Probleme de condens, umiditate ridicată, mucegai?

Condensarea, mucegai apare atunci când aerul cald se ciocnește cu suprafețe reci sau când există umiditate ridicata în casa ta. În timp ce condensarea este rareori o problemă în timpul verii, cantitatea de apă din aer (cunoscută și sub denumirea de umiditate) din casele noastre este mai mare în lunile cele mai reci. Găsirea condensului în casa dvs. este o problemă comună pentru mulți proprietari de locuințe și totuși este relativ simplu să rezolvați problema și să o preveniți să revină.

Semne probleme de condensare

Atunci când umiditatea din aer intră în contact cu o suprafață mai rece, precum un perete sau o fereastră, aerul cald nu este în stare să dețină aceeași cantitate de umiditate și apa este eliberată pe suprafața mai rece, creând picături mici de apă, care este mai des denumită condens.

Condensarea în clădiri. Aerul va include, în general, umiditatea sub formă de vapori de apă. Condensarea afectează performanțele clădirilor, provocând probleme precum: creșterea mucegaiului, care este o cauză a alergiilor respiratorii.

Condensarea, umiditate ridicata mucegai poate apărea, de asemenea, în zonele în care circulația aerului este restricționată, cum ar fi mobilierul din dormitor și dulapurile din interior, care pot începe să creeze un miros musty și să conducă la creșterea mucegaiului pe haine, mobilier și pereți. Indiferent dacă este vorba despre o casă periodică, o proprietate nouă sau un bungalou, problemele asociate condensului ne afectează pe toți.

Cum arată problemele de condensare?

În general, problemele de condensare sunt relativ ușor de diagnosticat și detectat. Dacă observați oricare dintre aceste semne, ca o „regulă generală”, probabil că aveți o problemă cu condensarea:

 • Picături de apă pe ferestre sau pereți
 • Rame pentru ferestre în descompunere, în special colțuri pătate și umede
 • Pereții umedi care provoacă peelingul tapetului
 • Miros moale / umed în jurul proprietății
 • Matriță neagră pe pereți, perdele, covoare, gresie și pervaz
 • Picăturile de apă pe cherestea din pod pot duce la putregai

umiditate ridicata mucegaiMulți oameni se trezesc într-o dimineață și deschid perdelele pentru a vedea ferestrele în flux, mai ales iarna, acesta este de obicei un semn că aveți o problemă de bază care trebuie rezolvată. Este una dintre cele mai supărătoare probleme recurente pe care le-am experimentat cu toții, iar prezența sa poate avea un efect debilitant asupra proprietarilor proprietății.

Cea mai bună modalitate de a elimina aerul umed este cu o ventilație cu recuperare de caldura eficientă, acest lucru poate fi obținut printr-un ventilator aerisire, atât timp cât acel ventilatie aerisire este suficient de puternic. În caz contrar, excesul de umiditate din aer va depăși punctul de rouă, creând condens și suprafețe umede. Dacă pereții umedi și ferestrele curgătoare apar pe o perioadă lungă de timp, vor începe să apară alte semne, cum ar fi peticele umede pe pereți, peelingul tapetului și, în final, creșterea mucegaiului negru.

Zi de zi creează condens

Condensarea ferestrelor condens umiditate ridicataCondensarea este greu de scăpat, viața de zi cu zi cum ar fi uscarea hainelor, folosirea unui uscător de rufe, dușul, scăldatul și chiar respirația contribuie la crearea condensului. Cu toate acestea, toți acești factori de zi cu zi sunt imposibil de evadat, așa că casele noastre trebuie să fie echipate pentru a le gestiona.

Bucătăriile și băile sunt cei mai mare crestere umiditate, gătitul, spălarea vaselor și spălarea hainelor creează excesul de umiditate care poate fi dificil de extras fără o ventilație suficientă. Cu toate acestea, fără sistem ventilație adecvată, acest exces de umiditate se acumulează și creează probleme umede.

Întrucât proprietățile devin din ce în ce mai energice și etanșe, am căutat modalități de a economisi energie în casele noastre prin izolare, rezistență la tiraj, geamuri duble și blocarea coșurilor de fum, ceea ce a crescut umiditatea din aerul interior:

 • Condensarea ferestrelor
 • Plasturi umede pe pereți, în special în spatele mobilierului și în colțuri
 • Tapetul poate începe să se decupeze
 • Puncte negre pe ramele ferestrei
 • Creșterea mucegaiului, de obicei mucegaiul negru, începe să apară
 • Mobilierul și țesăturile moi devin predispuse la mucegai și mucegai

Desigur, ne dorim ca locuințele noastre să fie cât mai calde și sigure, dar, din păcate, ventilația este adesea neglijată, în special în ceea ce privește izolarea. Doar prin faptul că atât izolarea, cât și ventilația sunt pe loc, o proprietate poate fi caldă și respirabilă

Consecințele condensului, umiditate ridicata mucegai

umiditate ridicata mucegai condensConsecințele posibile ale formării condensului în structura clădirii și a mediului ulterior ridicat de umiditate creat pot include următoarele:

Riscuri pentru sănătate: Creșterea umiditate ridicata mucegai în spatele garniturilor de pereți și a placării exterioare poate reprezenta un risc pentru sănătate pentru ocupanți, în special pentru tineri sau vârstnici. Detectarea și rectificarea pot fi dificile și costisitoare datorită naturii nevăzute a acestei probleme.
Deteriorarea vizuală: devierea sau colorarea garniturilor din gips-carton ca urmare a umidității prinse în spatele garniturilor poate provoca petele urâte și umflarea și picăturile de apă pe pereții interni – acesta este un semn evident al pătrunderii sau îmbibării de umiditate.
Decaderea structurală: Umiditatea care intră în interiorul structurii poate duce la coroziunea pe termen lung a pereților externi, a structurilor metalice, a putregaiului lemnului, la slăbirea unghiilor în timp ce se umflă lemnul și la putregaiul sau umflăturile care pot duce la lucrări costisitoare de rectificare.
Eficiența energetică: O reducere a eficienței energetice a clădirilor poate apărea datorită saturației de umiditate a izolației, ceea ce poate duce la pierderea performanței termice.

Condensarea este, de asemenea, o problemă majoră pentru proprietari sau chiriași, aceasta înseamnă adesea un ciclu continuu de reparații. În plus, o ventilație slabă poate afecta și chiriașii cu astm și alte afecțiuni respiratorii. Prin instalarea unei soluții eficiente de ventilație, îmbunătățiți calitatea aerului și astfel reduceți declanșarea astmului.

Pe lângă îmbunătățirea sănătății celor care locuiesc în proprietăți afectate, recompensele pentru rezolvarea cu succes a problemelor de condensare sau prevenirea acestor probleme recurente sunt enorme – nu numai în costurile de întreținere, ci și în eliberarea personalului de întreținere a locuințelor care revine anual la aceeași locuință pentru a face față acelorași probleme recurente.

Elimina umiditate prin ventilație

Cea mai bună soluție pentru umiditate ridicata, mucegai este prevenirea condensului, iar cea mai bună prevenire este o ventilație cu recuperare de caldura, pentru scőderea umiditate, casa dvs. trebuie să aibă un flux de aer adecvat și să fie menținută la o temperatură bună. Când o cameră ajunge la o anumită temperatură, umiditatea se adună creând umiditate în aer. Dacă acest exces de umiditate nu este ventilat, va provoca condens.

Pentru aerisirea naturală, puteți deschide ferestrele, însă aceasta nu este o opțiune realistă, deoarece nu doriți să lăsați geamurile deschise toată ziua din motive de securitate sau chiar tot anul, din cauza condițiilor meteorologice si pentru pierdere de căldură.

Puteți ajuta la prevenirea condensului, făcând lucruri de genul, ștergând geamurile și pervazele, punând capacele pe ghivece și tigăi atunci când gătiți și nu supraîncărcați dulapurile și dulapurile, deoarece acest lucru restricționează circulația aerului. Cu toate acestea, în cele din urmă, dacă locuința dvs. este slab ventilată, condensul va acumula.

Primul port de apel obișnuit când vine vorba de îmbunătățirea mișcării aerului unei proprietăți este achiziționarea unui dezumidificator. Dezumidificatoarele pot părea un răspuns ușor, sunt ușor de ridicat, relativ ieftine și simplu de pus în proprietatea dvs., dar au limitări.

Dezumidificatoarele aruncă aerul cald din partea din spate a unității, în timp ce, probabil, o avantajă în timpul iernii, în timpul verii, poate duce la căldură excesivă. Mașina ar fi necesară și de-a lungul anotimpurilor: iarna pentru a combate umezeala, dar vara pentru a reduce polenul. De asemenea, de multe ori găsiți că costurile dvs. de energie cresc cu un dezumidificator, deoarece acestea necesită multă energie tot timpul.

În plus, trebuie să continuați să goliți găleata de apă și, de asemenea, trebuie curățați în mod regulat, altfel mucegaiul negru poate începe să crească pe mașină, ceea ce poate induce o gamă largă de probleme de sănătate, inclusiv reacții alergice, probleme pulmonare și iritații. În cele din urmă, dacă locuința dvs. este suficient de norocoasă pentru a fi foarte bine ventilată în mod natural, un dezumidificator ar fi suficient, dar nu va rezolva probleme grave de condensare.

Rezolvați problemele de umiditate ridicata, mucegai astăzi prin ventilatie

Altecovent are un sistem de ventilație pentru fiecare tip de casă, indiferent dacă este cel mai mic apartament, casă, pensiune, sau un proiect major de clădire. Cu o gamă largă de sisteme de ventilație cu recuperator de caldura eficiente din punct de vedere energetic și inovatoare, puteți fi sigur că calitatea aerului dvs. interior va fi îmbunătățită dramatic, în timp ce va avea un efect pozitiv asupra sănătății și locuinței dumneavoastră. Ventilatoarele noastre de aerisire centralizate sau descentralizate sunt concepute pentru a reduce condensului la minimum dacă nu eliminați complet condensul.

Dacă te descoperi pentru a continua să cauți un ventilator eficient, atunci oprește-te și investește într-o soluție reală. Sistemele noastre ventilează ușor casa. Avem unitate sofisticată de ventilație și control al condensului pentru toată casa, care transformă o atmosferă stagnantă și stâncă într-un mediu proaspăt, sănătos și fără condens.

Prin extragerea aerului proaspăt, filtrat și curat din exterior, ventilatoare cu recuperator de caldura diluează, deplasează și înlocuiește aerul încărcat de umiditate pentru a controla nivelul de umiditate, astfel încât condensul, mucegaiul și alți contaminanți interiori să fie reduse semnificativ.