Cu un sistem de ventilatie Ventoxx poti uita de mucegai, umiditate sau costuri mari la facturi

Cu un sistem de ventilatie Ventoxx poti uita de mucegai, umiditate sau costuri mari la facturi

Suntem de parere ca omul modern isi doreste din ce in ce mai mult ca propria locuinta sa fie cat mai confortabila, sa fie locul de refugiu unde se poate relaxa dupa zile obositoare de munca. Atunci cand o construiesc sau o achizitioneaza, pun un mare accent pe felul in care va fi amenajata. Mobila, decoratiunile, textilele, toate acestea vor da cu siguranta viata locului in care marea majoritate a oamenilor isi petrec timpul. Isi doresc sa aiba acel sentiment de “acasa” pentru ca in fond despre asta este vorba.

Mai putin luat in vedere este, cel putin pe moment, sunt solutiile cu privire la calitatea aerului din casa, la evitarea aparitiei umiditatii sau mucegaiului. Asa cum am mai discutat si in alte articole de pe blogul nostru, astfel de probleme pot duce la un disconfort total intr-o locuinta, iar cu timpul pot aparea anumite afectiuni sau probleme mai grave de sanatate.

Constientizam faptul ca in ultimii ani, clima sufera anumite schimbari ce ne afecteaza direct pe fiecare dintre noi. Tot mai multe persoane se plang de o umiditate crescuta in locuinta, iar aerul devine uneori greu de respirat. Desigur, se cauta solutii in acest sens, insa poate ca uneori nu sunt cele potrivite.

Ventilatoarele clasice vs sistemele de ventilatie

Un ventilator clasic acum ceva timp era cam singura optiune de ales pana sa apara aparatele de aer conditionat sau sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura. Doar ca singura functionalitate a acestuia era ca lasa senzatia de racoare, doar atunci cand eram in dreptul acestuia. Atunci cand il opream, in mai putin de 5 minute valul de caldura era din nou persistent. In plus, erau si destul de zgomotoase.

Ventilatoarele clasice nu racesc aerul la propriu, ci doar ventileaza aerul existent, vara a-l evacua. In plus, atunci cand le utilizam aparea senzatia de uscaciune la nivelul gurii, ochilor si gatului, congestia nazala si chiar aparitia durerilor musculare daca il utilizam mai mult timp. Cu toate acestea erau solutii accesibile la pret, avand in vedere ca nu aveam alte optiuni din care sa putem alege.

Tehnologia a evoluat, iar produsele de pe piata sunt tot mai variata. Asadar, daca avem de unde alege, de ce a nu profitam de acest aspect, mai ales atunci cand vine vorba despre confortul si sanatatea noastra?

Inclusiv din gama noastra de produse veti putea alege acele sisteme de ventilatie care vin cu numeroase avantaje. Asa cum vi le-am prezentat de-a lungul timpului in articolele de pe blogul nostru, astazi dorim sa discutam si despre sistemele de ventilatie Ventoxx.

Ce sunt sistemele de ventilatie Ventoxx

Sistemele de ventilatie Ventox sunt o solutie eficienta pentru orice locuinta fie ca vorbim despre un apartament, casa, pensiune, hotel, casa pasiva si asa mai departe.

Asa cum am spus si mai sus, tot mai multe persoane se plang de umiditate crescuta in locuinta. Iata ce aceste sisteme Ventoxx sunt solutia ideala pentru aceasta problema.

Cum functioneaza aceste sisteme

Daca ne referim la principiile de functionare, sistemele de ventilatie Ventoxx au 4 etape principale de functionare.

In prima etapa, spre exemplu, aerul viciat va fi eliminat din locuinta cu ajutorul schimbatorului de caldura, insa o mare parte din acea caldura va ramane. Astfel ca daca il punem in functiune in sezonul rece spre exemplu, nu ne vom ingrijora ca locuinta se va raci, va ramane la acceasi temperatura optima.

Totodata, astfel de sisteme au aproximativ 17 moduri de functionare. Doua dintre acestea au rolul de a elimina aerul viciat si de a alimenta cu un aer proaspat. Celelalte moduri sunt destinate functiilor cu sau fara recuperare de caldura. Poti vedea aici mai multe detalii.

Care sunt principalele avantaje ale acestor sisteme Ventoxx

Daca este sa vorbim despre avantaje, astfel de sisteme ar trebui montate in fiecare locuinta pentru ca majoritatea oamenilor cauta solutii pentru a avea parte de cat mai mult confort. Asadar, sa vedem care sunt avantajele:

Economii lunare

Daca veti monta un sistem de ventilatie Ventox veti putea avea parte de economii lunare destul de mari. Explicatia este simpla. Odata ce este in functiune, nu veti mai fi nevoiti sa deschideti ferestrele pentru a aerisi, astfel ca nici caldura din locuinta nu va mai fi eliminata. Acest lucru inseamna ca se va mentine aceeasi temperatura in locuinta, chiar daca in tot acest timp aerul viciat este inlocuit cu aer curat. De aici si economiile lunare la facturi.

Reglarea nivelului de umiditate

Astfel de sisteme au rolul de a mentine un nivel de umiditate potrivit in locuinta. Este creat in asa fel incat, atunci cand detecteaza un nivel de umiditate prea mare sa il regleze la un nivel optim. Asta inseamna ca aerul din locuinta nu va mai greu de respirat.

Mucegaiul

Odata ce nivelul de umiditate este reglat, avantajele incep sa apara. Mucegaiul nu va mai fi un pericol, mai ales in incaperile unde, de regula, nivelul de umiditate este mai ridicat. Aici vorbim in special de bai si bucatarii. Condensul nu va mai aparea nici el, fapt pentru care locuinta va fi in siguranta, fara riscul de aparitie a mucegaiului.

Este silentios

Cu astfel de sisteme Ventoxx veti uita de acel zgomot deranjant al ventilatoarelor sau aerului conditionat. Spre deosebire de acestea, un astfel de sistem este silentios, fiind fabricat dupa noi tehnologii, astfel incat sa nu deranjeze in niciun fel.

Filtre suplimentare

Ce inseamna asta? Inca un plus de siguranta. In locuinta nu vor mai intra nici macar particulele mici de praf. Aerul este filtrat in totalitate.

Daca doriti sa optati pentru astfel de sisteme de la Ventoxx, indicate este sa va consultati cu un specialist in domeniu. Acestea trebuie alese dupa anumite criterii, astfel incat sa functioneze la parametri normali. In plus, este la fel de important si locul unde vor fi montate, tot pentru eficienta. Toate aceste detalii le puteti gasi si in pagina noastra de produse, dar ne si puteti contacta pentru a va oferi consiliere telefonica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *