Cautam in permanenta sa va furnizam idei si solutii eficiente atunci cand vine vorba despre confortul din locuinta. Totodata, in aceste vremuri ne gandim si la economii privind situatia actuala.
In acest articol vom discuta mai detaliat despre beneficiile unui boiler cu pompa de caldura. De asemenea de ce este bine ca ele sa functioneze impreuna.
Observam in ultima perioada o inclinatie tot mai mare spre locuintele din mediul rural. Oamenii prefera sa isi contruiasca o casa dupa un proiect preferat pentru ca au libertatea de a alege designul pe care si-l doresc. A avea o casa cu gradina si curte vine cu multe avantaje. Aer curat, libertate, posibilitatea de a construi anexe suplimentare, a avea hrana bio si asa mai departe. Cat despre facilitati, traim in era tehnologiei si acum ne este usor sa avem apa menajera la robinet sau incalzire in calorifere. Acest lucru nu mai este o problema.
Oamenii cauta mai multa liniste si vor sa stea departe de aglomeratia urbana si nu este nimic gresit. Chiar daca construirea unei locuinte implica o responsabilitate mare, iar din punct de vedere financiar costurile sunt destul de mari, beneficiile pe termen indelungat sunt incontestabile.
Inca de la faza de construire trebuie sa ne gandim la sursa de caldura pe care o vom avea. Desigur ca solutii sunt multe insa ne gandim totodata ca acestea sa fie si avantajoase, sa ne aduca economii.
In acest context puteti lua in calcul un boiler cu pompa de caldura Hajdu. Iata de ce!
Boiler cu pompa de caldura
Chiar daca vorbim despre doua tehnologii diferite, ambele vin cu mari avantaje.
Boilerul electric este un produs cunoscut pe piata. Acesta are rolul de a acumula apa intr-un rezervor ca mai apoi ea sa ia contact cu o sursa de incalzire. In ultima faza, apa ajunge la temperatura ce a fost selectata de catre proprietar. Este un proces simplu, dar care vine cu foarte multe avantaje.
Daca vorbim despre pompa de caldura, aceasta este un sistem mult mai complex. Pompa nu creeaza caldura ci mai degraba o extrage din sol, aer sau apa si are capacitatea de a o muta de la exterior la interior cu ajutorul unui ciclu de refrigerare. Acest ciclu de refrigerare asimileaza caldura exterioara intr-un compresor unde presiunea are puterea de a creste si mai mult temperatura. Ultimul pas este ca ea sa ajunga in calorifere pentru a ne oferi acel confort de care avem nevoie.
Veti spune ca nu este necesar un boiler pentru ca pompa de caldura are capacitatea de a oferi si apa menajera. Cu toate acestea utilizarea lor impreuna vine cu mai multe avantaje.
Stim despre instalatiile de incalzire ca sunt circuite inchise, fie ca vorbim despre incalzire in pardoseala sau despre calorifere. Au un principiu simplu de functionare. Apa este mentinuta la o temperatura constanta, fapt pentru care pierderile sunt reduse, iar volumul de apa este mult mai mic.
In schimb daca vorbim despre apa calda de la un robinet deschis, ea ajunge la un varf de consum.
Ne dorim ca ea sa aiba in permanenta un debit mare si sa se incalzeasca instant la temperatura dorita. Acest lucru este posibil cu instalarea unui boiler. Va mentine apa la temperatura dorita si poate fi utilizata instant. Iata deci de ce recomandam ca pompa de caldura sa fie utilizata impreuna cu un boiler.
Ce pompa de caldura sa alegeti
Poate ca nu cunoasteti foarte bine acest domeniu si nu stiti cu exactitate ce fel de pompa de caldura sa alegeti. Exista pe piata mai multe tipuri de pompe de caldura: apa-apa, sol-apa, aer-apa.
Pentru a avea parte de un confort in locuinta va recomandam sa alegeti o pompa de caldura aer-apa. Vorbim aici de costuri mult mai reduse comparativ cu celelalte tipuri si asta pentru ca nu depinde de duritatea solului sau de prezenta panzei freatice.
Din gama noastra de produse de la Altecvent puteti alege pompa de caldura aer-apa de la Hajdu. Iata de ce:
Aceasta poate asigura incalzirea si racirea spatiului si apei calde menajere. Are un design modern si o valoare energetica de A+++.
In plus, este silentioasa si are o capacitate de incalzire eficienta chiar si la temperatura aerului de -7 grade Celsius.
De asemenea, aceasta pompa de caldura poate furniza apa calda menajera cu o temperatura de pana la 80 grade Celsius. Pentru a imbunatati confortul locuintei poate fi utilizata si pentru incalzirea in pardoseala.
Mai mult decat atat, poate fi controlata cu ajutorul unei telecomenzi. Aceasta are Wi-fi incorporat ce se poate conecta la aplicatia Smart Home. Puteti vedea temperatura de productie a apei, modurile de functionare si asa mai departe.
Pompele de caldura vin cu avantaje pe care oamenii le cauta
Pentru faptul ca acestea produc mai multa energie decat consuma, asta nu inseamna decat economii insemnate. Pentru costuri reduse aproape de 0, acestea functioneaza si cu panouri fotovoltaice.
Este asadar un avantaj enorm din punct de vedere financiar, iar oamenii cauta astfel de sisteme de incalzire.
Am mai discutat si in articolele anterioare despre avantajele sistemelor de ventilatie cu recuperare de caldura. Acestea cresc valoarea unui locuinte. Acelasi lucru se intampla si cu pompele de caldura. Astfel de dotari nu sunt standard, fiind sisteme de viitor, ce vor deveni tot mai populare in randul consumatorilor casnici.
In acest context, daca in viitorul apropiat veti inchiria sau vinde locuinta, aceasta va avea o valoare mult mai mare.
Sa nu uitam de faptul ca aceste pompe de caldura protejeaza si mediul inconjurator. Acestea utilizeaza o sursa regenerabila gratuita. Nu veti avea nevoie de un cos de fum fapt pentru care nu veti mai chetui cu curatarea acestuia.
In plus, daca este nevoie de anumite lucrari de mentenanta, costurile sunt cu mult mai mici in comparatie cu alte sisteme de incalzire.
Iata deci avantajele acestor sisteme de incalzire pentru locuinta. Va oferim consiliere personalizata si raspundem la toate intrebarile. Descoperiti toate produsele din pagina noastra si alegeti in functie de nevoi si preferinte.