Poluarea aerului crește într-adevăr decesele prin coronavirus

Poluarea aerului crește într-adevăr decesele prin coronavirus

Un studiu al Universității Harvard la Școala de Sănătate Publică TH Chan, care a fost actualizat la 5 aprilie, a confirmat că există o corelație directă între expunerea pe termen lung la poluarea aerului și o rată mai mare decesele prin coronavirus.

Decesele prin coronavirus și poluarea aerului

decesele prin coronavirus poluarea aerului pm2.5Acest studiu de la Harvard este primul care a confirmat o legătură statistică între decesele prin coronavirus și poluarea aerului – ceea ce oficialii de sănătate publică și ecologiștii au crezut deja. Acesta a fost trimis la New England Journal of Medicine pentru revizuire.

Contextul studiului afirmă că majoritatea condițiilor preexistente care cresc riscul de deces pentru coronavirus sunt aceleași boli care sunt afectate de expunerea pe termen lung la poluarea aerului. Ei au investigat dacă expunerea medie pe termen lung la particule fine, care este cauzată de combustibilii fosili și emisiile vehiculelor, crește riscul de decese COVID-19 în SUA.

Cercetătorii au colectat date pentru aproximativ 3.000 de județe americane (98% din populație) timp de 17 ani, până la 4 aprilie 2020. Cercetătorii ajustați pentru alți factori care afectează rezultate de sănătate, cum ar fi sărăcia, obezitatea, fumatul și densitatea populației.

O creștere a unui microgram de particule fine (sub pm2.5) pe metru cub este asociată cu o creștere cu 15% a ratei decesului coronavirusului. Respirația în particule fine dăunează plămânilor în timp, îngreunând organismul să lupte împotriva infecțiilor respiratorii.

Studiul a concluzionat:

O creștere mică a expunerii pe termen lung la PM2.5 [particule fine] duce la o creștere mare a ratei de deces COVID-19, cu o creștere de 20 de ori mai mare. Rezultatele studiului subliniază importanța continuării punerii în aplicare a reglementărilor existente privind poluarea aerului pentru a proteja sănătatea umană atât în ​​timpul crizei, cât și după COVID-19.

The New York Times rapoarte :

De exemplu, a descoperit că o persoană care trăiește zeci de ani într-un județ cu un nivel ridicat de particule fine are 15% mai multe șanse să moară din coronavirus decât cineva dintr-o regiune cu o unitate mai mică din poluarea cu particule fine.

În 2003, dr. Zuo-Feng Zhang, decanul asociat pentru cercetarea de la Universitatea din California, Los Angeles, Fielding School of Public Health, a constatat că pacienții cu SARS din cele mai poluate părți din China aveau de două ori mai multe șanse să moară din cauza bolii ca cele din locurile cu poluare scăzută a aerului.

Într-un interviu, dr. Zhang a numit studiul Harvard „foarte consistent” cu concluziile sale.

REHVA Federația europeană de HVAC (încălzire, ventilație și
Asociații de aer condiționat) sintetizează sfaturile privind operarea și exploatarea instalațiilor din clădiri în zonele cu focar de boală coronavirus (COVID-19), cu scopul evitării răspândirii COVID-19 ca urmare a unor factori ce țin de instalațiile de încălzire, ventilare și climatizare (HVAC) și instalațiile  sanitare.

Recomandări practice pentru exploatarea instalațiilor HVAC

Creșteți debitele de aer de introducere/evacuare în sisteme de ventilare

În clădirile cu sisteme de ventilatie mecanică, se recomandă timp de funcționare prelungit, soluție cea mai bună este chiar să mențineți ventilarea 24/7, posibil cu rate de ventilare reduse (dar nu oprite) atunci când oamenii nu sunt în încăperi. Având în vedere o primăvară cu mici necesități de încălzire și răcire, recomandările de mai sus au impact energetic limitat, în timp ce ajută la eliminarea particulelor de virus din clădire și la eliminarea particulelor de virus eliberate de pe suprafețe.
Sfatul general este să introduceți cât mai mult posibil aer proaspăt din exterior.
Sisteme de ventilare de evacuare a aerului viciat din toalete trebuie să fie întotdeauna pornite 24/7 și asigurați-vă că este creată depresiune, în special pentru a evita transmisia fecal – orală.

Folosiți mai mult ventilarea naturală prin intermediul ferestrelor

Recomandarea generală este să fie evitate spațiile aglomerate și slab ventilate. În clădirile fără sisteme de ventilare mecanică se recomandă utilizarea activă a ferestrelor operabile.

Umidficarea și aerul condiționat nu au niciun efect practic

Transmiterea unor virusuri în clădiri poate fi limitată prin schimbarea temperaturii aerului și a nivelului de umiditate.

Utilizarea cu precauție a sistemelor de recuperare a caldurii

În anumite condiții, particulele de virus din aerul extras pot reintra în clădire. Sisteme ventilatie cu recuperator de căldură pot transporta virusul atașat particulelor din partea de evacuare a aerului în partea de introducere, prin  curgeri/infiltrații. În schimbătoarele de căldură rotative, particulele se depun pe partea de evacuare a suprafeței schimbătorului de căldură, după care acestea ar putea fi resuspendate atunci când schimbătorul de căldură se rotește spre partea de introducere a aerului.
Prin urmare, se recomandă oprirea (temporară) a schimbătoarelor de căldură rotative în timpul epidemiilor de SARS-CoV-2.

Dacă sunt suspectate scurgeri în secțiunile de recuperare a căldurii, reglarea presiunii sau bypass-ul pot fi opțiuni pentru a evita situația în care o presiune mai mare pe partea de evacuare va cauza scurgeri de aer pe partea de introducere. 

Cea mai bună este chiar să mențineți functionarea sistem ventilatie 24/7, si combinarea ventilatie cu purificator aer .

Nu utilizați recircularea

Curățarea tubulaturii de ventilare nu are niciun efect practic
Schimbarea filtrelor de aer exterioare nu este necesară

Aparatele de purificare a aerului din încăperi pot fi utile în situații specifice

Apratele de purificare a aerului din încăperi îndepărtează eficient particulele din aer, ceea ce asigură un efect similar cu ventilarea. Pentru a fi eficiente, purificatoarele de aer trebuie să aibă cel puțin eficiența filtrului HEPA.

Mărimea particulelor de coronavirus este de 80–160 nm (PM0.1), mai mică decât dimensiunea filtrelor fine utilizate frecvent pe partea suflantă (65–90% pentru PM1 ~ F7, sau mai fine F9). Cu toate acestea, particulele de coronavirus se pot lipi împreună cu particule mai mari (de exemplu, praf) care sunt deja prinse de filtre normale.

Ce poate face Altecovent pentru tine

planificare ventilatie recuperator de calduraLa noi, la Altecovent, ne străduim pentru excelență în fiecare slujbă pe care o asumăm cu o echipă de experți foarte pregătiți. Suntem aici pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți calitatea aerului interior și să vă încălziți casa cu căt mai putine pierderi de energie termică, Oferim o gamă largă de produse și tot ajutorul tehnic de care aveți nevoie. Ne asigurăm întotdeauna că veți primi cea mai bună soluție pentru a vă potrivi nevoilor casei sau clădirii Dvs.

Altecovent este o firma de specialitate in ventilatie, suntem proiectanți, furnizori și, dacă este necesar, instalatori de sisteme de ventilație pentru locuințe, în România. Oricare ar fi cerințele, bugetul sau asteptariile dvs., Altecovent ventilatie vă poate oferi soluția de care aveți nevoie. De la sisteme descentralizate de  ventilație cu recuperare de căldura, ventilatoare de baie (sistem de extracție pentru casă), până la soluții multiple de extracție a camerei, gama noastră largă de HVAC oferă un produs pentru fiecare scop de tratarea a aerului. Sistemele noastre de ventilare vă vor ajuta să vă faceți proprietatea cât mai ecologică posibil, folosind ventilația de recuperare a energiei cu recuperatoare de căldura (HRV) (ERV). De asemenea, sunt disponibile sisteme de extragere mecanică pentru a ajuta proiectele noi de construcții durabile.

Ca lideri în proiectare, executie si furnizare atât a sistemelor de ventilatie recuperare de căldura, cât și a celor comerciale, vă putem ajuta, dovedind un sistem silentios de înaltă calitate, la cel mai bun pret posibil.

Gamă largă sistem de ventilatie de la producătorii de top

Deoarece la Altecovent ventilatie, standardele nationale si internationale sunt pe deplin independente, vă putem furniza cel mai bun sistem ventilatie posibil pentru proiectul dvs. la cel mai bun cost posibil de la producătorii de top, cum ar fi:

Altecovent vă poate oferi o unitate de ventilatie cu recuperare de căldura pentru dvs., sau vă putem oferi și un set complet de sistem de ventilatie  cu recuperator de căldura DIY cu toate elementele necesare. Alături de gama noastră de unități, avem de asemenea o gamă largă de soluții de conducte și toate accesoriile necesare, inclusiv controlere, filtre și alte elementele materiale, cum ar fii : valve distribuitori, grille, atenuatoare de aerisire și fitingurile necesare.

Contactează-ne

Echipa noastră de vânzări și tehnică este disponibilă pentru a răspunde la orice întrebare in intervalul Luni – Vineri de la 8:00 – 18:00, contactați-ne   pentru mai multe informații despre sistemele de ventilatie cu recuperare a căldurii sau despre alte sisteme ventilatie pe care le detinem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *