Care este diferența dintre calitatea aerului interior și calitatea mediului interior?

Care este diferența dintre calitatea aerului interior și calitatea mediului interior?

Calitatea mediul aerului interior ia în considerare toate condițiile din interiorul unei clădiri, calitatea aerului interior se referă direct și numai la calitatea aerului din interiorul unei clădiri.

calitatea mediului interior ventilatie recuperator de calduraCalitatea aerului interior (IAQ) și calitatea mediului în interior (IEQ) sunt adesea considerate a fi același lucru și sunt deseori amestecate. Cu toate că IAQ și IEQ sunt două lucruri diferite pe care le au asupra conceptelor care se retrag.

Calitatea aerului din interior poate fi privită ca o categorie foarte importantă în întreaga categorie a mediului aerului interior. IAQ este măsura aerului din interiorul clădirii și efectele pe care le are asupra ocupanților și clădirii în sine. Lucrurile luate în considerare în IAQ includ praful, fumul de țigară, monoxidul de carbon, dioxidul de carbon, ozonul, radonul, compușii organici volatili (COV), precum și alți compuși chimici care pot fi prezenți din lucruri precum materiale de construcție sau materiale de curățare.

Condițiile din interiorul unei clădiri

Calitatea mediului interior este descrisă cel mai bine ca fiind condițiile din interiorul unei clădiri. Nu se referă doar la calitatea aerului, ci la mediul interior în ansamblu. Luează în considerare lucruri precum accesul la lumina zilei, condițiile acustice, iluminatul și confortul termic și include, de asemenea, calitatea aerului în interior. Atunci când avem în vedere condițiile termice, trebuie să luăm în considerare lucruri precum umiditatea și umezeala care afectează calitatea aerului.

Cel mai bun mod de a ne gândi la diferențele dintre IAQ și IEQ că acea calitate a aerului este despre aerul pe care îl respirăm, în timp ce calitatea mediului este despre ceea ce respirăm, vedem, auzim și simțim în interiorul unei clădiri. O asemănare principală în IAQ și IEQ este că niciuna dintre ele nu poate fi evitată și dacă nu este monitorizată și luată în considerare, acestea ar putea avea efecte grave asupra sănătății pentru tine și familia sau colegii de muncă. Este comun ca atunci când oamenii vorbesc despre IAQ, în general, înseamnă și IEQ, profesioniștii încearcă să folosească IEQ mai mult ca termen general și să folosească IAQ atunci când se referă direct și doar la aerul dintr-o locuință.

De ce sunt importante calitatea aerului interior și calitatea mediului interior?

Calitatea aerului interior (IAQ), precum și alte aspecte de sănătate, siguranță și confort, inclusiv acustica, nivelurile de iluminare și temperatura experimentate de utilizatorii clădirilor, care, alături de coaliția susținută, sunt vitale pentru sănătatea, confortul și productivitatea cetățenilor. Sistemele precum sistemele de ventilație cu recuperare de caldura vor crea rezultate pozitive în ceea ce privește îmbunătățirea calității aerului interior și a mediului interior.

Ce provoacă IAQ și IEQ săraci?

Clădirile care sunt situate în zone aglomerate și centrale pot lăsa ocupanții expuși la poluare dacă își deschid geamurile pentru ventilație. Peste 80% dintre persoanele care locuiesc în aceste zone urbane sunt expuse la niveluri de calitate a aerului care depășesc limitele OMS. Aici putem examina importanța unităților de ventilație prin recuperatoare de caldura și a dispozitivelor de recuperare a căldurii pentru a furniza aer curat ocupanților clădirii.

Datorită recunoașterii crescânde a necesității de a lua în considerare sănătatea și bunăstarea ocupanților din clădiri, fără a face compromisuri cu privire la eficiența energetică, o coaliție de nouă HVAC și organisme de construcții a solicitat recent Parlamentului European să îmbunătățească calitatea mediului interior (IEQ) ca parte a revizuirii sale  privind Directiva privind performanța energetică în clădiri  (EPBD).

Deschiderea ferestrelor pentru ventilație

În zonele care prezintă niveluri ridicate de zgomot și de poluare a aerului, ocupanții pot fi descurajați de la deschiderea ferestrelor pentru ventilație. Acest lucru poate cauza probleme în lunile mai călduroase când este necesară ventilația în special. De asemenea, în timpul sezonului de la mijlocul sezonului și al lunilor de iarnă, sunt descurajați în continuare din cauza scăderii temperaturii și pentru a evita debitele reci.

În ambele circumstanțe, unitățile de ventilație cu recuperare de caldura și de recuperare a căldurii pot preveni această problemă prin furnizarea de aer proaspăt în camere, în timp ce se extrage simultan orice umiditate veche sau aer învecinat. De asemenea, pentru a menține consumul de energie cât mai scăzut, ventilatoarele aerisire cu recuperator de caldura controlate cu viteză funcționează pentru a se potrivi cu ratele de ventilație în conformitate cu cantitatea de persoane din cameră.

Ventilatoarele aerisire sunt capabile să măsoare nivelurile de CO2 în cameră cu ajutorul unui senzor. Pe măsură ce numărul ocupanților va crește,  nivelurile de CO2 vor crește, ceea ce va schimba apoi frecvența electrică trimisă la ventilator, crescând viteza acestuia. Atunci când există o cerere mai mică de aer curat pe măsură ce ocupanții pleacă, ventilatoarele scad apoi în viteză.

Cum îmi pot îmbunătăți calitatea aerului interior și calitatea mediului interior?

Unitățile de ventilație cu recuperator de caldura pot, de asemenea, să limiteze zgomotul de intrare, acest lucru poate fi obținut prin montarea de amortizoare în conductă. Ventilația acustică oferă un nivel eficient de aer înlocuitor către o locuință, protejând, de asemenea, ocupanții de transferul oricărei surse externe de zgomot. 

Locuințele situate în apropierea drumurilor aglomerate, a industriilor industriale și chiar în apropierea aeroporturilor se află în zone zgomotoase, toate acestea având impact asupra mediului de viață. Dacă deschideți o fereastră nu doriți zgomot – ventilația acustică, cum ar fi silențioase, pot fi specificate pentru a asigura eliminarea zgomotului, dar aerul nu este.

Pentru a reduce la minimum orice implicație asupra sănătății dvs. din cauza ventilației deficitare din casă, este recomandat să investești într-o unitate de recuperare a căldurii de calitate. Prin instalarea unui sistem de ventilație în casa ta, vei beneficia de o calitate mai bună a aerului în casa ta. Alte beneficii includ asigurarea unei sănătăți mai bune pentru persoanele care suferă de astm și febră de fân și reducerea problemelor precum umezeala, mucegaiul și condensul.

Ce poate face Altecovent pentru tine

planificare ventilatie recuperator de calduraLa noi, la Altecovent, ne străduim pentru excelență în fiecare slujbă pe care o asumăm cu o echipă de experți foarte pregătiți. Suntem aici pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți calitatea aerului interior și să vă încălziți casa cu căt mai putine pierderi de energie termică, Oferim o gamă largă de produse și tot ajutorul tehnic de care aveți nevoie. Ne asigurăm întotdeauna că veți primi cea mai bună soluție pentru a vă potrivi nevoilor casei sau clădirii Dvs.

Altecovent este o firma de specialitate in ventilatie, suntem proiectanți, furnizori și, dacă este necesar, instalatori de sisteme de ventilație pentru locuințe, în România. Oricare ar fi cerințele, bugetul sau asteptariile dvs., Altecovent ventilatie vă poate oferi soluția de care aveți nevoie. De la sisteme descentralizate de  ventilație cu recuperare de căldura, ventilatoare de baie (sistem de extracție pentru casă), până la soluții multiple de extracție a camerei, gama noastră largă de HVAC oferă un produs pentru fiecare scop de tratarea a aerului. Sistemele noastre de ventilare vă vor ajuta să vă faceți proprietatea cât mai ecologică posibil, folosind ventilația de recuperare a energiei cu recuperatoare de căldura (HRV) (ERV). De asemenea, sunt disponibile sisteme de extragere mecanică pentru a ajuta proiectele noi de construcții durabile.

Ca lideri în proiectare, executie si furnizare atât a sistemelor de ventilatie recuperare de căldura, cât și a celor comerciale, vă putem ajuta, dovedind un sistem silentios de înaltă calitate, la cel mai bun pret posibil.

Gamă largă sistem de ventilatie de la producătorii de top

Deoarece la Altecovent ventilatie, standardele nationale si internationale sunt pe deplin independente, vă putem furniza cel mai bun sistem ventilatie posibil pentru proiectul dvs. la cel mai bun cost posibil de la producătorii de top, cum ar fi:

Altecovent vă poate oferi o unitate de ventilatie cu recuperare de căldura pentru dvs., sau vă putem oferi și un set complet de sistem de ventilatie  cu recuperator de căldura DIY cu toate elementele necesare. Alături de gama noastră de unități, avem de asemenea o gamă largă de soluții de conducte și toate accesoriile necesare, inclusiv controlere, filtre și alte elementele materiale, cum ar fii : valve distribuitori, grille, atenuatoare de aerisire și fitingurile necesare.

Contactează-ne

Echipa noastră de vânzări și tehnică este disponibilă pentru a răspunde la orice întrebare in intervalul Luni – Vineri de la 8:00 – 18:00, contactați-ne   pentru mai multe informații despre sistemele de ventilatie cu recuperare a căldurii sau despre alte sisteme ventilatie pe care le detinem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *