Aerisirea si ventilarea casei de vacanta din lemn – avantajele pe care le aduce un sistem de ventilatie

Aerisirea si ventilarea casei de vacanta din lemn – avantajele pe care le aduce un sistem de ventilatie

Casa, alaturi de celelalte imobile in care locuim, sezonier sau permanent, trebuie sa fie locuri ce ne ofera confort din toate punctele de vedere. Ne dorim ca sanatatea noastra sa nu fie pusa in pericol de aerul pe care il respiram, mai ales in interior. Totodata, ne indreptam atentia spre factorii care pot degrada structura peretilor si a obiectelor din incaperi. Un sistem de ventilatie eficient este absolut necesar in casele in care aerisirea mecanica nu se poate face constant.

Am pregatit acest articol pentru a va pune la curent cu importanta unui sistem de ventilatie si am detaliat pe larg mai multe puncte de interes referitoare la acest subiect. Veti descoperi detalii despre:

  • Casele de vacanta si imobilele nelocuite au nevoie de ventilatie constanta
  • Cum sa scapati de aerul viciat
  • Un aer dezumidificat va impiedica aparitia mucegaiului
  • Ventilati eficient, fara pierderi de caldura
  • Sisteme de ventilatie care tin pasul cu tehnologia
  • Sistemul de ventilatie – o investitie pe termen lung

Casele de vacanta, din lemn si imobilele nelocuite au nevoie de ventilatie constanta

Poate ca aerisirea mecanica poate fi o solutie in cazul casei in care locuim. Desi noi nu va recomandam sa va bazati doar pe deschiderea zilnica a ferestrelor, putem spune ca este totusi o varianta potrivita prin care aerul curat poate patrunde in locuinta. Dar ce se intampla cu casele de vacanta, din lemn, pe care nu le vizitam decat in weekend sau doar vara? Aici nu mai putem deschide fereastra in fiecare zi. Daca in interiorul camerelor nu patrunde constant aer curat, pot aparea probleme majore.

Mirosul neplacut, tipic unei case nelocuite este cu adevarat deranjant. Atunci cand ajungem in casa de vacanta ne dorim sa ne relaxam, nu sa ne ocupam de deschiderea tuturor ferestrelor si usilor pentru a aerisi. In plus, aceasta varianta nu este nici pe departe eficienta, dat fiind faptul ca o perioada lunga de timp aerul a fost inchis. Acolo unde nu exista un flux constant de aer, apare umiditatea care duce la formarea mucegaiului. Efectele nocive ale acestuia sunt bine cunoscute de fiecare dintre noi.

In unele depozite de marfa sau alte imobile de acest tip nu exista posibilitatea aerisirii mecanice. Pentru acestea, dar si pentru casele de vacanta care nu sunt locuite o vreme indelungata va recomandam montarea unui sistem de ventilatie. Altecovent va deveni furnizorul dumneavoastra de incredere in aceste circumstante.

Cum sa scapati de aerul viciat

Poluarea din interiorul locuintei poate fi de pana la 5% mai mare decat cea din exterior. Este un procent alarmant, mai ales ca in interior ne petrecem o mare parte a timpului. Particule pe care nu le sesizam cu ochiul liber se plimba nestingherite prin aerul pe care il respiram si ne aduc probleme grave de sanatate.

Praful, chimicalele din componenta produselor de curatare si a detergentilor, polenul care patrunde din exterior, sunt doar cativa factori care ne pun in pericol daca acea camera nu este aerisita corespunzator. Varianta potrivita pentru combaterea acestor probleme este constituita de reglarea fluxului de aer cu ajutorul unui sistem de ventilatie. Astfel, aerul este proaspat si filtrat cand ajunge in incapere.

Un aer dezumidificat va impiedica aparitia mucegaiului

Mucegaiul – un mare inamic al sanatatii noastre. Multe persoane dezvolta probleme de sanatate din cauza mucegaiului din locuinta. Acesta se formeaza in timp, daca in incapere nu patrund razele soarelui si daca mereu exista umiditate. De multe ori, un prim semn care ar trebui sa ne ingrijoreze este reprezentat de ferestrele aburite. Aburul se va transforma in picaturi, iar de la condens mai este doar un pas pana la aparitia unui focar de mucegai.

Daca in componenta aerului exista un procent mare de umiditate, este cazul sa facem o schimbare. Noi recomandam montarea unui sistem de ventilatie chiar in perioada in care va construiti locuinta, pentru ca este mult mai comod. Cu toate acestea, toate sistemele pe care vi le punem la dispozitie sunt simplu de montat in orice moment. Va suntem alaturi pe perioada intregului proces, pentru ca este esential ca montarea sa se desfasoare la cele mai inalte standarde pentru a beneficia de o eficienta sporita a oricarui sistem de ventilatie.

Baia este o incapere in care umiditatea este constanta. Am mai discutat in articolele anterioare despre cum aburii si fluxul de apa sunt factorii principali pentru aparitia mucegaiului in aceasta camera. Este cert ca ventilatia din baie este absolut necesara. Noi recomandam un ventilator baie extractie cu senzor de umiditate pentru a preveni eficient acumularea excesiva de umiditate.

Ventilati eficient, fara pierderi de caldura

Unul dintre principalele scopuri ale brandului nostru este sa ofere clientilor solutii eficiente pentru problemele pe care le au. Atunci cand va confruntati cu abundenta de mucegai, datorat umiditatii ridicate, este indicat sa instalati in locuinta dumneavoastra un sistem de ventilatie. Variantele sunt multe, printre cele mai eficiente se numara sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura centralizate sau ventilatoare cu recuperare de caldura descentralizate.

Acestea mentin o temperatura constant in incapere, controleaza nivelul de umiditate din aer datorita fluxului constant, inlatura particulele nocive care se gasesc in componenta aerului din interior si mirosurile neplacute. Aerul din interior este evacuat, in vreme ce aerul din exterior este incalzit si purificat atunci cand se intoarce in incapere.

Mai mult de atat, aceste sisteme de ventilatie cu recuperator de caldura descentralizat au un randament in recuperarea de caldura de peste 93%. Nu trebuie sa va faceti griji in privinta facturilor piperate pe care le veti primi la caldura caci nu vor mai fi pierderi, cum se intampla in cazul aerisirii clasice prin deschidere a ferestrei.

Sisteme de ventilatie care tin pasul cu tehnologia

Cand alegeti un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura centralizat stiti ca aveti parte de o aparatura moderna, care tine pasul cu tehnologia. Acestea au senzori integrati care regleaza debitul, temperatura, umiditatea, confortul pentru ca dumneavoastra sa va bucurati de toate beneficiile pe care vi le poate aduce un astfel de sistem, fara a va preocupa de functionare.

Iarna vor genera caldura, iar vara vor genera racoare. Le puteti conecta la sistemul dumneavoastra Smart Home pentru si mai multa comoditate si control absolut. Multe dintre acestea dispun si de o telecomanda cu care puteti controla eficient temperatura.

Sistemul de ventilatie – o investitie pe termen lung

Din pacate, multe persoane considera ca un sistem de ventilatie este mult prea scump si se gandesc ca aerisirea prin deschiderea ferestrelor este suficienta. Un astfel de sistem ar trebui privit drept o investitie pe termen lung. La urma urmei, daca mucegaiul se extinde pe pereti va fi nevoie de interventia unei echipe specializate care sa elimine petele si sa se ocupe de renovare. Lemnul este un material foarte sensibil la mucegai si de multe ori este posibil ca daunele sa nu poata fi remediate. Unde mai punem ca pe langa pereti, mucegaiul mai poate ataca si mobilierul, perdelele, pardoseala si chiar hainele. Toate acestea vor trebui inlocuite pentru a scapa definitiv de probleme.

Indiferent daca detineti o casa de vacanta din lemn pentru a vă petrece chiar dumneavoastra weekendurile sau concediile sau daca optati pentru inchirierea acesteia, un sistem de ventilatie este absolut necesar pentru a spori confortul. Tineti cont si de faptul ca veti obtine un pret mai bun atunci cand hotarati sa o vedeti daca o dotati cu un astfel de sistem.

Daca luam in calcul sanatatea, vom descoperi ca un sistem de ventilatie este neaparat necesar. In lipsa lui, problemele de respiratie si alergiile vor aparea negresit, iar medicamentatia poate fi cu mult mai costisitoare decat un astfel de sistem.

Acestea fiind spuse, putem concluziona prin a spune ca un sistem de ventilatie este mai mult decat necesar pentru fiecare locuinta. Acesta reprezinta o investitie de care va veti bucura ani de-a randul. Beneficiile sale asupra calitatii vietii sunt considerabile, avand in vedere ca aerul poluat si sporii de mucegai pot aduce probleme grave de respiratie. Descoperiti gama de sisteme de ventilatie pe care vi le punem la dispozitie si alegeti produsul potrivit pentru spatiul de care dispuneti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *