Instalarea sistemelor de ventilatie – este relevant sezonul?

Instalarea sistemelor de ventilatie – este relevant sezonul?

Suntem adesea intrebati daca putem demara un proiect in plina iarna. Posibil ca multi dintre voi sunteti setati pe ideea ca iarna te multumesti cu ceea ce ai si dupa un alt sezon rece puneti pe hartie adevaratele probleme sau nemultumiri legate de actualul sistem de incalzire. Conteaza sezonul cand vine vorba de instalarea unui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura? Mai multe detalii sunt in randurile ce urmeaza.

Sistemul de ventilatie este ideal

Montati-l oricand, atat timp cat puteti corecta anumite probleme legate de climatul interior. Asadar sa amintim despre principalele avantaje ale unui astfel de sistem. Pana la urma, decizia de a monta ventilatia cu recuperare de caldura iarna trebuie sa fie o alegere justificata – valabil pentru cei care au casa locuita deja:

  • Eliminarea mirosurilor neplacute si persistente

Nu este de ajuns sa aerisiti, nu este de ajuns sa faceti sesiuni de curatenie generala. In plus, aproape orice utilizator casnic are tendinta de a utiliza mai multe produse chimice. Acestea eventual acopera unele mirosuri, incarca atmosfera cu vapori toxici si in niciun caz nu poate fi solutia pe termen lung. Asadar un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura este mai degraba optiunea care sa va ajute sa eliminati aerul acesta viciat, sa introduceti in incaperi pe cel curat de la exterior. Care, in plus, este si trecut printr-un filtru.

  • Umiditatea tinuta sub control

Am observat in multe dintre casele mai vechi de regula sau care au tot felul de vicii de construire. Nivelul crescut de umiditate si mai ales care se mentine astfel este cauzat de slaba ventilatie sau de ineficienta metodei pentru care optati.

Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura, indiferent de brandul lor, au functionare similara. Acestea evacueaza aerul viciat, plin de dioxid de carbon si de mirosuri neplacute. Cu aer mereu improspatat si fara sa fiti prezenti acasa, fara sa depuneti vreun efort, fara sa fie vreun deranj sau disconfort din partea voastra.

  • Economii insemnate

Stiati ca cei care sunt constienti de cat de mult avem impact asupra mediului aleg sa isi construiasca case pasive? Iar din componenta acestora nu lipsesc sistemele de tip ventilatie cu recuperare de caldura. Pentru ca asa cum si numele acestora spune, implica o actiune benefica consumului. Recupereaza din caldura aerului si astfel nu veti avea consum mai mare la energia folosita pentru incalzire, desi veti avea suprafata ventilata mereu.

Avantajele pe care le aveti ca urmare a folosirii sistemelor de ventilatie cu recuperare de caldura nu se opresc aici. Vorbim desigur despre eficienta filtrelor integrate, cele care vor deveni motivul pentru care aerul va fi 100% proaspat. Veti tine la distanta problemele legate de umiditate, de aparitia igrasiei, de miros greu de suportat sau de aparitia unor insecte. Totodata pentru cei care sufera de alergii respiratorii praful si polenul devin inamici, dar sunt redusi considerabil datorita functionarii sistemului de ventilatie.

Luati problema in serios in plina iarna!

Un avantaj major pe care clientii nostri il au este de a gasi in acelasi loc, la aceeasi firma toate acele servicii de care au nevoie. In acest sens vorbim despre achizitia sistemelor in sine, dar si despre proiectare, montare, punere in functiune si pe termen lung de service si mentenanta.

Desigur, unii se vor simti poate stingheri de ideea ca iarna fiind, nu doresc sa inceapa acest proiect. Cu toate acestea, unele probleme pot fi presante. Spre exemplu, sa vorbim despre condensul care apare pe geamuri si de faptul ca aceasta problema persista. In prima faza, situatia aceasta este rezultatul diferentei de temperatura dintre ce este in interior si ce este la exterior. Condensul ce se formeaza atat pe geam, cat si intre foile de sticla denota clar o problema de ventilatie.

Asadar, calitatea aerului este factor ce determina aparitia condensului. Asa-zisa transpiratie a geamurilor nu este un aspect de neglijat. Cei care s-au confruntat de aceasta situatie pot confirma, atmosfera in incaperile cu pricina este mereu una incarcata, umiditatea este peste limite, se formeaza si igrasie in zona, din cauza apei ce se formeaza sau se scurge de pe geamuri.

Alergenii ar putea de asemenea sa urgenteze planul de montare a unui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura

Ca vorbim de praf sau polen, de acarieni sau de insecte, de mucegai astfel de exemple sunt bine cunoscute ca fiind unele dintre cele mai populare motive de alergie respiratorie. Aerul filtrat necesar este minimul disconfort. Persoanele care se confrunta cu astfel de probleme stiu foarte bine cat de greu pot tine sub control reactiile, cat de greu pot evita sa intre in contact cu acesti factori. Cel putin in interior unde pot controla clima vor opta pentru ventilatia cu recuperare de caldura.

Sa vorbim despre montarea acestor sisteme 

Sistemele de ventilatie din gama noastra sunt montate de personal calificat. Nu recomandam sub nicio forma ca oricine altcineva, fara experienta tehnica, sa incerce montarea acestuia. In functie de cazul fiecaruia, vorbim despre necesitatea de a colabora cu constructori, cu instalatorii ce se ocupa cu instalatia termica si sanitara, cu electricieni de asemenea.

In cazul constructorilor noi, casele la rosu, recomandarea este de a opta pentru a integra in proiect de tip sistem de ventilatie integrat, inca din acest moment. Daca sistemul ales, corespunzator si cu nevoia in fiecare caz implica si traseu de tubulatura sau nu, proiectarea acestuia ar putea fi diferita, mai complexa.

Acum cand mare parte dintre noi ne ingrijoram si despre cat de practica sa fie proiectata, compartimentata si dotata casa, evident ca un sistem in plus poate reprezenta o problema. Ei bine, ventilatia casei poate fi de asemenea conectata la smart home, astfel incat sa controlati cat mai usor cu putina aceste sisteme.

Cine s-ar fi gandit ca la o simpla apasare de buton distanta se afla confortul nostru? Iata ca noua generatie de echipamente de ventilatie cu recuperare de caldura permite asta. Va asteptam si in pagina noastra, ventilatiecurecuperarecaldura.ro, sa descoperiti ventilatoarele, detaliile tehnice ale sistemelor de ventilatie, precum si accesoriile aferente cu care puteti controla functionarea acestora. Cand v-ati hotarat asupra acestora, suntem aici sa va ajutam! Indiferent de sezon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *