Clasa de filtrare – tipurile de filtre de aer din care să alegeți

Unitatea de recuperare a căldurii prin ventilație mecanică vă oferă aer interior rece, curat și proaspăt în zilele toride de vară și vă economisește bani la încălzire în timpul zilelor de iarnă, reciclând căldura din casa dvs. și amestecând-o cu aer curat proaspăt din exterior , filtrele de ventilație joacă un rol crucial în asigurarea faptului că aerul curat, fără particule nedorite, circulă în casa ta.

Clasa de filtru
EN ISO 16890
grosier 65%ePM10 55%ePM1 70%
Clasa de filtru
EN 779
G4M5F7
Dimensiunile particulelor>10µm<10µm<1 µm
Exemple de particule filtrate·particule mari de praf·polen· particule umane de strănut· spori de mucegai·alergeni de acarieni·particule mari de praf·polen· particule umane de strănut· particule fine de praf·matreata animalelor·praf insecticid· unele bacterii· spori de mucegai·alergeni de acarieni·particule mari de praf·polen· particule umane de strănut
Nivelul consumului de energieInferiorIn medieSuperior

Iată tipurile de filtre de aer din care să alegeți.

Filtre de aer din fibra de sticla

Filtrele de aer din fibră de sticlă sunt de unică folosință, cele mai accesibile, dar cu cea mai scăzută capacitate de încordare. Ele funcționează mai bine pentru a vă proteja sistemul de aer condiționat decât pentru a proteja praful și poluanții din aer. Dacă utilizați acest tip de filtru de aer, este posibil să fiți în continuare predispus la probleme respiratorii.

Filtre plisate

Fabricate din țesături din poliester sau pliuri de bumbac, filtrele de aer plisate sunt eficiente în filtrarea prafului și a altor poluanți. Alegeți-le pe cele cu mai multe pliuri pentru că oferă performanțe de filtrare mai bune.

Filtre de aer lavabile

Filtrele de aer lavabile costă mai mult decât cele de unică folosință, dar economisești mult timp pe termen lung. Ele pot fi îndepărtate și curățate, astfel încât să nu fie nevoie să le înlocuiți constant. Citiți specificațiile producătorului despre cum să întrețineți filtrele de acest tip. Asigurați-vă că programați curățarea înainte de timp. Lăsați-l să se usuce complet, deoarece folosirea acestuia va provoca creșterea mucegaiului și acumularea de bacterii.

Filtre de aer electrostatice 

Filtrele de aer electrostatice folosesc încărcare electrostatică pentru a magnetiza praful și particulele din aer, apoi împiedică distribuirea lor în casa ta. Unele filtre de acest tip sunt lavabile, în timp ce există și altele care nu sunt.

Filtre HEPA

Filtrele de aer cu particule de înaltă eficiență sunt cele mai bune pentru persoanele cu alergii și predispuse la dificultăți respiratorii. Ele sunt eficiente în screeningul contaminanților până la 99,97% – motiv pentru care Departamentul pentru Energie al SUA recomandă acest tip.

Filtre UV

Acest tip de filtre folosește lumini ultraviolete pentru a ucide bacteriile și virușii din casa ta. Deși sunt mai puțin eficienți în eliminarea prafului și a altor poluanți, sunt buni în combaterea microorganismelor care sunt și periculoase pentru sănătatea dumneavoastră.

Variația filtrelor de aer oferă opțiuni pentru proprietarii de case și afaceri în ceea ce privește eficiența, beneficiile pentru sănătate, costurile și întreținerea. Sunați un profesionist HVAC de la Rescue Heat & Air pentru sugestii cu privire la tipul de filtru de aer care se potrivește casei și nevoilor dvs. de confort.

La Altecovent furnizăm filtre de înlocuire pentru unitățile de ventilație pentru toate mărcile comercializate de catre noi precum AspiraVentoxxAerauliqaGetAirWafeinVENTer sau KomfoventZehnder ComfosystemsPaul. Oferim și la comandă, dacă filtrul de care aveți nevoie nu este listat, contactați-vă.

Instructiuni de înlocuire a filtrului

  • Simplu și necomplicat etichetat pentru instalare.
    Pentru a facilita introducerea corectă a filtrului, filtrele sunt etichetate cu informațiile necesare.
  • Filtrele sunt ambalate într-o pungă – această pungă poate fi folosită pentru a elimina filtrele vechi. Un lucru curat.
  • Murdăria din ultimele luni se află în filtrele vechi. Utilizați punga furnizată pentru eliminare.
  • Calitate dovedita. Filtrul este fabricat și testat conform standardelor aplicabile.
  • Vă puteți baza pe cea mai bună calitate și pe cele mai bune proprietăți de filtrare.
  • Vă recomandăm să înlocuiți filtrele cel puțin o dată la 3-4 luni.
  • Vă recomandăm să verificați filtrul în mod regulat și să-l înlocuiți dacă este necesar. Din motive de igienă, schimbul este obligatoriu după 3-4 luni cel târziu. În caz de infestare cu mucegai sau umezeală , filtrele trebuie înlocuite imediat.