Curӑțarea sistemului de ventilație descentralizatӑ cu recuperator de cӑldurӑ

Curӑțarea sistemului de ventilație descentralizatӑ cu recuperator de cӑldurӑ

Dacă faceți o curatare sistem de ventilatie cu recuperare de căldură descentralizată puteți îmbunătăți în mod semnificativ calitatea vieții avȃnd mai mult aer proaspat. De asemenea este vizibilă o creștere în termeni de confort, igienă și costuri energetice. Aerul folosit și umiditatea ridicată sunt evacuate în exterior și este introdus aerul proaspăt, lipsit de poluanți. Pentru a vă asigura că sistemul rămâne așa și funcționează corect, este esențială curățarea și întreținerea componentelor ventilatorului de aerisire. O curatare sistem de ventilatie poate să pară dificilă la început, dar, în realitate, se poate face fără prea mult efort (timp), cunoștințe tehnice sau fară ajutor specializat care implică anumite costuri mari.

De aceea, menținerea la standarde ȋnalte și curățarea ventilației descentralizate sunt extrem de importante

Sistemele de ventilație descentralizate sunt în uz constant pentru a determina existența unui climat optim ȋn interiorul camerei. Zi sau noapte, există un schimb constant de aer. Ca în orice dispozitiv tehnic, în timp apar semne de uzură. Pentru a preveni defecțiunile de funcționare sau deteriorarea sistemului, componentele trebuie să fie verificate în mod regulat pentru a cerceta semnele vizibile de uzură sau defectele apărute și acestea trebuie să fie înlocuite imediat în aceste cazuri.

Importanța curățării sistemului de ventilație descentralizată

curatare sistem de ventilatie descentralizat cu recuperator de caldura filtru

Același lucru este valabil și pentru curatare sistem de ventilatie. Filtru de praf (filtru G3, G4), filtru polen (filtru M5) și filtru clima activ carbon sunt afectate în primul rând ȋn această situație. Fără acestea nu poate avea loc un schimb perfect de aer din interior cu un aer proaspăt. Dacă nu există o curățare regulată (aproximativ o dată pe lună), sistemul se poate înfunda rapid, ceea ce în cel mai rău caz poate deteriora unitatea. Lichidul de condensare formează de asemenea murdărie pe panoul exterior, iar, în timp, deschide posibilitatea apariției unor germeni sau unor bacterii. Prin urmare, trebuie curățat ciclic, periodic.

Manevrarea este rapidă și ușoară

curatare sistem de ventilatie descentralizat cu recuperator de caldura sevi160 schema

Curățarea și întreținerea sistemului de ventilatie cu recuperare de căldură descentralizată pot să fie făcute fără efort și fără ajutorul companiilor de curățenie scumpe.

Pentru curatare sistem de ventilatie, toate componentele pot fi îndepărtate ușor și așezate la loc. Filtrul de polen sau filtru de praf este curățat prin îndepărtarea și aspirarea ușoară. Imediat ce nu mai poate fi curățat din cauza deteriorării sau dacă lasă urme, trebuie înlocuit cu unul nou.

Întreținerea sistemului include întotdeauna mai întâi curățarea componentelor pentru a putea verifica funcționarea corectă și modificările vizibile ale acestora. Spre deosebire de ventilația centrală, datorită accesului ușor, acest lucru se poate face independent și într-un timp scurt.

Dacă aveți întrebări despre curățare sau nu sunteți sigur cu privire la întreținere, serviciul nostru pentru clienți Altecovent vă va sta la dispoziție.

Avantajele curățării și întreținerii unui ventilator pentru aerisire

  • protejează modul de operare
  • crește durata de viață
  • evită defectele tehnice care pot să apară
  • asigură o imagine generală curată

Curațarea sistemului de ventilație descentralizată se poate parcurge în doar câțiva pași.

Pasul 1: acoperiți panoul interior

La curățarea sistemului de ventilație , capacul panoului interior trebuie îndepărtat și șters cu o cârpă umedă. Se recomandă curățarea lunară a panoului interior.

Pasul 2. Curățați lamelele ventilatoarelor individuale. Un aspect important este cel legat de faptul că ventilatorul trebuie curățat doar uscat, iar acest lucru se poate face cel mai bine cu o perie. Fii atent și minuțios. La majoritatea aparatelor puteți îndepărta lamelele rotorului în câțiva pași simpli, astfel încât să nu le îndoiți în timpul curățării. Pânza dumneavoastră poate fi ȋnsă și puțin umedă pentru o bună curățare, astfel încât să puteți elimina într-adevăr în mod sigur depozitele de praf.

Pasul 3. Curățarea sau înlocuirea filtrului

Pentru a curăța filtrul sistemului de ventilație, acesta trebuie îndepărtat de pe panoul ventilatorului. Filtrul de praf poate fi spălat de mai multe ori. Filtrele de polen și filtrele de carbon activ pot fi aruncate alături de deșeurile menajere și înlocuite cu un nou filtru.

Se recomandă înlocuirea lunară a filtrului fin, a filtrului pentru polen, curățarea trimestrială a filtrului de praf (înlocuirea 6-9 luni a filtrului), înlocuirea la fiecare șase luni a filtrului de carbon activ.

Pasul 4: curățarea recuperatorului de căldură ceramică

Pentru a curăța recuperatorul de căldură, acesta trebuie îndepărtat de pe manșonul din perete. Pentru a face acest lucru, ventilatorul trebuie scos din slot. Înainte de a scoate dopul din ventilator, este bine să marcați alinierea în prealabil cu un stilou pentru a evita introducerea incorectă ulterioară. Recuperatoarele de căldură pot fi curățate sub apă caldă curentă, prin aspirație sau cu ajutorul aerului comprimat. Recuperatorul de căldură nu este în siguranță atunci cȃnd este introdus ȋn mașina de spălat vase.

Recomandare : Curățarea la șase luni a recuperatorului de căldură.

Pasul 5: tubulatura de perete

Dacă toate componentele, cum ar fi panoul interior, filtrul, acumulatorul de căldură și ventilatorul au fost îndepărtate, tubulatura de perete poate fi ștearsă cu ușurință.

Pasul 6: curățarea grilei de ventilație exterioare

Grila de ventilație exterioară protejează sistemul de ventilație încorporat în tubulatura de perete împotriva unei mari varietăți de situații meteorologice.

Costul pentru curățarea sistemului de ventilație descentralizată cu recuperator de căldură

Spre deosebire de sistemele de ventilație centrală, sistemele de ventilație descentralizate pot fi curățate în orice moment și fără o companie specializată. Utilizatorul trebuie să suporte doar costurile de achiziție pentru filtrele de praf, polen sau carbon activ.

Nu sunt necesare substanțe de curățare speciale. O cârpă, o perie și apă caldă, o șurubelniță, un aspirator sunt suficiente pentru curățare. Toate componentele unității de ventilație sunt ușor accesibile și, prin urmare, ușor de folosit pentru utilizator.

În plus, un sistem de ventilație descentralizată nu necesită conducte în perete greu de accesat și, prin urmare, greu de curățat. Curățarea unui sistem de ventilație descentralizată nu este doar ieftină, ci și ușor de utilizat pentru toată lumea.

Ce poate face Altecovent pentru tine

planificare ventilatie recuperator de caldura

Altecovent dorește să ofere excelență ȋn fiecare proiect efectuat, alături de profesioniști bine pregătiți. Suntem aici pentru a vă ajuta să vă ȋmbunătățiți calitatea aerului interior și să vă ȋncălziți casa cu cȃt mai puține pierderi de energie termică. Oferim o gamă largă de produse și tot ajutorul tehnic de care aveți nevoie. Ne asiguram ȋntotdeauna că veți primi cea mai bună soluție pentru nevoile dumneavoastră și ale casei.

Altecovent este o firmă de specialitate ȋn ventilație

Suntem proiectanți, furnizori, și, dacă este cazul, instalatori de sisteme de ventilație pentru locuințe ȋn Romȃnia. Oricare ar fi bugetul, cerințele sau așteptările, Altecovent vă poate oferi soluția potrivită. De la sisteme descentralizate de ventilație cu recuperare de căldură, ventilatoare de baie (sistem de extracție pentru casă), pȃnă la oricare alte soluții moderne, gama noastră largă de HVAC oferă un produs pentru fiecare situație posibilă. Sistemele noastre de ventilare vă pot ajuta să vă faceți casa cȃt se poate de ecologică, folosind ventilația de recuperare a energiei cu recuperare de căldură (HRV)(ERV).

Ca lideri ȋn proiectare, execuție și furnizare a sistemelor de ventilație cu recuperare de căldură, cȃt și a celor comerciale, vă putem ajuta, oferind un sistem silențios de ȋnaltă calitate, la cel mai bun preț posibil.

Gama largă de sisteme de ventilație de la producătorii de top

Altecovent oferă standarde ȋnalte naționale și internaționale furnizȃnd cele mai bune sisteme de pe piața pentru proiectele dumneavoastră, la cel mai bun cost posibil:

Altecovent vă poate oferi o unitate de ventilație cu recuperare de căldură pentru dumneavoastră sau vă poate dărui un set complet de sisteme de ventilație cu recuperare de căldură DIY cu toate elementele necesare de care aveți nevoie. Alături de gama noastră de unități, avem de asemenea o gamă largă de soluții de conducte, tubulaturi de aer, alături de toate accesoriile necesare, inclusiv controlere, filtre și alte materiale precum: valve distribuitori, grile, atenuatoare de aerisire, etc.

Contactează-ne

Echipa noastră de vȃnzări și zona tehnică este disponibilă pentru a răspunde la orice ȋntrebare ȋn intervalul Luni-Vineri de la 8.00- 18.00. Contactați-ne pentru mai multe informații despre sistemele de ventilație cu recuperare a căldurii sau despre alte sisteme de ventilație pe care le deținem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *