Merită sistem de ventilatie cu recuperare de căldură?

Merită sistem de ventilatie cu recuperare de căldură?

sistem de ventilatie recuperare calduraDa, în 90% din locuințe instalarea unui sistem de ventilatie cu recuperare de căldură în casa ta are o cantitate mare de avantaje. Un sistem de recuperare a căldurii vă va furniza locuința cu aer proaspăt, în același timp recuperarea căldurii care este pierdută de obicei și va crea un mediu de viață mai sănătos și economii la facturile de încălzire!

Dacă construiți o casă nouă, nu există nicio îndoială că un sistem de recuperare a căldurii (denumit și sistem de ventilatie centralizata (HRV sau ERV) cu recuperator de caldura sau ventilatoare aerisire cu recuperare de caldura descentralizate) poate oferi economii substanțiale la facturile de încălzire în ceea ce privește utilizarea ventilatoarelor normale a băii și a ventilației ferestrei, dar pentru noi, primul motiv este dramaticul îmbunătățirea calității aerului interior (IAQ), îmbunătățirea sănătății și bunăstării persoanelor care locuiesc în proprietate.

Reducerea costurilor pentru încălzirea locuinței

Un sistem de ventilare cu recuperare de căldura poate recupera până la 90% din căldura irosită normal și poate reduce necesarul de încălzire cu până la 25%. Investiția dvs. inițială ar putea fi rambursată în termen de cinci ani. Desigur, factori precum etanșeitatea la aer a proprietății dvs. trebuie să intre în ecuație, dar un birou cu un schimbător de căldură cu o eficiență de peste 80% ar economisi aproximativ 30% din încărcările de încălzire.

Calitatea aerului interior (IAQ)

Cererea de clădiri bine izolate a crescut semnificativ în ultimul deceniu. Casele care sunt bine izolate și care nu sunt ventilate corespunzător pot avea o calitate slabă a aerului interior, care poate avea efecte semnificative asupra condensului, umezelii, mucegaiului și prafului din casă. Acest lucru poate duce la mirosuri neplăcute și la acumularea de gaze toxice și poate duce chiar la probleme de sănătate, cum ar fi astmul și alte probleme respiratorii. Dacă doriți să vă reduceți costurile de încălzire, aveți o sursă constantă de aer proaspăt, filtrat în casa dvs., nu are mucegai, mucegai sau condens, atunci un sistem de ventilare cu recuperator de căldura este pentru dvs.

nivel co2 ventilare recuperator de caldura folosirea continua

Nivel CO2 prin utilizarea ventilatoare aerisire la o functionare continua

Beneficiile sistem de ventilatie cu recuperare de caldura pentru locuințe

 • Îmbunătățește calitatea aerului interior (IAQ)
 • Recuperează până la 90% din căldura irosită normală
 • Reduceți costurile de încălzire
 • Recuperează până la 95% din căldura extrasă normal
 • Cel mai bun sistem de ventilație disponibil pentru locuințe noi
 • Elimină mucegaiul, mucegaiul și combate condensul
 • Dispersia compusi organici volatili (aerosoloi, radon, mirosuri etc.)
 • Îndepărtează ventilatoarele normale și aerisirile de la fereastră
 • Casa ta este mai liniștită
 • Furnizarea constantă de aer proaspăt, sănătos, filtrat cu filtru G3, G4, activ carbon sau filtru polen pentru casa ta
 • Nu este necesară orificiile de aerisire sau ventilatoarele de evacuare a băii
 • Distribuție echilibrată a căldurii în toată casa
 • Respectă toate cele mai recente cerințe de control al clădirii
 • Complet controlabil cu telecomanda, panou de control pe perete sau prin smarthome de pe telefonul tau
 • In general, consumul de energie electrica mediu pe o unitate de ventilator descentralizat este de 2-6 W. Ceea ce conduce (la o functionare continua) la cheltuieli anuale foarte mici, de 20-30 lei/an.


Instalare sistem de ventilatie în case vechi

Aerauliqa Quantum Next Ventilator cu RecuperatorPentru o proprietate mai veche, montarea este posibilă în totalitate, cel mai simplu montarea ventilatoare de aerisire cu recuperare de caldura descentralizata, sau sisteme ventilatie centralizată dar este dotată cu o mare avertizare, casele mai vechi sunt mai puțin etanșe decât clădirile mai noi și pentru a obține cele mai mari beneficii de la un sistem de ventilatie cu recuperare de căldura, trebuie să aveți într-adevăr o sursă de pierdere de căldură îmbunătățită la fel de mult pe cat posibil.

În cadrul clădirilor mai vechi care au o problemă persistentă cu umezeala și mucegaiul, unitățile ventilatie reprezintă o binecuvântare care va ajuta la eliminarea acestor probleme în desfășurare.

Ceea ce am descoperit în ultimii ani este că majoritatea clădirilor vechi au fost acum izolate puternic, cu dublă vitrare instalată, iar cea mai mare problemă este calitatea slabă a aerului interior sau ceea ce numim sindromul clădirilor bolnave, acest lucru se manifestă în probleme de condensare, mucegai și sănătate pentru locuitor.

De asemenea, este posibil să nu fie posibil ca toate camerele să aibă instalat un sistem ventilatie descentralizata datorită construcției între niveluri, dar pe aproape toate casele este posibil să instalați un sistem ventilatie centralizat la ultimul etaj, permițând dormitorilor și băilor să fie mucegai și fără condensare care poate vindeca singur 80% din toate problemele de calitate slabă a aerului interior

Altecovent sunt experți în proiectarea sistemelor de ventilatie cu recuperatoare de caldura și pot furniza un kit complet și ușor de instalat sau pot aranja instalarea sistemului pentru dvs., dacă este necesar

Instalare în case noi

sistem ventilatie centralizata komfovent Domekt R400VInstalarea unui sistem de ventilatie cu recupertor de căldura  este una dintre cele mai bune investiții pe care le puteți face, deoarece vă va îmbunătăți calitatea aerului din interior și va reduce costurile de încălzire.

Nu este costisitor să vă dovediți în viitor casa când construiți, deoarece sistemele de ventilație mecanică devin reglementări de construcție în curând, iar casa dvs. va avea o revânzare mai bună atunci când aceasta este pusă în aplicare

Altecovent este întotdeauna fericit să vă ajute cu orice întrebare pe care o puteți avea, astfel încât să luați legătura cu orice întrebări aveți. Vă rugăm să ne trimiteți planurile dvs. și vă putem proiecta un sistem și vă putem oferi o propunere gratuită pentru dvs.

Instalarea în Casa pasiva sau NZEB (case consumul de energie este aproape egal cu zero)

Dacă doriți să atingeți nivelurile de etanșare la aer Casa pasiva (Passivhouse) sau sau NZEB (case consumul de energie este aproape egal cu zero) , atunci un sistem de ventilatie cu recuperator de caldura este obligatoriu.

Etanșeitate

Pentru a beneficia la maxim de sistemul ventilatie cu recuperare de căldura și pentru a vă asigura că merită valabil, vă recomandăm ca clădirea să fie rezonabilă etanș și rezistentă la intemperii. Am instalat cu succes sisteme de ventilatie la apartamente până la case de locuit mai mare legate de calitatea aerului din interior, umezeala, mucegaiul și condensul, care nu pot fi tratate cu metodele obișnuite de prevenire a umezelii. Aceste proprietăți nu vor realiza recuperare de căldură de peste 80% din cauza scurgerilor de aer, dar calitatea vieții a fost îmbunătățită drastic și au meritat investiția într-un sistem ventilatie de recuperare a căldurii.

Unde sa pozitionez unitatea de ventilatie centralizată cu recuperare de căldură  în casa mea, dacă doresc acest sistem?

În mod normal, o unitate centralizată de ventilație este instalat în afara spatiului locuit, cum ar fi în poduri, spațiile cu goluri sau încăperile tehnice, conductele sunt apoi alimentate în fiecare cameră individuală pentru a extrage aerul stătut și a furniza aer curat.

Toate sistemele noastre sunt ușor de instalat ca proiecte DIY cu kiturile disponibile prin comanda, din oferta noastră de sisteme de ventilatie cu recuperare de căldură . La cerere oferim servicii instalare, carotare profesionala în perete, si montare de unitate ventilatie profesională, precum și proiectare. Aici puteți completa online formularul nostru de contact.

Una dintre caracteristicile cheie ale sistemelor de ventilație cu recuperatoare de căldura, este că puteți controla in permanență aerisirea întregului clădiri. 

Ce poate face Altecovent pentru tine

planificare ventilatie recuperator de calduraLa noi, la Altecovent, ne străduim pentru excelență în fiecare slujbă pe care o asumăm cu o echipă de experți foarte pregătiți. Suntem aici pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți calitatea aerului interior și să vă încălziți casa cu căt mai putine pierderi de energie termică, Oferim o gamă largă de produse și tot ajutorul tehnic de care aveți nevoie. Ne asigurăm întotdeauna că veți primi cea mai bună soluție pentru a vă potrivi nevoilor casei sau clădirii Dvs.

Altecovent este o firma de specialitate in ventilatie, suntem proiectanți, furnizori și, dacă este necesar, instalatori de sisteme de ventilație pentru locuințe, în România. Oricare ar fi cerințele, bugetul sau asteptariile dvs., Altecovent ventilatie vă poate oferi soluția de care aveți nevoie. De la sisteme descentralizate de  ventilație cu recuperare de căldura, ventilatoare de baie (sistem de extracție pentru casă), până la soluții multiple de extracție a camerei, gama noastră largă de HVAC oferă un produs pentru fiecare scop de tratarea a aerului. Sistemele noastre de ventilare vă vor ajuta să vă faceți proprietatea cât mai ecologică posibil, folosind ventilația de recuperare a energiei cu recuperatoare de căldura (HRV) (ERV). De asemenea, sunt disponibile sisteme de extragere mecanică pentru a ajuta proiectele noi de construcții durabile.

Ca lideri în proiectare, executie si furnizare atât a sistemelor de ventilatie recuperare de căldura, cât și a celor comerciale, vă putem ajuta, dovedind un sistem silentios de înaltă calitate, la cel mai bun pret posibil.

Gamă largă sistem de ventilatie de la producătorii de top

Deoarece la Altecovent ventilatie, standardele nationale si internationale sunt pe deplin independente, vă putem furniza cel mai bun sistem ventilatie posibil pentru proiectul dvs. la cel mai bun cost posibil de la producătorii de top, cum ar fi:

Altecovent vă poate oferi o unitate de ventilatie cu recuperare de căldura pentru dvs., sau vă putem oferi și un set complet de sistem de ventilatie  cu recuperator de căldura DIY cu toate elementele necesare. Alături de gama noastră de unități, avem de asemenea o gamă largă de soluții de conducte și toate accesoriile necesare, inclusiv controlere, filtre și alte elementele materiale, cum ar fii : valve distribuitori, grille, atenuatoare de aerisire și fitingurile necesare.

Contactează-ne

Echipa noastră de vânzări și tehnică este disponibilă pentru a răspunde la orice întrebare in intervalul Luni – Vineri de la 8:00 – 18:00, contactați-ne   pentru mai multe informații despre sistemele de ventilatie cu recuperare a căldurii sau despre alte sisteme ventilatie pe care le detinem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *