie descentralizata cu recuperare de caldura
Sistem ventilatie centralizata cu recuperare de caldura

Sistem ventilatie descentralizata cu recuperator de caldura ceramic

Poate fi instalat cu ușurință în perete, nu necesită lucrări ample de construcție și rezolvă eficient problema ventilației. Furnizarea continuă de aer filtrat proaspăt care asigură o calitate bună a aerului din interior. Ventilatoare aerisire funcționează continuu la cel mai mic nivel, cu excepția cazului în care umiditatea crește sau dacă creșteți puterea manual.

Centrala ventilatie cu recuperare de caldura cu schimbătoare de căldură eficiente

Sistem ventilatie centralizata este o soluție foarte eficientă, destinată în principal clădirilor rezidențiale noi. Oferă cele mai avansate moduri de ventilație și cele mai flexibile metode de instalare.

Ce poate face Altecovent pentru tine

planificare ventilatie recuperator de calduraLa noi, la Altecovent, ne străduim pentru excelență în fiecare slujbă pe care o asumăm cu o echipă de experți foarte pregătiți. Suntem aici pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți calitatea aerului interior și să vă încălziți casa cu căt mai putine pierderi de energie termică, Oferim o gamă largă de produse și tot ajutorul tehnic de care aveți nevoie. Ne asigurăm întotdeauna că veți primi cea mai bună soluție pentru a vă potrivi nevoilor casei sau clădirii Dvs.

Altecovent este o firma de specialitate in ventilatie, suntem proiectanți, furnizori și, dacă este necesar, instalatori de sisteme de ventilație pentru locuințe, în România. Oricare ar fi cerințele, bugetul sau asteptariile dvs., Altecovent ventilatie vă poate oferi soluția de care aveți nevoie. De la sisteme descentralizate de  ventilație cu recuperare de căldura, ventilatoare de baie (sistem de extracție pentru casă), până la soluții multiple de extracție a camerei, gama noastră largă de HVAC oferă un produs pentru fiecare scop de tratarea a aerului. Sistemele noastre de ventilare vă vor ajuta să vă faceți proprietatea cât mai ecologică posibil, folosind ventilația de recuperare a energiei cu recuperatoare de căldura (HRV) (ERV). De asemenea, sunt disponibile sisteme de extragere mecanică pentru a ajuta proiectele noi de construcții durabile.

Ca lideri în proiectare, executie si furnizare atât a sistemelor de ventilatie recuperare de căldura, cât și a celor comerciale, vă putem ajuta, dovedind un sistem silentios de înaltă calitate, la cel mai bun pret posibil.

Gamă largă sistem de ventilatie de la producătorii de top

Deoarece la Altecovent ventilatie, standardele nationale si internationale sunt pe deplin independente, vă putem furniza cel mai bun sistem ventilatie posibil pentru proiectul dvs. la cel mai bun cost posibil de la producătorii de top, cum ar fi:

Altecovent vă poate oferi o unitate de ventilatie cu recuperare de căldura pentru dvs., sau vă putem oferi și un set complet de sistem de ventilatie  cu recuperator de căldura DIY cu toate elementele necesare. Alături de gama noastră de unități, avem de asemenea o gamă largă de soluții de conducte și toate accesoriile necesare, inclusiv controlere, filtre și alte elementele materiale, cum ar fii : valve distribuitori, grille, atenuatoare de aerisire și fitingurile necesare.

Contactează-ne

Echipa noastră de vânzări și tehnică este disponibilă pentru a răspunde la orice întrebare in intervalul Luni – Vineri de la 8:00 – 18:00, contactați-ne   pentru mai multe informații despre sistemele de ventilatie cu recuperare a căldurii sau despre alte sisteme ventilatie pe care le detinem.