Cum integram diferite sisteme de ventilatie in aplicatiile inteligente smart control – Loxone

Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura sunt in fond un cumul de avantaje pentru utilizatori. Cei care se bucura de aceste sisteme au aer curat si proaspat in casa sau spatiile in care isi petrec timpul si unde au decis sa investeasca in astfel de dotari. Doar ca pe masura ce descoperim tot mai multe solutii moderne, ne dorim si un plus de confort.

Dupa ce ati descoperit cum functioneaza sistemele de acest gen si cum sa le setati in functie de cazul fiecaruia este destul de mult probabil sa va doriti si sa aveti un mod automatizat si la acest capitol. Nu mai este o necunoscuta faptul ca tot mai multi prefera totul tehnologizat, sa aiba smart home. Cum suna sa aveti toate dispozitivele casei conectate la un panou de control si eventual cu o comanda vocala sa realizati diverse task-uri? Se pare ca era apasatului pe butoane incepe sa apuna!

Dupa cum bine stiti, in gama noastra veti gasi sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura de la branduri diverse. Iata cum sa le integrati in aplicatiile moderne aferente. La patru dintre brandurile populare si frecvent alese veti gasi detalii practice:

#1 Komfovent

Controlul sistemelor si/sau a recuperatoarelor de caldura de marca Komfovent este posibil prin aplicatia Loxone, cea care permite controlul parametrilor pentru ca functionarea recuperatorului sa fie optima. Gratie unei aplicatii de acest tip puteti sa va creati confortul dorit acasa, fie ca veti face setarile dorite pe tableta, laptop sau smartphone ori poate dintr-un browser.

Aplicatia in cauza va ajuta de asemenea sa controlati: iluminatul, incalzirea, jaluzelele sau un alt tip de sisteme precum cel de umbrire, sistemele audio. De asemenea, se preteaza a fi folosita in spatii comerciale sau rezidentiale. Controlul este facil, gratie interfetei sale intuitive.

Aplicatia Loxone permite vizualizare de notificari si setari diverse pe un singur ecran. Unele functii sunt prestabilite, alte comenzi pot fi personalizate in functie de nevoi. De asemenea, trebuie precizat ca totul este cloudFREE. Fiecare client este 100% proprietarul sistemului si a informatiilor stocate de acesta.

#2 Zhender

Zehnder Comfosystems este un alt brand pe care il comercializam si brand caruia ii dedicam o sectiune aparte. Controlul unitatilor de ventilatie Zehnder poate fi facut prin Home Assistant. Aveti nevoie de ComfoConnect LAN C pentru a va conecta la reteaua locala.

Aplicatia pentru Android sau iOS va ajuta sa controlati unitatea pe care o aveti montata acasa sau in spatiul comercial, dupa caz. Conectarea este facila, platforma este la fel de usor de inteles si folosit. Prin intermediul acesteia veti vizualiza oricand temperaturile, umiditatea, debitul de aer – atat cel evacuat, cat si cel introdus in incaperi si furnizat, in m³ per ora.

Recomandari: cautati interfataComfoConnect LAN C  fie prin buton, fie cautati in functie de adresa IP. Daca este necesar si un cod PIN acesta este de obicei cel clasic implicit, 0000.

Pot fi 3 cai de control:

  • ComfoConnect LAN C: aveti 4 niveluri prestabilite, actualizarile sunt disponibile.
  • ComfoConnect KNX C: o integrare simpla, insa cu limita, la fel ca si in cazul anterior.
  • Caseta de optiuni: nu veti putea citi valorile senzorului sau anumite date de functionare, insa puteti controla sistemul, il puteti trece in stand by, prin configuratie simpla si sigura. Varianta destinata efectiv pentru a conecta senzorii de CO2 si filtrele.

# Wafe

Despre brandul Wafe stim ca este unul competitiv si nu se lasa mai prejos in ceea ce priveste calitatea pe care o ofera, precum si raportul sau fata de preturile practicate. Wafe a creat pentru public unitati de ventilatie de recuperare de caldura premium. Acestea pot fi controlate, alaturi de alte sisteme parte din casa inteligenta, prin aplicatia Loxone prin protocolul Modbus TCP.

Ajunsi aici, trebuie spus ca utilizatorul trebuie sa stie ca unitatea are tendinta ca in timp sa aiba viteza de reactie mai scazuta. Activati optiunea semineu cand utilizati sursa de fum.

Functionarea va fi afisata in stil cascada (a se vedea foto):

# Sevi

Daca in schimb ati optat pentru un sistem de marca Sevi aplicatia Loxone este din nou in atentia noastra. Aceasta va ajuta sa automatizati functionarea sistemului de ventilatie. Ca o mica demonstratie despre cat de complex este modul in care puteti seta totul din aplicatie: modificati nivelul de ventilatie in fiecare zona. Mai multe zone pot fi combinate, daca sunt setari similare de facut, astfel incat impreuna sa devina zona de control 2 spre exemplu. Daca sunt mai multe functii si sunt diferite, veti controla prin intrarea digitala. Pot fi conectati de asemenea si mai multi senzori – de CO2, de umiditate etc.

Cu miniserverul Loxone aveti parte de:

  • 8 iesiri output – puteti conecta jaluzele sau un anumit circuit de iluminat.
  • 8 intrari digitale – puteti conecta senzori la usi, ferestre printre altele.
  • 4 intrari analogice – pentru a putea conecta senzorii de temperatura, cei de umiditate etc.
  • 4 iesiri analogice – pentru a putea conecta actuatoare analogice.

De asemenea, prin Loxone Link pot fi extinse conexiunile, incat sa ajungeti si pana la 30 de extensii.

Este compatibil iOS si Android.

De ce sa alegeti aplicatii si alte sisteme de control

Pentru ca o casa inteligenta inseamna un consum optim al resurselor. Fara sa afectati in vreun fel confortul, doar adaptati nevoia la functii care sa permita unui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura sa fie rentabil. Producatorii sunt ingeniosi si au creat interfete prietenoase, astfel incat chiar daca nu sunteti un bun cunoscator al tehnologiilor moderne totusi sa va puteti descurca cu setarile necesare. Un singur loc, o singura aplicatie poate controla toate cele pe care le aveti in casa. E ca si cand casa va asculta cerintele.

Confort si facturi rezonabile, pentru ca adaptati functioneaza ventilatiei la programul dumneavoastra. Suna bine? Atunci imprieteniti-va cu tehnologia actuala. Dupa ce ati ales un anumit tip de sistem de ventilatie din gama noastra, indiferent de brand, cereti consilierilor nostri detalii despre aplicatiile compatibile pentru controlul functionarii ventilatiei. De montaj ne ocupam implicit, precum si de consiliere pentru a intelege cum sa integrati sistemul de ventilatie la aplicatii si platforme dedicate.