De ce este important sa lucrezi intr-un birou bine ventilat?

Ventilații eficiente birou e importanta prin ventilator recuperator caldura

Atunci cand vorbim de poluare, cu totii ne gandim la poluarea aerului din exterior. Din pacate, nu doar exteriorul este poluat, ci si interiorul. De multe ori, locuintele sau birourile sunt mult mai poluate si mai nesanatoase decat spatiul exterior, putand genera probleme grave de sanatate.

Mucegaiul, substantele chimice folosite la constructii, substantele cu care sunt tratate piesele de mobilier sau formaldehaida, radonul si fumul de tutun, toate pot duce la dezvoltarea unor probleme de sanatate precum astmul si alergiile, la cresterea riscului de infarct sau la agravarea unor probleme preexistente.

Printre cele mai poluate medii interioare se numara cele din birouri. Desi cladirile noi ar trebui sa poata asigura un mediu cat mai curat si mai putin poluat, acestea sunt foarte bine izolate din punct de vedere termic si fonic, ceea ce nu permite o aerisire tocmai eficienta.

Tocmai de aceea, este recomandat ca orice birou sa fie cat se poate de bine ventilat cu ventilație eficiente birou.

De ce conteaza ventilatia din birou?

  • Pentru ca foarte multi oameni petrec minim 8 ore in acest spatiu;
  • Pentru ca mai mult de 75% dintre cei care lucreaza intr-un birou considera ca o calitate slaba a aerului poate influenta eficienta in munca;
  • Pentru ca lipsa unei ventilatii corecte poate duce la pierderea concentrarii si la o stare continua de oboseala.

 

Ce este de facut?

Din pacate, solutia clasica de aerisire, prin deschiderea ferestrelor, nu este tocmai eficienta. Dat fiind faptul ca majoritatea cladirilor de birouri se afla in mijlocul oraselor, deschiderea ferestrelor inseamna expunerea la diversi poluanti din exterior: dioxidul de azot, dioxidul de carbon, praful, etc.

Deschiderea ferestrelor inseamna si cresterea nivelului de zgomot, ceea ce poate avea un impact negativ asupra nivelului de concentrare a celor care lucreaza in interior.

Cea mai buna optiune pentru ventilarea corecta a unui birou este ventilatia cu recuperare de caldura. Aceasta este constanta, filtreaza toti poluantii nocivi si reuseste sa aduca mereu aer proaspat in incapere, indepartandu-l pe cel nociv.

Investitia intr-un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura nu este mare si poate genera economii substantiale in timp, deoarece ajuta la o pastrare mai buna a caldurii in interiorul locuintei.

La Altecovent gasesti cele mai bune sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura

planificare ventilatie recuperator de caldura

Daca apelezi la Altecovent vei putea beneficia de experienta unei echipe 100% dedicata sistemelor de ventilatie. Putem proiecta cele mai eficiente sisteme, putem furniza toate piesele necesare unui sistem de ventilatie complet si iti oferim toate sfaturile de care ai nevoie pentru o exploatare eficienta.

Pentru ca vrem sa oferim intotdeauna calitate, lucram doar cu producatori de incredere, precum Aerauliqa, SEVi, Aspira, NovingAir, inVENTer, Wafe, Zehnder, Paul sau Komfovent.

Tot ceea ce ai de facut este sa ne contactezi si sa ne spui toate detaliile despre biroul sau locuinta ta pentru ca sa oferim ventilație eficiente birou. Noi ne vom asigura ca vei respira un aer curat si sanatos, care te poate tine departe de medici si iti poate oferi doza de energie de care ai nevoie in fiecare zi.

Contactează-ne

Echipa noastră de vânzări și tehnică este disponibilă pentru a răspunde la orice întrebare in intervalul Luni – Vineri de la 8:00 – 18:00, contactați-ne   pentru mai multe informații despre sistemele de ventilatie cu recuperare a căldurii sau despre alte sisteme ventilatie pe care le detinem.