Ce legatura exista intre poluarea aerului si Coronavirus?

Ce legatura exista intre poluarea aerului si Coronavirus?

Virusul Sars Cov-2 ( CoronaVirus) a reusit sa schimbe in mai putin de 1 an intreaga lume. Acesta a schimbat modul de lucru, modul in care ne comportam in preajma celorlalti, modul in care facem cumparaturi si modul in care alegem sa ne protejam sanatatea.

Chiar daca numarul imbolnavirilor este unul urias si numarul deceselor din cauza coronavirusului este de aproape 2 milioane la nivel mondial, omenirea invata sa tina sub control aceasta problema. In ultima perioada s-au aflat din ce in ce mai multe detalii despre modul in care actioneaza virusul, s-au dezvoltat mai multe vaccinuri si s-au descoperit mai multe tratamente. Ceea ce este incurajator este faptul ca se descopera frecvent solutii prin care coronavirusul poate sa fie prevenit.

Poluarea aerului, o legatura directa cu decesele cauzate de coronavirus

decesele prin coronavirus poluarea aerului pm2.5

Una dintre variantele prin care decesul cauzat de coronavirus poate fi prevenit este prin imbunatatirea calitatii aerului. Conform unui studiu al Universitatii Harvard, exista o legatura directa intre expunerea pe termen lung la un aer poluat si riscul de deces in urma infectarii cu virusul.

Cresterea cu un microgram de particule fine pe metru cub este asociata cu o crestere cu 15% a ratei de deces, deoarece atunci cand plamanii respira un aer poluat organismul lupta mult mai greu impotriva infectiilor respiratorii.

Este esential, asadar, ca in marile orase sa se puna in aplicare reglementarile privind poluarea aerului iar oamenii sa constientizeze faptul ca unele activitati zilnice, cum ar fi condusul pana la locul de munca, pot contribui la riscul de imbolnavire. Imbunatatirea calitatii aerului in orase este un plan pe termen lung, insa. Pe termen scurt, cei care doresc sa respire un aer sanatos si sa stea departe de riscurile asociate cu coronavirusul pot apela la instalatii de incalzire, ventilatie si Aer conditionat ( HVAC).

 

Sfaturi utile pentru exploatarea instalatiilor HVAC

1. Creste cat mai mult debitul de aer proaspat din cladire! Acest lucru poate fi facut prin ventilatie naturala ( deschiderea geamurilor ) sau in cazul cladirilor aflate in orase poluate prin ventilatie artificiala ( sisteme de ventilatie mecanice clasice sau sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura ). Este bine ca ventilarea cladirilor sa aiba loc 24 de ore din 24, in asa fel incat aerul viciat sa fie eliminat constant din incaperi.

2. Asigura-te ca sistemele de recuperare de caldura functioneaza corect! Daca folosesti un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura, asigura-te ca acesta functioneaza corect si ca nu exista riscul sa transporte virusul in incaperi.

3. Foloseste un sistem de purificare a aerului! Desi particulele de coronavirus sunt, in general, mai mici decat filtrele HEPA folosite de majoritatea purificatoarelor, acestea pot fi blocate, deoarece au tendinta de a se lipi de particule mai mari, cum sunt cele de praf.

La Altecovent gasesti cele mai bune sisteme de ventilatie pentru locuinta ta

planificare ventilatie recuperator de calduraDaca inca nu folosesti un sistem de ventilatie sau ai unul care nu este atat de eficient precum ti-ai dori sa fie, la Altecovent gasesti cele mai bune sisteme de ventilatie clasica sau sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura.

Suntem o echipa de profesionisti care te ajuta sa te bucuri de un aer curat, cu o temperatura optima, indiferent ca esti acasa sau la birou.

Motivele pentru care merita sa apelezi la noi sunt urmatoarele:

  • Iti oferim consultanta de-a lungul intregului proces de achizitie a sistemului de ventilatie si instalarea lui;

  • Comercializam doar sisteme de ventilatie de top, produse de branduri mari precum Aerauliqa, SEVi, Aspira, NovingAIR, inVENTer sau Komfovent.;

  • Iti oferim toate conductele si accesoriile necesare pentru un sistem de ventilatie complet.

Ne petrecem cea mai buna parte a vietii in interiorul cladirilor. Este normal, asadar, sa ne preocupe calitatea aerului pe care il respiram, mai ales in aceasta perioada in care un virus invizibil reuseste sa produca o multime de pagube la nivel mondial.

Contactează-ne

Echipa noastră de vânzări și tehnică este disponibilă pentru a răspunde la orice întrebare in intervalul Luni – Vineri de la 8:00 – 18:00, contactați-ne   pentru mai multe informații despre sistemele de ventilatie cu recuperare a căldurii sau despre alte sisteme ventilatie pe care le detinem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *