Curatare sistem de ventilatie descentralizat cu recuperator de caldura

Curatare sistem de ventilatie descentralizat cu recuperator de caldura

Curatare sistem de ventilatie cu recuperare de caldura descentralizat poate îmbunătăți în mod demonstrativ calitatea vieții cu aer proaspat în termeni de confort, igienă și costuri energetice. Aerul folosit și umiditatea ridicată sunt evacuate în exterior și aerul proaspăt, lipsit de poluanți. Pentru a vă asigura că rămâne așa, este esențială curățarea și întreținerea componentelor ventilator aerisire. Poate suna ca multă muncă la început, dar, în realitate, se poate face fără prea mult efort (timp), cunoștințe tehnice sau ajutoare costisitoare.

De aceea, menținerea ventilației descentralizate este atât de importantă

Sistemele de ventilație descentralizate sunt în uz constant pentru un climat de cameră optim. Zi sau noapte, există un schimb constant de aer. Ca în orice dispozitiv tehnic, în timp apar semne de uzură. Pentru a preveni defecțiunile în funcționare sau deteriorarea sistemului, componentele trebuie verificate în mod regulat pentru semne vizibile de uzură sau defecte și înlocuite imediat în aceste cazuri.

Importanța curatare sistem de ventilatie descentralizat

curatare sistem de ventilatie descentralizat cu recuperator de caldura filtruAcelași lucru este valabil și pentru curățare. Filtru de praf (filtru G3, G4), filtru polen (filtru M5) și filtru clima activ carbon este afectat în primul rând aici, fără de care nu poate avea loc un schimb perfect de aer proaspăt. Dacă nu există o curățare regulată (aproximativ o dată pe lună), sistemul poate fi înfundat rapid, ceea ce în cel mai rău caz poate deteriora unitatea. Dar lichidul de condensare formează de asemenea murdărie pe panoul exterior, în timp, deschizând casa și curtea pentru germeni și bacterii. Prin urmare, trebuie curățat ciclic.

Manevrare rapidă și ușoară

curatare sistem de ventilatie descentralizat cu recuperator de caldura sevi160 schemaCurățarea și întreținerea sistem de ventilatie cu recuperare de caldura descentralizat pot fi făcute fără efort sau companii de curățenie scumpe.

Toate componentele pot fi îndepărtate ușor și așezate la loc. Filtrul de polen sau filtru de praf este curățat prin îndepărtarea și aspirarea ușoară. Imediat ce nu mai poate fi curățat fără reziduuri, trebuie înlocuit cu unul nou.

Întreținerea include întotdeauna curățarea componentelor mai întâi pentru a putea percepe funcționarea corectă și modificările vizuale ale acestora. Spre deosebire de ventilația centrală, datorită accesului ușor, acest lucru se poate face independent și într-un timp scurt.

Dacă aveți întrebări despre curățare sau nu sunteți sigur cu privire la întreținere, serviciul nostru pentru clienți Altecovent vă va ajuta cu plăcere.

Avantajele curățarea și întreținerea unui ventilator aerisire

  • protejează modul de operare
  • crește durata de viață
  • evită defectele tehnice
  • asigură o imagine generală curată

Curatare sistem de ventilatie descentralizat poate face independent în doar câțiva pași.

Pasul 1: acoperiți panoul interior

La curățarea sistemului de ventilație , capacul panoului interior trebuie îndepărtat și șters cu o cârpă umedă. Recomandat curățarea lunară a panoului interior.

Pasul 2. Curățați lamele ventilatoarelor individuale, dar ventilatorul trebuie curățat doar uscat, acest lucru funcționează cel mai bine cu o perie. Fii atent, dar și minuțios. Cu majoritatea fanilor, puteți îndepărta lamele rotorului în câțiva pași simpli, astfel încât să nu le îndoiți în timpul curățării. Pânza dvs. poate fi puțin umedă pentru curățare, astfel încât să puteți elimina într-adevăr în mod sigur depozitele de praf.

Pasul 3. Curățarea sau înlocuirea filtrului

Pentru a curăța filtrul sistemului de ventilație, acesta trebuie îndepărtat de pe panou ventilator. Filtrul de praf poate fi spălat de mai multe ori. Filtre de polen și filtre de carbon activ sunt dispuse și pot fi eliminate cu deșeuri menajere și înlocuite cu un nou filtru.

Recomandat înlocuirea lunară a filtrului fin și a polenului, Curățarea trimestrială a filtrului de praf (înlocuirea 6-9 luni a filtrului), înlocuirea șase luni a filtrului de carbon activ.

Pasul 4: curățarea recuperator de caldura ceramica

Pentru a curăța recuperator de căldură, acesta trebuie îndepărtat de pe manșonul de perete. Pentru a face acest lucru, ventilatorul trebuie scos din slot. Înainte de a scoate dopul din ventilator, are sens să marcați alinierea în prealabil cu un stilou pentru a evita ulterior introducerea incorectă. Recuperatoare de caldura poate fi curățat sub apă caldă curentă, prin aspirație sau cu ajutorul aerului comprimat. Recuperator de căldură nu este în siguranță pentru mașina de spălat vase. 

Recomandare : Curățarea șase luni a recuperatorul de caldura

Pasul 5: tubulatura de perete

Dacă toate componentele, cum ar fi panoul interior, filtrul, acumulatorul de căldură și ventilatorul au fost îndepărtate, tubulatura de perete poate fi șters cu ușurință.

Pasul 6: curățarea grilă ventilatie exterioare

Grilă ventilatie exterioare protejează sistemul de ventilație încorporat în tubulatura de perete împotriva unei largi varietăți de influențe meteorologice.

Costul curatare sistem de ventilatie descentralizat cu recuperator de caldura

Spre deosebire de sistemele de ventilație centrală, sistemele de ventilație descentralizate pot fi curățate în orice moment și fără o companie specializată. Utilizatorul trebuie să suporte doar costurile de achiziție pentru filtrele de praf, polen sau carbon activat.

Nu sunt necesare substanțe de curățare speciale. O cârpă, o perie și apă caldă, șurubelniță, aspirator sunt suficiente pentru curățare. Toate componentele unității de ventilație sunt ușor accesibile și, prin urmare, ușor de curățat pentru utilizator.

În plus, un sistem de ventilație descentralizat nu necesită conducte în perete greu de accesat și, prin urmare, greu de curățat. Curățarea unui sistem de ventilație descentralizat nu este doar ieftin, dar și ușor de utilizat pentru toată lumea.

Ce poate face Altecovent pentru tine

planificare ventilatie recuperator de calduraLa noi, la Altecovent, ne străduim pentru excelență în fiecare slujbă pe care o asumăm cu o echipă de experți foarte pregătiți. Suntem aici pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți calitatea aerului interior și să vă încălziți casa cu căt mai putine pierderi de energie termică, Oferim o gamă largă de produse și tot ajutorul tehnic de care aveți nevoie. Ne asigurăm întotdeauna că veți primi cea mai bună soluție pentru a vă potrivi nevoilor casei sau clădirii Dvs.

Altecovent este o firma de specialitate in ventilatie, suntem proiectanți, furnizori și, dacă este necesar, instalatori de sisteme de ventilație pentru locuințe, în România. Oricare ar fi cerințele, bugetul sau asteptariile dvs., Altecovent ventilatie vă poate oferi soluția de care aveți nevoie. De la sisteme descentralizate de  ventilație cu recuperare de căldura, ventilatoare de baie (sistem de extracție pentru casă), până la soluții multiple de extracție a camerei, gama noastră largă de HVAC oferă un produs pentru fiecare scop de tratarea a aerului. Sistemele noastre de ventilare vă vor ajuta să vă faceți proprietatea cât mai ecologică posibil, folosind ventilația de recuperare a energiei cu recuperatoare de căldura (HRV) (ERV). De asemenea, sunt disponibile sisteme de extragere mecanică pentru a ajuta proiectele noi de construcții durabile.

Ca lideri în proiectare, executie si furnizare atât a sistemelor de ventilatie recuperare de căldura, cât și a celor comerciale, vă putem ajuta, dovedind un sistem silentios de înaltă calitate, la cel mai bun pret posibil.

Gamă largă sistem de ventilatie de la producătorii de top

Deoarece la Altecovent ventilatie, standardele nationale si internationale sunt pe deplin independente, vă putem furniza cel mai bun sistem ventilatie posibil pentru proiectul dvs. la cel mai bun cost posibil de la producătorii de top, cum ar fi:

Altecovent vă poate oferi o unitate de ventilatie cu recuperare de căldura pentru dvs., sau vă putem oferi și un set complet de sistem de ventilatie  cu recuperator de căldura DIY cu toate elementele necesare. Alături de gama noastră de unități, avem de asemenea o gamă largă de soluții de conducte și toate accesoriile necesare, inclusiv controlere, filtre și alte elementele materiale, cum ar fii : valve distribuitori, grille, atenuatoare de aerisire și fitingurile necesare.

Contactează-ne

Echipa noastră de vânzări și tehnică este disponibilă pentru a răspunde la orice întrebare in intervalul Luni – Vineri de la 8:00 – 18:00, contactați-ne   pentru mai multe informații despre sistemele de ventilatie cu recuperare a căldurii sau despre alte sisteme ventilatie pe care le detinem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *