De ce ai nevoie ventilator de baie la baie

De ce ai nevoie ventilator de baie la baie

Baia este incaperea cu cea mai mare umiditate din intreaga casa. Umiditatea este o problema care poate avea efecte extrem de neplacute asupra sanatatii, asupra mobilierului si asupra aspectului general al incaperii.

De ce apare umiditatea si care sunt problemele pe care le poate genera?

ventilator de baie profesional senzor smart si aplicatie ios android

Umiditatea din baie apare din mai multe cauze: dusurile fierbinti, apa prezenta in toalete sau diverse scurgeri aparute la accesoriile sanitare ( chiuvete, cada, etc).  Toate pot duce la probleme serioase, cu impact negativ atat asupra bugetului, cat si asupra sanatatii.

Din cauza umiditatii pot aparea urmatoarele probleme:

  • Mucegai inestetic pe pereti;
  • Deteriorarea mobilierului;
  • Probleme ale sistemului respirator din cauza mucegaiului;
  • Deteriorarea tevilor si a pieselor metalice, care ajung sa rugineasca.

 

 

Cum se poate rezolva problema umiditatii din baie?

Pentru a se evita toate aceste probleme, solutia este achizitia unui ventilator baie. Investitia intr-un astfel de dispozitiv este mica, iar avantajele pe care le ofera sunt uriase.

Un ventilator de baie corect montat poate sa elimine aburul in exces si mirosul neplacut, prevenind petele de mucegai de pe pereti si toate problemele amintite mai sus.

Inainte de achizitia ventilatorului este bine sa ai in vedere eficienta acestuia. Tocmai de aceea, ti-am pregatit mai multe ventilatoare de baie de cea mai buna calitate, construite de producatori de top ( Aerauliqa, SEVi, InVENTer Aviant sau Pulsar).

Toate ventilatoarele pe care ti le propunem sunt eficiente, rezistente in timp si beneficiaza de toate instructiunile si accesoriile necesare pentru o instalare facila.

Cum alegi corect un ventilator de baie?

Ventilație inteligentă pentru baieExista o serie de criterii pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand alegi un astfel de accesoriu:

  • Tine cont de capacitatea de ventilare. Este cel mai important criteriu, deoarece decide eficienta ventilatorului. Capacitatea de ventilare este calculata in metri cubi pe ora si determina volumul de aer pe care ventilatorul il extrage din incaperea in care este instalat. Masoara dimensiunile baii si cauta un ventilator care sa fie eficient, fara a fi prea puternic si a genera un consum foarte mare de energie. In general, poti gasi 3 categorii de ventilatoare in functie de capacitate: cu o capacitate de 80-90 de metri cubi/ora, cu o capacitate de 160-180 metri cubi pe ora sau cu o capacitate de peste 180 de metri cubi pe ora.
  • Tine cont de zgomotul produs de ventilator. Un ventilator baie zgomotos poate sa devina deranjant in timp. Verifica nivelul de zgomot al acestuia ( masurat in dB ( decibeli )si incearca sa gasesti o optiune de sub 45 de decibeli;
  • Alege un sistem de montare eficient. Exista mai multe tipuri de sisteme de montare. Daca baia are geam, montarea este simpla: ventilatorul se pune in spatiul destinat suprafetei vitrate, renuntandu-se la geam. Daca baia nu are geam, ventilatorul trebuie sa fie montat in gaura de aerisire, cu care orice baie trebuie sa fie dotata;
  • Cauta cat mai multe functii suplimentare. Ventilatoarele moderne sunt echipate cu foarte multe functii suplimentare care le cresc eficienta: protectie pentru motor, clapeta antiretur, telecomanda care permite controlul de la distanta, senzori de umiditate, senzori de prezenta, temporizator, etc.

 

Echipa Altecovent iti pune la dispozitie cele mai bune ventilatoare de baie de pe piata si iti ofera toate informatiile de care ai nevoie pentru a te bucura de un aer respirabil si sanatos in baie. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa ne contactezi si vom gasi solutia potrivita pentru tine.

Alte articole pe aceeasi tema:

Aspecte ale ventilație baie la renovarea unei băi

Cat de util este un ventilator de baie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *