Preveniti astmul, gripa si raceala cu Umidificator tubulatura HomEvap

Preveniti astmul, gripa si raceala cu Umidificator tubulatura HomEvap

Casele moderne care au ventilatie mecanica cu recuperator caldura clasic contracurent au de obicei o umiditate relativă scăzută, ceea ce duce la un risc mai mare de astm, viruși și bacterii. HomEvap menține automat nivel optim umiditate potrivită în casa ta. O umiditate relativă de aproximativ 40-60% este percepută ca fiind confortabilă de către oameni și ucide virușii de iarnă.

Virușii gripali precum virusul RS și virusul Corona supraviețuiesc cel mai bine în aerul uscat din interior (aproximativ 10-30% umiditate). Previne cele mai frecvente boli umane: infecții respiratorii virale, cum ar fi răcelile și gripa.

Reducerea transmiterii virușilor cu umidificare: nivel optim umiditate relativ

Cine și-ar fi imaginat în urmă cu mai puțin de un an că viața noastră cotidiană colectivă ar fi atât de mult afectată de un singur virus aerian? Totuși, iată-ne, recalibrăm „normal” în urma COVID-19 (SARS-CoV-2). Și în timp ce distanțarea socială și măștile domină o mare parte din conversația publică, construirea umidificării este subiectul fierbinte în rândul profesioniștilor HVAC.

În calitate de profesioniști HVAC, majoritatea dintre noi suntem conștienți de faptul că 40-60% umiditate relativă este gama optimă pentru sănătate și bunăstare. Mulți dintre noi suntem, de asemenea, familiarizați cu următorul grafic din studiul din 1986 Sterling și Arundel, care stă la baza standardelor pentru medii construite sănătoase stabilite de ASHRAE:

nivel optim umiditate relativ

HomEvap facilitează respirația, reduce astmul și problemele alergice din casa ta.

Motivul pentru care umiditatea relativă devine atât de redusă în casele moderne izolate în timpul iernii este că afară se răcorește. Aerul rece poate conține mai puțină umiditate decât aerul cald. Când vă aerisiți casa, luați aer relativ uscat. Cu cât răcorește afară, cu atât uscătorul va deveni aerul în casa ta.

HomEvap este instalat pe sistemul de ventilație existent cu recuperare de căldură și este controlat printr-o telecomandă fără fir.

HomEvap previne:

  • Tuse uscată / tuse de iarnă
  • Disconfort la nivelul gâtului
  • Piele iritata
  • Piele uscata
  • Eczemă
  • Ochii iritați
  • Sângerări nazale
  • Agravarea astmului și a alergiilor
  • Răspândirea crescută a virușilor și a bolilor bacteriene
umidificator tubulatura Homevap Altecovent
Umidificator tubulatura HomEvap adiabatic pentru sisteme centralizata ventilatie HRV

Centrala ventilatie cu recuperator de căldură si umiditate prin entalpie

Materialul schimbator de caldura cu entalpie din care este făcută celula este permeabil (adesea un compozit de hârtie), recuperare o parte din umiditatea din aerul de evacuare să se transfere în aerul de intrare din exterior. Este adesea lipsit de umiditate în timpul sezonului de încălzire, în climat rece.

Centrala ventilatie Komfovent cu recuperator de căldură Rotativ pentru eficiență ridicată

Un schimbător de căldură rotativ recuperează energia de răcire la fel de eficient și, cu tratament higroscopic sau de sorbție, recuperează și umiditatea, ceea ce reduce costurile de răcire.

One thought on “Preveniti astmul, gripa si raceala cu Umidificator tubulatura HomEvap

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *