Legătura calitatea somnului cu calitatea aerului interior

Legătura calitatea somnului cu calitatea aerului interior

Dormiți bine noaptea?

Te trezești dimineața simțindu-te odihnit, reîmprospătat, stresat și gata să oferi tot ce e mai bun noii zile? Sustine calitatea somnului cu calitatea aerului interior e simplu prin ventilatie cu recuperare de caldura.
Ați răspuns probabil: „Nu chiar”.

Poate că în unele nopți veți dormi bine, dar chiar și atunci, probabil că nu sunteți suficient de aproape.

Și poate ați încercat deja să faceți ajustări pentru a crește numărul de ore de somn pe care îl obțineți în fiecare noapte sau calitatea acestor ore de somn, dar nimic din ceea ce faceți nu pare să funcționeze.

Aici, s-ar putea să nu fiți localizat încă sursa reală a problemei. Citiți mai departe pentru a afla despre un studiu important care leagă calitatea somnului cu calitatea aerului interior!

Cei mai multi oameni sunt lipsiți de somn!

calitatea somnului cu calitatea aerului interior cu ventilatie cu recuperare de calduraSomnul este atât de important! Cercetătorii înțeleg acum lucruri despre motivul pentru care dormim și ce face somnul pentru noi, care anterior nu se știau.

În timpul orelor de somn, corpul se repară. Mintea se reorganizează, prelucrează, descarcă și se șterge pentru a se șterge. Impactul asupra sănătății noastre fizice și mentale de a nu dormi suficient sau a dormi suficient de înaltă poate, literalmente, să ne scurteze viața.

Ce zici de orele de somn pe care le primim? Sunt acele ore cel puțin revigorante și întineritoare?

Să nu audă povestesc participanții la sondaj. Din păcate, aproape jumătate dintre oameni raportează că somnul pe care reușesc să-l obțină nu este revigorant și că, în consecință, sunt somnolente în mare parte a zilei.

Ce contribuie la somnul slab de calitate și somnul insuficient?

Așadar, ce anume afectează capacitatea noastră de a dormi suficient și de a dormi de bună calitate?

Există o varietate de factori, mulți dintre ei devenind acum cunoștințe principale.

Timpul ecranului este un mare vinovat, așa cum este mâncarea sau băutul lucruri greșite prea aproape de culcare. Stresul, problemele de sănătate, folosirea dormitorului ca birou prin satelit, lipsa de exerciții fizice și alți factori sunt răspândiți.

O saltea sau o pernă necorespunzătoare, iluminare necorespunzătoare, parteneri sforăitori, zgomot ambiental și alte probleme pot de asemenea să interfereze cu somnul.

Dar există un lucru pe care nimeni nu îl menționează care poate ține doar cheia pentru îmbunătățirea duratei și a calității somnului: calitatea aerului din interior.

Un sondaj la nivel național în care până la 98% dintre respondenți (71 până la 98 la sută în funcție de etnia participantă) au evidențiat importanța unui dormitor curat și a unui aer pur, fără alergeni din interior, în dormitor.

Aer curat, pur, interior proaspăt – acesta ar putea fi motivul pentru care nu obțineți somnul de care aveți nevoie pentru a arăta și pentru a vă simți cel mai bine în timp ce sunteți treji? Să aflăm!

Ce se întâmplă când aerul tău interior este toxic

Aerul nostru interior poate fi de până la cinci ori mai toxic decât aerul din exterior.

Aceasta înseamnă că calitatea aerului nostru interior este cu atât mai critică pentru sănătatea și bunăstarea noastră … cât și pentru calitatea somnului nostru. Sustine calitatea somnului cu calitatea aerului interior e simplu prin ventilatie cu recuperare de caldura.

Când aerul pe care îl respirăm este toxic, ce se întâmplă? Cercetătorii de la Universitatea Harvard au decis să studieze această problemă și au descoperit că expunerea la aerul interior toxic poate declanșa un întreg meniu de probleme de sănătate, de la întreruperi cardiovasculare, până la inflamații sistemice, apnee în somn, alergii, astm și alte probleme de respirație în timpul somnului.

Creșterile poluării aerului din interior au fost legate de nivelul scăzut de oxigen din sânge și de problemele de respirație care au perturbat somnul sau chiar au împiedicat somnul.

Inflamația respiratorie și disfuncționalitatea sistemului nervos central sunt, de asemenea, legate de o calitate slabă a somnului , deoarece particulele transportate în aer se îndreaptă spre sinusuri și se îndreaptă direct în creier.

Cum să vă îmbunătățiți calitatea aerului interior

Ce puteți face pentru a remedia problemele legate de calitatea aerului din interior care pot afecta sănătatea dvs. și împiedică somnul odihnitor?

Cercetătorii au descoperit că simpla funcționare a unui ventilator de aerisire cu filtre de la domiciliu ar putea reduce de toxine si de particule transportate în aer .

Utilizarea aparatului de aer condiționat sau a încălzitorului este o altă strategie pe care cercetătorii o recomandă să filtreze toxinele din aer prin filtrul cuptorului.

Ceva simplu, accesibil și imediat eficient pe care îl puteți face astăzi pentru a începe să vă îmbunătățiți calitatea aerului interior este să adăugați plante de casă în decorul interior (poate doriți doar să scanați prin această postare populară pentru idei despre cele mai bune plante pentru acest job).

Ventilarea adecvată a aerului din interior este, de asemenea, esențială pentru menținerea aerului pe timp de noapte, bogat în oxigen și cu redus dioxid de carbon. Un studiu a evidențiat cât de mult s-au odihnit participanții la studiul de somn atunci când a fost instalat un sistem de ventilație cu recuperator de caldura în dormitorul lor.

În cele din urmă, cercetările au dovedit că curățarea conductelor de aer în interior poate fi esențială pentru îndepărtarea particulelor recirculante, cum ar fi acarienii, praful de animale de companie, mucegaiul și mucegaiul, polenul, reziduurile de tutun și alte toxine care întrerup somnul.

Lista dvs. de ajutor pentru calitatea aerului interior

Puteți utiliza ventilație cu recuperare de caldura cu filtru G3, G4, M5 (polen) sau cu filtru Activ carbon pentru a curăța alimentarea cu aer interior.

Pentru ventilație, nu veți găsi mai bine decât ventilatorul de recuperare a căldurii (HRV) , un aparat atât de esențial, încât este obligatoriu acum pentru casele de construcții noi din 2020 la uniunea europeana, pentru ca din 2020, toate clădirile noi trebuie să aibă consum aproape zero de energie. Conform directivelor europene obligatorii și pentru România, din 2020 toate clădirile noi trebuie să aibă un consum foarte redus sau chiar aproape zero de energie. Deși măsura va avea un efect major pe piața construcțiilor, inclusiv cele rezidențiale, acesta este un subiect despre care nu se prea discută public și pentru care autoritățile fac prea puțin.

Ce poate face Altecovent pentru tine

planificare ventilatie recuperator de calduraLa noi, la Altecovent, ne străduim pentru excelență în fiecare slujbă pe care o asumăm cu o echipă de experți foarte pregătiți. Suntem aici pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți calitatea aerului interior și să vă încălziți casa cu căt mai putine pierderi de energie termică, Oferim o gamă largă de produse și tot ajutorul tehnic de care aveți nevoie. Ne asigurăm întotdeauna că veți primi cea mai bună soluție pentru a vă potrivi nevoilor casei sau clădirii Dvs.

Altecovent este o firma de specialitate in ventilatie, suntem proiectanți, furnizori și, dacă este necesar, instalatori de sisteme de ventilație pentru locuințe, în România. Oricare ar fi cerințele, bugetul sau asteptariile dvs., Altecovent ventilatie vă poate oferi soluția de care aveți nevoie. De la sisteme descentralizate de  ventilație cu recuperare de căldura, ventilatoare de baie (sistem de extracție pentru casă), până la soluții multiple de extracție a camerei, gama noastră largă de HVAC oferă un produs pentru fiecare scop de tratarea a aerului. Sistemele noastre de ventilare vă vor ajuta să vă faceți proprietatea cât mai ecologică posibil, folosind ventilația de recuperare a energiei cu recuperatoare de căldura (HRV) (ERV). De asemenea, sunt disponibile sisteme de extragere mecanică pentru a ajuta proiectele noi de construcții durabile.

Ca lideri în proiectare, executie si furnizare atât a sistemelor de ventilatie recuperare de căldura, cât și a celor comerciale, vă putem ajuta, dovedind un sistem silentios de înaltă calitate, la cel mai bun pret posibil.

Gamă largă sistem de ventilatie de la producătorii de top

Bazandu-ne pe o experienta vasta in domeniu, am ales sa comercializam doar branduri in care avem 100% incredere, cum ar fi:

Altecovent vă poate oferi o unitate de ventilatie cu recuperare de căldura pentru dvs., sau vă putem oferi și un set complet de sistem de ventilatie  cu recuperator de căldura DIY cu toate elementele necesare. Alături de gama noastră de unități, avem de asemenea o gamă largă de soluții de conducte și toate accesoriile necesare, inclusiv controlere, filtre și alte elementele materiale, cum ar fii : valve distribuitori, grille, atenuatoare de aerisire și fitingurile necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *