De ce am nevoie aerisirea cu sistem ventilatie

Cele două mari avantaje a sistem ventilatie cu recuperare de caldura sunt: ​​aerul filtrat proaspăt continu în locuință, recuperând în același timp până la 93% din temperatura din interior.

Cladirile  nerezidentiale,  casele, apartamentele, vilele, birourile, renovate și nou construite, sunt dotate cu uși și ferestre cu cele mai ridicate standarde de performantă (termopane), care sunt perfect etanse, și nu permit aerului încălzit  din interior să scapă ,totodată nu permit ca aerul extrem de rece de iarnă din exterior să pătrundă, din cauza asta sunt eficiente energetic. De asemenea izolația este montată pe peretiile eterioare, și este etanș cu materiale izolatoare, al căror efect este ca unui sac de nailon tras pe clădire, încetând astfel pereții să respire si să ține umiditatea între parametrii normale. Din aceste cauze încaperile nu au nici un fel de aerisire, nu se schimbă aerul în spațiile folosite, aerul (mai ales după o noapte lungă atunci când nu există nici o aerisire) devine de calitate proastă după câteva ore, cu un nivel ridicat de dioxid de carbon și de alți poluanți, și va fi inevitabil aerisirea, adică cu deschiderea ferestrelor pentru a face curent. În timpul iernii, aerisirea prin ferestre, are efect de răcire accelerată a locuinței , precum și în multe cazuri, pătrunderea aerului contaminat și a zgomotului, metodă neeficientă energetic.
Reglarea poluării și umidității spațiilor de locuitUnul din trei oameni sufera de alergii in Europa, care continuă să crească. Cu cît mai multe persoane trăiesc în medii afectate de smog, pănă la 2020, mai mult de jumătate din populația Europei va suferii de o alergie. Din cauza componentelor chimice, alergeni, polen din aerul exterior, aerul din locuințe nu este curat,  și nu protejează de simptomele chinuitor persoanele care sufera de alergii. Aerul din interior va fi curățat numai cu ajutorul sistem ventilatie prin filtrelor cu care sunt dotate.

Componente periculoase în aerul interior și exterior:

Polenul: Nici nu ne gândim cât de mult polen poate intra în locuință cu o simplă deschidere de fereastră.
Vapori: În cazul în care aerul are umiditate ridicată în aerul umed  acarienii mai ușor se reproduc, și, prin urmare, se crează un mediu favorabil pentru dezvoltarea de alergii de praf în locuintă.
Mucegai: Într-o gospodărie cu 4 persoane, de exemplu, o cantitate zilnică de vapori de apă de 6.000 – 12.000 de grame, adică până la 12 litri de abur pe zi . Datorită închiderii perfecte a tămplăriei, fără aerisire,  aerul devine umed, iar dezvoltarea ciupercilor, mucegaiului este mult mai ușor , care este periculos pentru sănătate.

Solvenți volatili, adezivi, acoperiri, substanțe care conțin componente cu greu descompuși și rămân mult timp în aer după utilizare care afectează grav sănătatea.

În consecință, este foarte important ca aerul dintr-o cameră să fie schimbat în mod regulat și să intre în aer curat, reducând astfel concentrația de umiditate și poluanți atmosferici. Practic, există două modalități diferite de a realiza acest schimb de aer: ventilație ferestrelor (deschiderea ferestrelor) și sistem ventilatie mecanică.

Îndepărtarea umidității datorată schimbului de aer cu ventilația ferestrei reprezintă aproximativ 900-1 500 g de abur per proces de ventilație. Cu trei procese de ventilație pe zi, aceasta este de 2.700 – 4.500 g de vapori de apă pe zi. Din moment ce se produc zilnic circa 6.000 – 12.000 de grame de vapori de apă, ventilația de trei ori nu este suficientă pentru a obține un echilibru complet al umidității.

Sistem ventilatie mecanică poate extrage 300 până la 500 g de aburi pe oră în funcționare continuă. Aceasta este de 7200 – 12000 g de vapori de apă pe zi. O dezumidificare completă poate fi realizată în condiții normale de funcționare fără probleme. Ventilarea automată cu ajutorul unui sistem de ventilație poate asigura o schimbare optimă a aerului.

Se poate oricând să aerisim?

La prima audiere, nu este imposibil să deschideți oricând o ferestră. Dar cine trăiește în oraș nu optează să deschide o fereastră în ora de vârf. În plus, dacă suferiți de o alergie, este chiar și mai mult.

Aerul din interior este uzat contaminat, iar și cel exterior este la fel, cănd  aerisirea prin deschidere ferestrei este inutil,  cum improspățim aerul din interior, ce soluție găsim?
Cu un sistem de ventilatie este ușor de rezolvat această problemă aparent imposibilă . Cu un sistem de ventilatie cu recuperare de căldură pe tot parcursul zilei va fi aer proaspăt și curat în zona de living, pentrucă sistemul de filtrare asigură că poluanții să rămână în exterior aproape în întregime și nu trebuie să fie teamă că praful, smogul, polenul, căt și substanțe chimice nocive pătrund în locuintă.

Un sistem ventilatie de recuperare de căldură, este cea mai eficientă soluție de aerisire din puct de vedere energetic, cu pierderi minime de căldură în case, pensiuni, apartamente, școli și birouri, și cu cel mai scăzut  cost al energiei . Cu folosirea constantă acestor echipamente , obținem un nivel ridicat oxigenului in aerul proaspăt interior, fără  poluanți, mucegai in mediul interior, în plus obținem economii pentru costurile de încălzire și răcire.

În oferta noastră se regăsesc brandurile Aspira, Novingair, și în special aparatele Sevi cu randament ridicat de clasă de eficiență energetică A +, economisirea energiei se realizează prin schimbătoare de căldură din ceramică,  ventilatoarele aerisire sunt dotate cu motorare fără perii. Ventilatorul din aparat asigură evacuarea aerului epuizat din cameră și înlocuirea aerului proaspăt. Schimbătorul de căldură, elementulu tampon, are sarcina de stocare a energiei termice cu o valoare termica superioara la fluxul de evacuare, iar de predare la fluxul de alimentare (sau invers, în timpul verii). În acest fel, aerul introdus, iarna poate fi mult mai caldă decât temperatura exterioară, iar în timp de vară aerul proaspăt introdus în clădire poate fi mai răcoros .

Sistem ventilatie descentralizat

Instalarea sistem ventilatie cu recuperare da căldură descentralizate din oferta noastră nu necesită instalarea unui sistem special de țevi.  Sunt ușor de instalat într-un timp scurt, (de până la 2-3 ore pe unitate)  cu costuri scăzute, si cu un deranjament (murdărie) minim (montare similară cu montarea unui perete raft), este nevoie doar pentru fiecare cameră un dispozitiv de ventilație (acoperă 20-30mp un ventilator aerisire ). Pot fi necesare mai multe dispozitive pentru-un apartament, pentru-o clădire de birouri sau pentru-o clădire care poate funcționa într-un sistem sincronizat.

Atât ventilația redusă, cât și ventilația pentru protecția împotriva umezelii nu oferă o protecție reală împotriva deteriorării umidității în apartamente, deoarece locuințele sunt întotdeauna locuite în realitate. O atenție deosebită trebuie acordată în planificarea ventilației: aceasta trebuie proiectată în funcție de ventilația nominală.

aspira ventilatie cu recuperare caldura

Unde sa pozitionez unitatea de ventilatie centralizată cu recuperare de căldură  în casa mea, dacă doresc acest sistem?

În mod normal, o unitate centralizată de ventilație este instalat în afara spatiului locuit, cum ar fi în poduri, spațiile cu goluri sau încăperile tehnice, conductele sunt apoi alimentate în fiecare cameră individuală pentru a extrage aerul stătut și a furniza aer curat.

Toate sistemele noastre sunt ușor de instalat ca proiecte DIY cu kiturile disponibile prin comanda, din oferta noastră de sisteme de ventilatie cu recuperare de căldură . La cerere oferim servicii instalare, carotare profesionala în perete, si montare de unitate ventilatie profesională, precum și proiectare. Aici puteți completa online formularul nostru de contact.

Una dintre caracteristicile cheie ale sistemelor de ventilație cu recuperatoare de căldura, este că puteți controla in permanență aerisirea întregului clădiri. 

Ce poate face Altecovent pentru tine

planificare ventilatie recuperator de calduraLa noi, la Altecovent, ne străduim pentru excelență în fiecare slujbă pe care o asumăm cu o echipă de experți foarte pregătiți. Suntem aici pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți calitatea aerului interior și să vă încălziți casa cu căt mai putine pierderi de energie termică, Oferim o gamă largă de produse și tot ajutorul tehnic de care aveți nevoie. Ne asigurăm întotdeauna că veți primi cea mai bună soluție pentru a vă potrivi nevoilor casei sau clădirii Dvs.

Altecovent este o firma de specialitate in ventilatie, suntem proiectanți, furnizori și, dacă este necesar, instalatori de sisteme de ventilație pentru locuințe, în România. Oricare ar fi cerințele, bugetul sau asteptariile dvs., Altecovent ventilatie vă poate oferi soluția de care aveți nevoie. De la sisteme descentralizate de  ventilație cu recuperare de căldura, ventilatoare de baie (sistem de extracție pentru casă), până la soluții multiple de extracție a camerei, gama noastră largă de HVAC oferă un produs pentru fiecare scop de tratarea a aerului. Sistemele noastre de ventilare vă vor ajuta să vă faceți proprietatea cât mai ecologică posibil, folosind ventilația de recuperare a energiei cu recuperatoare de căldura (HRV) (ERV). De asemenea, sunt disponibile sisteme de extragere mecanică pentru a ajuta proiectele noi de construcții durabile.

Ca lideri în proiectare, executie si furnizare atât a sistemelor de ventilatie recuperare de căldura, cât și a celor comerciale, vă putem ajuta, dovedind un sistem silentios de înaltă calitate, la cel mai bun pret posibil.

Gamă largă sistem de ventilatie de la producătorii de top

Deoarece la Altecovent ventilatie, standardele nationale si internationale sunt pe deplin independente, vă putem furniza cel mai bun sistem ventilatie posibil pentru proiectul dvs. la cel mai bun cost posibil de la producătorii de top, cum ar fi:

Altecovent vă poate oferi o unitate de ventilatie cu recuperare de căldura pentru dvs., sau vă putem oferi și un set complet de sistem de ventilatie  cu recuperator de căldura DIY cu toate elementele necesare. Alături de gama noastră de unități, avem de asemenea o gamă largă de soluții de conducte și toate accesoriile necesare, inclusiv controlere, filtre și alte elementele materiale, cum ar fii : valve distribuitori, grille, atenuatoare de aerisire și fitingurile necesare.

Contactează-ne

Echipa noastră de vânzări și tehnică este disponibilă pentru a răspunde la orice întrebare in intervalul Luni – Vineri de la 8:00 – 18:00, contactați-ne   pentru mai multe informații despre sistemele de ventilatie cu recuperare a căldurii sau despre alte sisteme ventilatie pe care le detinem.