De ce sa alegeti unitatile RHP pentru casa dumneavoastra

De ce sa alegeti unitatile RHP pentru casa dumneavoastra

Unii ar putea crede ca pe timp de vara aerul conditionat este solutia ideala. Insa nu este chiar asa, fiindca acesta are anumite dezavantaje. In primul rand, este vorba de acelasi aer, desi racit, totusi recirculat. Asta inseamna ca nu este tocmai ideal pentru sanatate. Aerul conditionat nu este chiar suportabil pentru toata lumea, de multe ori cauzand probleme respiratorii. In al doilea rand, despre consum ce sa mai vorbim? Daca aveti ghinionul de a locui intr-un climat unde vara este de-a dreptul sufocanta, atat din cauza temperaturilor ridicate, cat si din cauza umiditatii crescute, devine o adevarata lupta de supravietuire, fiindca nu oricine isi permite sa mentina aerul conditionat pornit toata ziua.

De aceea, unitatile RHP de la Komfovent sunt solutia mult asteptata de populatie. O astfel de unitate vine cu o serie de avantaje pe care le veti descoperi mai jos.

Eficienta energetica a unitatii RHP este extrem de ridicata, deoarece functionarea sa se bazeaza pe principiul dublei recuperari – regeneratorul rotativ de entalpie + pompa de caldura.

In timpul iernii, schimbatorul de caldura rotativ nu numai ca incalzeste aerul furnizat, utilizand energia aerului evacuat, ci si regenereaza o portiune de umiditate si hidrateaza aerul proaspat furnizat.

In timpul verii, rotorul economiseste raceala si elimina excesul de umiditate. Pompa de caldura functioneaza iarna ca a doua etapa de recuperare, preluand tot restul energiei din aerul evacuat, iar in timpul verii, actioneaza ca un aparat de aer conditionat – raceste aerul furnizat la temperatura necesara.

In medie, dispozitivul RHP consuma mai putina energie decat mai multe sisteme individuale. Coeficientul sezonier de eficienta in timpul sezonului de incalzire atinge SCOP 17.

Performanta optima

Daca dorim sa oferim un mediu confortabil in incinta, este necesar sa controlam un numar mare de parametri ai aerului: temperatura, umiditatea, puritatea si concentratia de CO2. De obicei, acest lucru se realizeaza cu mai multe sisteme independente – sisteme de incalzire, aer conditionat, ventilatie, umidificare si purificare a aerului.

O astfel de solutie are cateva dezavantaje: o investitie initiala mare, o operare complicata si costisitoare, probabilitate mare de defectiuni, setari incorecte. Unitatea Komfovent RHP indeplineste toate functiile de microclimat interior – „5in1”! ventileaza incaperile, furnizeaza aer curat si proaspat din exterior, il incalzeste sau il raceste in functie de necesitati. Controlul umiditatii elimina excesul de umiditate in timpul verii sau umidifica aerul iarna, cand este prea uscat. Procesele sunt controlate de automatizarea inteligenta, ceea ce face ca dispozitivul sa fie extrem de economic si necesita o atentie minima.

Microclimat sanatos

In timp ce utilizati modul de racire RHP, in locul aparatului de aer conditionat obisnuit, trebuie acordata atentie conditiilor meteorologice din exterior. RHP este ideal pentru zonele climatice medii.

RHP mentine un mediu sanatos (aerul nu este uscat, nu este utilizat in mod repetat, nu reapare intr-un „cerc”, dar este alimentat din exterior si filtrat suplimentar). Filtrele de aer eficiente elimina praful, particulele mici si microorganismele din aerul furnizat, astfel incat locuinta va avea intotdeauna aer proaspat si curat. Datorita functionarii specifice a sistemului RHP, umiditatea este redusa in timpul verii si mentinuta in timpul iernii. Per total, asigura cel mai inalt nivel de confort si un mediu sanatos. In acelasi timp, mentinerea costurilor de operare sunt scazute.

„Plug & Play”

RHP este un dispozitiv multifunctional care ocupa un spatiu relativ mic. Este usor de instalat si de utilizat, usor de gestionat si de intretinut in comparatie cu cateva sisteme separate (neinterconectate) de incalzire, racire si ventilatie. Dispozitivul este complet gata de functionare – doar „Plug & Play”. Toate componentele sunt instalate, potrivite si testate din fabrica.

Automatizare inteligenta

Datorita automatizarii integrate, RHP este extrem de eficient din punct de vedere energetic. O astfel de eficienta este obtinuta datorita algoritmilor de control inteligenti, capacitatilor extinse de control si monitorizare (dispozitivele pot fi monitorizate online, gestionate de un computer sau smartphone).

Noi te putem ajuta cu alegerea sistemului ideal pentru locuinta ta si oferim si servicii de montaj profesional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *