Importanta purificatoarelor de aer profesionale cu ionizator. Iata ce gasiti la noi

Importanta purificatoarelor de aer profesionale cu ionizator. Iata ce gasiti la noi

Am discutat in repetate randuri cat de important este aerul pe care il respiram si de ce trebuie sa fie cat mai curat si mai proaspat (din acest articol veti afla despre importanta unui purificator aer). Punem pret pe sanatatea noastra si din nefericire poluarea aerului este o cauza majora de deces prematur in Europa.

Acest lucru ar trebuie sa ne preocupe din ce in ce mai mult, sanatatea fiind un factor vital pentru fiecare dintre noi.

Daca ne uitam putin la datele furnizate de catre OMS, acestea arata ca 9 din 10 oameni respira un aer foarte cotaminat, atat la exterior cat si in interiorul unei case.

Este foarte adevarat ca in mare parte nu putem controla calitatea aerului din mediul exterior, insa atunci cand vorbim despre locul unde ne petrecem timpul in cea mai mare parte din zi, putem face acest lucru. Locuinta noastra ar trebui sa fie un spatiu sanatos si prielnic pentru noi.

Paradoxal, chiar daca facem o curatenie riguroasa, folosim produse specifice pentru a indeparta murdaria sau praful, aerisim camerele, aerul pe care il respiram este la fel de toxic, poate chiar mai mult. De ce? Acele produse chimice contin substante toxice care sunt eliminate in aerul pe care il respiram, iar daca aerisim prin deschiderea ferestrelor nu facem decat sa dam voie aerului poluat de afara sa intre la noi in casa. O varianta ar fi sa optati pentru un purificator de aer de la Altecovent. Iata de ce.

Ce recomandam noi

Purificatoarele de aer sunt acele dispozitive ce elimina contaminantii din aerul ce se afla intr-un spatiu, pentru a imbunatati calitatea acestuia. Noi le recomandam mai ales pentru persoanele astmatice sau cele care sufera de alergii. Purificatoarele de aer elimina inclusiv fumul de tigara.

Particulele de aer sunt denumite PM, astfel ca distingem 3 tipuri de particule:

PM10: sunt particule de praf intre 2,5 si 10 micrometri. Impreuna cu alte substante toxice, aceste particule pot provoca poluarea aerului denumit si smog.

-PM2,5: sunt particule de praf mai mici de 2,5 micrometri.

-PM0,1: particule de praf mai mici de 0,1 micrometri, acestea fiind particule ultrafine. Pentru ca sunt particule usoare si mici, acestea raman in aer mult timp iar sansa ca noi sa le inhalam este foarte mare.

Indiferent de tipul de particule, acestea pot intra in caile respiratorii prin inspiratie. Cu cat particulele de praf sunt mai mici, cu atat pot patrunde mai adanc in plamani.

Acolo unde este PM10 de obicei nu ajunge mai departe de gat. PM 0,1 poate ajunge chiar in fluxul sanguin.

Particulele de praf care sunt mai mici de 2,5 micrometri sunt cele mai periculoase, dar chiar si particulele mai mari de praf va pot afecta sanatatea.

De multe ori nu puteti vedea, simti sau gusta particulele. Singura modalitate de a afla cat de multe particule sunt prezente in aer, este de a o masura.

Daca folositi un contor de particule veti obtine o imagine buna a calitatii aerului din interior dupa care puteti lua masuri pentru a reduce numarul de particule de praf. Cu ajutorul unui purificator de aer puteti elimina particulele daunatoare din aer.

Gama noastra de produse

In gama noastra de produse puteti gasi 3 tipuri de purificatoare de aer, in functie de nevoia pe care o aveti cat si de numarul de particule din aer:

Purificator de aer cu senzor, purificator de aer Hepa UV si purificator de aer cu senzor si display.

Toate acestea prezinta o calitate desavarsita si contribuie la un aer curat, oxigenat si curat.

Descoperiti specificatiile si detaliile acestor purificatoare pe site-ul nostru ventilatiecurecuperarecaldura.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *