Probleme de condens, umiditate ridicată, mucegai?

Condensarea, mucegaiul apar atunci când aerul cald se ciocnește de suprafețe reci sau când există umiditate ridicată în casa dumneavoastrӑ. În timp ce condensarea este rareori o problemă în timpul verii, cantitatea de apă din aer (cunoscută și sub denumirea de umiditate) din casele noastre este mai mare în lunile cele mai reci. Găsirea condensului în casa dumneavoastră este o problemă comună pentru mulți proprietari de locuințe. Totuși este relativ simplu să rezolvați această problemă de umiditate ridicata mucegai și să o preveniți sau să o împiedicaţi să revină.

Semne care indică probleme de condensare

Atunci când umiditatea din aer intră în contact cu o suprafață mai rece, precum un perete sau o fereastră, aerul cald nu este în stare să dețină aceeași cantitate de umiditate și apa este eliberată pe suprafața mai rece, creând picături mici de apă. Acest proces este denumit condens.

În cazul condensării în clădiri, aerul va include, în general, umiditatea sub formă de vapori de apă. Condensarea afectează clădirile, provocând probleme precum creșterea mucegaiului, care este o cauză a alergiilor respiratorii.

Problemele ce ţin de condensare, precum umiditate ridicata mucegai poate apărea, de asemenea, în zonele în care circulația aerului este restricționată, cum ar fi mobilierul din dormitor și dulapurile din interior, care pot începe să creeze un miros înţepător. Apoi, acest lucru conduce la creșterea mucegaiului pe haine, mobilier și pereți. Indiferent dacă este vorba despre o casă de vacanţă, o proprietate nouă sau un bungalou, problemele asociate condensului ne afectează pe toți.

Rezolvați problemelele de umiditate ridicată şi mucegai astăzi, prin ventilaţie

Cum arată problemele de condensare?

În general, problemele de condensare sunt relativ ușor de diagnosticat și detectat. Dacă observați oricare dintre aceste semne într-un mod stabil, probabil că aveți o problemă cu condensarea:

 • Picături de apă pe ferestre sau pereți
 • Ramele ferestrelor în descompunere, în special la colțuri, care sunt pătate și umede
 • Pereții umezi care provoacă desprinderea tapetului
 • Miros umed şi înţepător în jurul proprietății
 • Zonă neagră pe pereți, perdele, covoare, gresie și pervaz
 • Picăturile de apă pe podeaua din pod pot duce la putrezire
umiditate ridicata mucegai

Mulți oameni se trezesc dimineața și trag perdelele şi văd ferestrele aburite. Mai ales iarna, acesta este de obicei un semn că aveți o problemă de bază care trebuie rezolvată. Este una dintre cele mai supărătoare probleme recurente pe care le-am experimentat cu toții, iar prezența sa poate avea un efect de degradare asupra caselor.

Cea mai bună modalitate de a elimina aerul umed este cu o ventilație cu recuperare de căldură eficientă. Acest lucru poate fi obținut printr-un ventilator de aerisire, cât timp ventilatorul pentru aerisire este suficient de puternic. În caz contrar, excesul de umiditate din aer va depăși aspectul de rouă, creând condens și suprafețe umede. Dacă pereții umezi și ferestrele care sunt aburite şi au şiroi de apă sunt prezente pe o perioadă lungă de timp, vor începe să apară alte semne. Aceste semne de umiditate ridicata mucegai sunt cele precum peticele umede pe pereți, desprinderea tapetului și, în final, creșterea mucegaiului negru.

Zi de zi se creează condens

Condensarea ferestrelor condens umiditate ridicata

Condensarea este greu de eliminat. În viața de zi cu zi situaţiile precum uscarea hainelor, folosirea unui uscător de rufe, dușul, scăldatul și chiar respirația contribuie la crearea condensului. Cu toate acestea, toți acești factori de zi cu zi sunt imposibil de eliminat, așa că toate casele noastre trebuie să fie echipate pentru a gestiona activităţile zilnice.

Bucătăriile și băile suntcele mai predispuse la cresterea umidităţii pentru că gătitul, spălarea vaselor și spălarea hainelor creează excesul de umiditate care poate fi dificil de extras fără o ventilație suficientă. De aceea, fără sistem ventilație adecvat, acest exces de umiditate se acumulează și creează probleme de umiditate ridicata mucegai.

Întrucât proprietățile devin din ce în ce mai costisitoare pentru că folosesc multă energie, am căutat modalități de a economisi energia în casele noastre. Acest lucru este posibil prin izolare, rezistență la tiraj, geamuri duble și blocarea coșurilor de fum. Iată câteva semne că aveţi probleme:

 • Condensarea ferestrelor
 • Plasturi umezi pe pereți, în special în spatele mobilierului și în colțuri
 • Tapetul poate începe să se desprindă
 • Puncte negre pe ramele ferestrei
 • Creșterea mucegaiului, de obicei a mucegaiului negru, începe să apară
 • Mobilierul și țesăturile moi devin predispuse la mucegai

Desigur, ne dorim ca locuințele noastre să fie cât mai calde și sigure, dar, din păcate, ventilația este adesea neglijată, în special în ceea ce privește izolarea. Doar punând accentul atât pe izolare, cât și pe ventilație, puteţi să beneficiaţi de o proprietate caldă și respirabilă.

Consecințele condensului, umidităţii ridicate şi mucegaiului

umiditate ridicata mucegai condens

Consecințele posibile ale formării condensului în structura clădirii și a mediului cu umiditate ridicată pot include următoarele aspecte:

Riscuri pentru sănătate: Creșterea umidităţii ridicate şi a mucegaiului în spatele garniturilor de pereți și a placării exterioare poate reprezenta un risc pentru sănătate pentru cei care locuiesc în casă, în special pentru tineri sau vârstnici. Detectarea și rectificarea pot fi uneori dificile și costisitoare datorită faptului că aceasta problemă nu este uşor vizibilă.
Deteriorarea vizuală: devierea sau colorarea garniturilor din gips-carton ca urmare a umidității prinse în spatele garniturilor poate duce la apariţia petelor urâte și la umflarea sau picăturile de apă pe pereții interni. Acesta este un semn evident al pătrunderii sau îmbibării de apă.
Decăderea structurală: Umiditatea care intră în interiorul structurii poate duce la coroziunea pe termen lung a pereților externi, a structurilor metalice. De asemenea duce la putrezirea lemnului, la slăbirea îmbinărilor în timp ce se umflă lemnul și la putrezirea sau umflăturile care pot duce la lucrări costisitoare de rectificare.
Eficiența energetică: O reducere a eficienței energetice a clădirilor poate apărea datorită saturației de umiditatedin cadrul izolației, ceea ce poate duce la pierderea performanței termice.

Condensarea este, de asemenea, o problemă majoră pentru proprietari sau chiriași. Aceasta înseamnă adesea un ciclu continuu de reparații. În plus, o ventilație slabă poate afecta și chiriașii cu astm și alte afecțiuni respiratorii. Prin instalarea unei soluții eficiente de ventilație, îmbunătățiți calitatea aerului și astfel reduceți declanșarea astmului.

Pe lângă îmbunătățirea sănătății celor care locuiesc în proprietăți afectate, există beneficii majore pentru rezolvarea cu succes a problemelor de condensare sau prevenirea acestor probleme recurente. Aceste beneficii apar nu numai în costurile de întreținere, ci și în lipsa personalului de întreținere a locuințelor care revine anual la aceeași loc pentru a face față acelorași probleme recurente.

Elimină umiditatea prin ventilație

Cea mai bună soluție pentru umiditate ridicată sau mucegai este prevenirea condensului, iar cea mai bună prevenire este o ventilație cu recuperare de căldură. Pentru scăderea umidităţii, casa dumneavoastră trebuie să aibă un flux de aer adecvat și să fie menținută la o temperatură bună. Când o cameră ajunge la o anumită temperatură, umiditatea se adună şi asttfel de creează umiditate în aerul din interior. Dacă acest exces de umiditate nu este ventilat, va provoca condens.

Pentru aerisirea naturală, puteți deschide ferestrele. Însă aceasta nu este o opțiune realistă, deoarece nu doriți să lăsați geamurile deschise toată ziua din motive de securitate. De asemenea exisetă momebnte în timpul anului în care nu le puteţi lăsa deschise din cauza condițiilor meteorologice şi pentru pierderea de căldură.

Puteți ajuta la prevenirea condensului ștergând geamurile și pervazele, punând capacele pe ghivece și tigăi atunci când gătiți. De asemenea puteţi să nu supraîncărcați dulapurile și dulapurile, deoarece acest lucru restricționează circulația aerului. Cu toate acestea, în cele din urmă, dacă locuința dvs. este slab ventilată, condensul se va acumula.

Îmbunătățirea mișcării aerului

Primul variantă obișnuită când vine vorba de îmbunătățirea mișcării aerului unei proprietăți este achiziționarea unui dezumidificator. Dezumidificatoarele pot părea un răspuns ușor, sunt ușor de cărat, relativ ieftine și simplu de pus în proprietatea dumneavoastră, dar au limitări.

Dezumidificatoarele aduce aerul cald din partea din spate a unității, care, în timp ce este probabil un avantaj în timpul iernii, în timpul verii, poate duce la căldură excesivă. Aparatul ar fi necesar și în timpul celorlalte anotimpuri. Iarna ar fi util pentru a combate umezeala, iar vara pentru a reduce polenul. De asemenea, de multe ori costurile dumneavoastră de energie cresc cu un dezumidificator, deoarece acestea necesită multă energie tot timpul.

În plus, trebuie să continuați să goliți găleata de apă și, de asemenea, trebuie să curățați în mod regulat. Altfel mucegaiul negru poate începe să crească pe mașină, ceea ce poate induce o gamă largă de probleme de sănătate, inclusiv reacții alergice, probleme pulmonare și iritații. În cele din urmă, dacă locuința dumneavoastră este suficient de norocoasă pentru a fi foarte bine ventilată în mod natural, un dezumidificator ar fi suficient, dar nu va rezolva probleme grave de condensare.

Altecovent are un sistem de ventilație pentru fiecare tip de casă, indiferent dacă este vorba despre cel mai mic apartament, casă, pensiune, sau un proiect mare precum de clădire. Cu o gamă largă de sisteme de ventilație cu recuperator de căldură eficiente din punct de vedere energetic și inovatoare, puteți fi sigur că calitatea aerului dumneavoastră interior. Calitatea va fi îmbunătățită dramatic şi va avea un efect pozitiv asupra sănătății dumneavoastră și a locuinței. Ventilatoarele noastre de aerisire centralizate sau descentralizate sunt concepute pentru a reduce condensul la minimum sau pentru a-l elimina complet.

Dacă eşti în căutarea unuui ventilator eficient, atunci îţi recomandăm să investești într-o soluție reală. pentru toată casa, care transformă o atmosferă stagnantă într-un mediu proaspăt, sănătos și fără condens.Sistemele noastre ventilează ușor casa. Avem unitate sofisticată de ventilație și control al condensului

Prin extragerea aerului proaspăt, filtrat și curat din exterior, ventilatoarele cu recuperator de căldură diluează, deplasează și înlocuiesc aerul încărcat de umiditate. Acest lucru se întâmplă pentru a controla nivelul de umiditate, astfel încât să se reducă semnificativ condensul, mucegaiul și alți contaminanți interiori.