Ce avantaje au noile ventilatoare descentralizate

Ce avantaje au noile ventilatoare descentralizate

Tot mai multa lume constientizeaza necesitatea de a avea un aer curat, proaspat, filtrat de substante nocive, in interiorul locuintei. Avand in vedere ca ne petrecem majoritatea timpului in casa, aerul pe care il respiram are o influenta majora asupra sanatatii noastre si chiar si a sperantei de viata.

Am mentionat ca sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura centralizate pot fi instalate in faza de constructie a unei locuinte, a unui bloc de birouri sau in alte cladiri. Insa daca deja locuiti in acel spatiu sau va desfasurati activitatea, deja nu mai luam in considerare acest sistem. Acesta necesita mai mult timp, sunt necesare trasee de tubulatura trase, este necesara constructia unei camere tehnice. Insa in acest caz exista o solutie si anume ventilatoarele descentralizate.

Un sistem de ventilatie descentralizat se instaleaza mult mai rapid, nu exista prea mare deranj, se poate instala atat in cladiri vechi, cat si noi. Mai jos descoperi care sunt avantajele unui astfel de sistem si despre noile sisteme de ventilatie descentralizate disponibile in magazinul nostru.

Avantajele sistemului de ventilatie descentralizat

In compartie cu sistemul de ventilatie centralizat, cel descentralizat prezinta urmatoaarele avantaje:

 • nu are nevoie de trasee de tubulatura. Se poate instala de catre oricine, chiar si de cei ce nu au cunostinte tehnice. Este necesara carotarea peretilor in locurile unde vin instalate ventilatoarele.
 • filtrele si recuperatorul ceramic se curata mult mai usor.
 • sunt extrem de silentioase cand functioneaza.
 • consumul de energie electrica este mai scazut.
 • poate fi instalat oriunde, in orice moment.
 • costuri reduse de instalare.

Noile sisteme de ventilatie descentralizate

 • GetAir

Acest sistem exceleaza prin design si calitate inalta. Este usor de instalat si de utilizat si este o varianta ecologica. Dat fiind faptul ca sunt produse in Germania, determina calitatea lor inalta si durata indelungata de viata. Ventilatoarele GetAir reprezinta epitomul inovatiei, a dinamicii si a solutiilor orientate spre viitor. Produsele sunt sofisticate, bazate pe ultimele tehnologii existente in materie de ventilatie descentralizata. GetAir ocupa o pozitie de top in acest domeniu, afirmatie validata si de universitati si centre de cercetari din Germania si alte tari.

Echipa GetAir dezvolta in continuu aceste sisteme de ventilatie, iar cele mai recente filtreaza 100% din particulele poluante prezente in aer. Totodata, acestea recupereaza cu eficienta pana la 90% din caldura aerului interior. Aceste ventilatoare sunt realizate folosind cat mai putine materii prime, rezultand o productie unica bazate pe inalte standarde de mediu.

 • Ventoxx

Aceste ventilatoare au un raport excelent calitate-pret si sunt o alternativa la cele GetAir. Componentele sunt fabricate in Germania si Europa de Vest. Elementul central al ventilatiei, adica recuperatorul ceramic, este de calitate germana. Ventilatoarele Ventoxx functioneaza in aceeasi parametri optimi precum cele de la GetAir si au o viata indelungata. Singura diferenta este pretul, fiind unul mai mic.

Cum functioneaza aceste ventilatoare si ce beneficii aduc

Ventilatoarele descentralizate functioneaza in doua cicluri. In primul este extras aerul cald si viciat din interior si este eliminat la exterior. Energia termica este stocata in recuperatorul ceramic la capacitate maxima pana trebuie utilizata. Intervine al doilea ciclu, in care este inversat sensul de rotatie, iar aerul proaspat din exterior este furnizat in interior, trecand prin recuperatorul ceramic, preluand caldura recuperata. Apoi este reluat primul ciclu si se roteste directia ventilatorului.

Indiferent care sistem de ventilatie descentralizat ati alege, beneficiile sunt aceleasi:

 • Calitatea aerului este imbunatatita, sunt eliminate particulele nocive din ambient, veti respira in mod constant un aer proaspat si filtrat.
 • Cei ce sufera de astm, alergii sau alte probleme respiratorii vor observa imediat o imbunatatire a starii lor de sanatate.
 • Un aer viciat duce si la stari de somnolenta, apatie, migrene, chiar si depresie. Aerul curat contribuie la functionarea optima a creierului si intregului organism, nivelul concentratiei si energiei creste, per total aveti o stare generala mult mai buna.
 • Locuintele ce nu au o ventilatie corespunzatoare pot avea deseori probleme de condens, igrasie si pana la mucegai. Umiditatea crescuta este factorul cauzator al acestor factori nocivi. Iar daca se ajunge pana in punctul aparitiei mucegaiului, nu numai ca aspectul peretilor va fi neplacut, insa acesta poate cauza probleme grave de sanatate. Expunerea la mucegai, in special cand vine vorba de copii sau persoane varstnice a caror sistem imunitar nu functioneaza optim, poate duce la simptome precum nas infundat, iritatii cutanate, ochi inrositi, vedere in ceata, fotosensibilitate, gat iritat, respiratie suieratoare, tuse seaca. In cazuri grave, mucegaiul poate afecta sistemul nervos, ce duce la febra, dureri de cap, dificultati de respiratie, schimbari bruste de dispozitie, infectii pulmonare, astm si chiar tulburari de memorie. Iar zonele principale unde poate aparea mucegaiul sunt baia, bucataria si balconul unde sunt uscate rufele. Un sistem de ventilatie va mentine un nivel de umiditate optim in locuinta, deci nu vor exista astfel de probleme.
 • Este eliminata necesitatea de a deschide geamurile pentru aerisire si astfel nu veti avea parte nici de poluare fonica pe timp de vara in special daca locuiti la oras. Totodata nici praful exterior, polenul sau gazele de esapament ale masinilor nu mai pot intra in locuinta.
 • Climatul din casa este optim pe tot parcursul anului, ducand astfel la economii substantiale la facturile lunare. Sistemul de ventilatie functioneaza 100% automat si recupereaza aproape toata caldura din interior.

Altecovent este unicul importator din tara ale sistemelor de ventilatie descentralizate de la GetAir si Ventoxx. Asadar, noi va putem consulta cu privire la ce este potrivit in locuinta voastra.

Oferim servicii complete, de la alegeri, la montaj

Pentru a avea garantia ca sistemele de ventilatie vor functiona in mod optim, iar casa va fi etansa, este indicat sa apelati la profesionisti chiar daca aceste sisteme de ventilatie descentralizate pot fi instalate de oricine. Echipa noastra se deplaseaza oriunde in tara si ne ocupam de carotarea peretilor in mod profesional pentru instalarea acestor ventilatoare de perete. Prin carotare diamantata, care este o tehnica de gaurire a peretilor precisa, rapida si care nu produce zgomot precum alte tehnici, veti avea siguranta ca structura locuintei nu este afectata si va veti putea bucura cat mai curand de aerul filtrat. In cazul carotarii uscate vom utiliza un aspirator profesional de mare putere astfel incat sa nu existe praf. Contactati-ne pentru consultanta gratuita. Un specialist de la Altecovent va va sfatui si va stabili prin plan de arhitectura sau schita care este sistemul potrivit pentru locuinta, in functie si de bugetul disponibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *