Cat de util este un ventilator de baie?

Cat de util este un ventilator de baie?

Baia este un spatiu intim, pe care fiecare dintre noi il foloseste pentru nevoile fiziologice, pentru igiena si pentru rutina zilnica de aranjare a parului, de intretinere a pielii, etc. Dintre toate incaperile din casa, baia este cea care este supusa cel mai des umezelii si mirosurilor neplacute. Din acest motiv, are nevoie ventilatoare de baie, o aerisire constanta si de o amenajare corecta, cu materiale care nu sunt sensibile la umezeala.

Aerisirea poate fi o serioasa problema, atat la baile care au o deschidere catre exterior prin intermediul geamului, cat si la cele care nu au suprafete vitrate. O aerisire clasica, cu geam, poate sa modifice temperatura din baie, ducand la aparitia disconfortului termic si poate sa aduca de afara diverse elemente poluante.

O aerisire bazata pe ventilatia standard a blocului poate duce la acumularea de praf si la formarea acarienilor. Tocmai de aceea, in orice baie este recomandat un ventilator de baie cat mai performant, care poate elimina umezeala, poate filtra aerul si poate elimina mirosurile neplacute.

Ce trebuie sa stii despre ventilatoare de baie?

Cat de util este ventilatoare de baieAi intotdeauna nevoie de un sistem de ventilatie pentru baie

Desi exista mitul conform caruia baile mai mari, cu suprafete vitrate nu au nevoie de un sistem de ventilatie pentru baie, acesta este cat se poate de neadevarat. Un sistem de ventilatie de calitate, foarte bine montat, poate sa contribuie in mod decisiv la sanatatea si confortul intregii familii. Acesta elimina rapid gazele din aer si este foarte eficient, atata vreme cat este adaptat dimensiunilor baii.

Instalarea sistemului trebuie sa fie facuta de catre experti

Pentru a te bucura de un sistem de ventilatie pentru baie bine adaptat dimensiunilor baii tale, poti apela la unul dintre expertii nostri HVAC. Acesta va stabili care este volumul de aer pe care sistemul trebuie sa il ventileze, se va asigura ca nivelul de zgomot produs este unul cat mai mic si va gasi cea mai buna varianta pentru o ventilatie corecta si un consum cat mai mic de energie.

Pozitia sistemului de ventilatie este foarte importanta

Una dintre misiunile expertului HVAC este aceea de a stabili care este cea mai buna pozitie pentru sistemul de ventilatie. Acesta trebuie sa tina cont de structura baii si de marimea acesteia si trebuie sa faca tot posibilul pentru ca ventilatia sa fie facuta pe un perete exterior, cu o distanta cat mai scurta intre ventilator si spatiul exterior, in asa fel incat fluxul de aer sa fie cat mai mare.

In general, ventilatoare de baie trebuie sa fie instalat cat mai sus pe perete, deoarece toate mirosurile si aerul umed se ridica in mod natural, iar ventilatia se va face mai usor.

O alta regula pentru pozitionarea sistemului de ventilatie este legata de pozitionarea in zona cu cea mai mare umiditate din incapere. Cel mai adesea, este bine sa se pozitioneze deasupra cazii, deasupra chiuvetelor sau deasupra toaletei.

Care sunt riscurile pe care ti le asumi daca nu ai un sistem de ventilatie pentru baie?

Ventilator baie A160. Camerele cu umiditateRiscurile sunt destul de mari si nu merita, dat fiind faptul ca investitia intr-un sistem de ventilatie este foarte mica.

In general, baile care nu au o ventilatie corecta tind sa acumuleze umiditate, ceea ce duce la slabirea structurii peretilor si la aparitia mucegaiului, care este extrem de periculos pentru sanatate, putand duce la boli grave, inclusiv la cancer.

De asemenea, lipsa unei ventilatii eficiente poate crea disconfort olfactiv si fizic.

Altecovent iti sta la dispozitie pentru cele mai bune solutii

Daca inca nu ai un sistem de ventilatie pentru baie, tot ceea ce ai de facut este sa ne contactezi. Suntem specializati in tot ceea ce inseamna ventilatie pentru locuinta si ne asiguram ca baia ta iti poate oferi tot confortul de care ai nevoie. Printre motivele pentru care merita sa apelezi la noi se numara urmatoarele:

  • Comercializam cele mai bune ventilatoare de pe piata. Colaboram cu branduri mari, cum sunt Aerauliqa, SEVi, Aspira, NovingAir, inVENTer, Wafe sau Komfovent, care au demonstrat eficienta maxima de-a lungul timpului;

  • Asiguram preturi bine optimizate, in asa fel incat sa te bucuri de economii substantiale;

  • Avem o echipa de profesionisti care te poate ajuta atat cu procesul de achizitie, oferindu-ti consultanta, cat si cu procesul de montaj;

  • Avem o varietate mare de accesorii pentru sistemele de ventilatie: tubulaturi, controllere, filtre, valve, grilaje, etc. Practic, atunci cand ai nevoie de un sistem de ventilatie pentru baie nu trebuie sa faci altceva decat sa ne contactezi.

Alte articole pe aceeasi tema:

Aspecte ale ventilație baie la renovarea unei băi

De ce ai nevoie ventilator de baie la baie

One thought on “Cat de util este un ventilator de baie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *