Cât costă ventilarea cu recuperare a căldurii pentru întreaga casă?

Cât costă ventilarea cu recuperare a căldurii pentru întreaga casă?

Ventilarea casei prin sisteme cu recuperare de caldura este din ce in ce mai populara in randul utilizatorilor casnici. Motivele popularitatii sunt costurile mici de exploatare si eficienta ridicata
Una dintre cele mai populare intrebari referitoare la sistemele de ventilare cu recuperare de caldura este legata de costul sistem ventilatie si costul instalarii.

Cat costa instalarea sistemelor de ventilatie cu recuparare de caldura?

Costul sistem ventilatie cu recuperare de caldura poate sa difere in functie de mai multi factori. Cei mai importanti factori sunt urmatorii:

 • Marimea locuintei;
 • Tipul sistemului de ventilatie. Se poate opta pentru sisteme de ventilatie descentralizate sau pentru sisteme de ventilatie centralizate, cu recuperator de caldura;
 • Numarul de puncte de intrare si de iesire necesare pentru generarea unui confort termic sporit. Acest factor este valabil in cazul sistemelor centralizate;
 • Numarul de ventilatoare de aerisire necesare pentru un schimb de aer corespunzator. Acest factor este valabil in cazul sistemelor descentralizate;
 • Tipul unitatii pentru care se opteaza. Unitatile instalate difera in functie de producator, de dimensiuni si de alte aspecte, cum ar fi tehnologiile moderne pe care le includ;
 • Numarul si tipul de accesorii necesare pentru o eficienta cat mai mare;
 • Dificultatea instalarii si costul acesteia.

sistem ventilatie ieftin calitate superioara

Luand in considerare toti acesti factori, la Altecovent optimizam foarte bine costurile si ne asiguram ca platesti cat mai putin pentru a obtine un confort termic sporit la tine acasa. Instalam doar sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura de cea mai buna calitate si ne asiguram ca pretul pe care il platesti este cel mai mic posibil.

Pe baza lucrarilor de pana acum, costul unui sistem centralizat incepe de la 11499 RON, iar un cost sistem ventilatie mediu pentru instalarea unui sistem de recuperare de caldura centralizata este de 16500 de lei pentru intreaga casa. Costul sistem ventilatie include tubulaturi, accesorii dar fara cost de montare. Centrala ventilatie incepand de la 7990 RON.

Desi pare a fi un cost mare in comparatie cu alte optiuni, cum ar fi instalarea aparatelor de aer conditionat, acesta este justificat printr-o exploatare foarte ieftina si prin recuperarea investitiei intr-un termen relativ scurt.

In cat timp poate fi recuperata investitia intr-un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura?

În principiu, costul pentru incalzire sau racire scade cu pana la 30% datorita furnizarii constante de aer cu temperatura recuperata.

Ventilatoare de aerisire costă de la 950 lei pentru sistem de ventilatie descentralizat cu recuperator de caldura ceramica.

Pentru un sistem de ventilatie descentralizat cu 4 ventilatoare de buna calitate de tip Aerauliqua Quantum HR 150 si 1 ventilator de baie Inteligent Pulsar, costul exploatare ajunge la aproximativ 0.2 lei (20 de bani) pe zi.

Calculare cost de exploatare:
4 unitate x 3 wati * 24 ore = 288Wh / zi + ventilator baie daca functioneaza 4 ore / zi = 12wH, total ~~ 300 Wh / zi , pretul pe kilowatt 2019 poate varia intre 0.63 lei si 0.72 lei, inseamnă 0,3 kWh * 0.72 lei = 0,216 lei/zi).

In principiu, investitia poate sa fie recuperata in totalitate in 4-5 ani.

Iti oferim cele mai bune sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura, la cele mai mici preturi

La Altecovent vei gasi doar cele mai eficiente sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura, produse de nume mari din domeniu. Acestea te vor ajuta sa economisesti foarte multi bani la facturile de energie, iar pe masura ce costul energiei creste constant de la an la an, va genera economii din ce in ce mai mari.

Sistemele pe care le gasesti in magazinul nostru nu aduc doar beneficii financiare. Acestea ofera foarte multe avantaje si atunci cand vine vorba despre calitatea aerului respirat si sanatatea tuturor celor care locuiesc in casa pe care o deservesc.

Unde poate fi pozitionata unitatea de ventilatie centralizata cu recuperare de caldura?

Sistemul de ventilatie centralizata este ceva mai complex si necesita un spatiu tehnic pentru instalare. In general, acesta este instalat in poduri, incaperi tehnice sau diverse alte spatii  care nu sunt folosite in mod curent. Din unitatea centralizata sunt instalate conducte in fiecare incapere, care extrag aerul uzat si introduc aer curat.

Desi instalarea unui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura poate parea un proces dificil, sistemele pe care ti le propunem sunt foarte usor de instalat. Acestea beneficiaza de indicatii clare, in asa fel incat sa poata fi instalate in proiecte DIY.

In cazul in care nu doresti instalarea in sistem DIY ( Do it Yourself ), putem oferi servicii de instalarea profesionala:

 • Carotare ( Gaurirea peretilor );
 • Montarea unitatilor de ventilatie;
 • Proiectarea sistemelor.

Pentru a beneficia de serviciile de instalare trebuie sa completati formularul online pe care il gasiti aici.

planificare ventilatie recuperator de caldura

Ce mai putem face pentru tine?

Altecovent este o firma specializata in ventilatie, care ofera servicii complete si complexe destinate confortului termic din cladirile de locuit. Pentru a ne asigura ca toti clientii sunt multumiti, acordam  o foarte mare atentie micilor detalii.

Astfel, ne asiguram ca :

 • Produsele pe care le comercializam sunt de cea mai buna calitate;
 • Instalarea este realizata de o echipa de experti, foarte bine pregatiti in domeniu;
 • Costurile finale ale proiectului sunt atractive si sunt amortizate intr-un timp cat mai scurt;
 • Beneficiezi de absolut tot ajutorul tehnic de care ai nevoie, in cazul in care decizi sa iti instalezi in regim propriu sistemul de aerisire;
 • Beneficiezi de cea mai buna solutie, indiferent de tipul locuintei, de marimea ei si de particularitati;
 • Aerisirea se face cat mai ecologic posibil, prin folosirea unor recuperatoare de caldura ( HRV si ERV).

Sistemele de ventilatie pe care le comercializam sunt silentioase, au o durata de functionare foarte mare cu certificat de garanție minimă 3 ani si sunt cele mai atractive din punct de vedere al raportului calitate/cost.

Care este destinatia sistemelor de ventilatie de la Altecovent?

Poți instala aceste sisteme de ventilatie ( atat centralizate, cat si descentralizate), in apartamente, pensiuni, cladiri de birouri, case uni sau plurifamiliale, etc.

Practic, sistemele pot fi instalate oriunde este nevoie de un plus de confort termic, fara generarea unor costuri foarte mari.

Care sunt producatorii pe care ii recomandam?

Multumita unei experiente vaste, in oferta noastra vei gasi doar producatori de renume, in care avem 100% incredere:

Toti acesti producatori asigura kit-uri complete ce pot fi instalate cu usurinta. Alaturi de aceste kit-uri, oferim si o gama larga de accesorii care pot acoperi orice nevoie suplimentara: valve, grile, distribuitori de aer, fitinguri, filtre aer, controlere, tubulaturi de aer si alte elemente cu ajutorul carora sistemul de ventilatie poate oferi o aerisire completa.

Cum ne contactezi pentru montaj si cat costa montajul profesional?

Montare Sisteme ventilație cu recuperare căldură descentralizate

Daca ai nevoie de montaj, suntem disponibili de luni pana vineri, intre orele 8:00 – 18:00. Ne poti contacta telefonic sau prin formularul de contact de aici si ne poti solicita orice informatie despre sistemele pe care le promovam si despre modul in care acestea te pot ajuta.

In cazul in care doresti instalarea, echipa noastra de profesionisti asigura servicii complexe, cu preturi transparente. In general, pretul montajului pentru ventilatoare descentralizate este intre 350 si 450 de lei. In acest pret este inclusa carotarea, montarea unitatii, cablajul ( in limita a 10 metri ) si punerea in functiune.

In cazul in care este nevoie de cablaj mai lung de 10 metri, costul suplimentar este de 5 lei / metru.

Acestor costuri li se adauga un cost de deplasare de 1 leu/km, plecand din zona Harghita sau Oradea.

Preturile amintite mai sus sunt orientative. Daca vrei o oferta completa, personalizata pe nevoile tale, trebuie sa ne contactezi.

Consultarea si personalizarea proiectului.

Te asteptam cu intrebari si solicitari!

Echipa Altecovent

Formularul de contact.

6 thoughts on “Cât costă ventilarea cu recuperare a căldurii pentru întreaga casă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *