Cum functioneaza recuperator de caldura ceramica

Cum functioneaza recuperator de caldura ceramica

O nouă soluție pentru schimbarea aerului din casa ta, ventilatoare aerisire descentralizat cu recuperator de caldura ceramica hexagonal menținând în același timp o eficiență energetică excelentă în încălzire. Sistemele de ventilatie cu recuperator de caldura ceramica oferă aer proaspăt și curat casei sau clădirii dvs. menținând totodată echilibrul de temperatură, fără pierderi de temperatură! (până la 93% eficiență). Sistem ventilatie descentralizat care nu necesită evacuarea aerului către unitate ventilatie centralizat, asigură mai degrabă aceeași performanță prin unități individuale plasate prin pereții exteriori.

Recuperator de caldura ceramic hexagonal este un material de silicat de alumină de magneziu, care are o expansiune liniară foarte mică, un coeficient scăzut de expansiune termică și o stocare excelentă termica. Recuperatorul oferă, de asemenea, o gamă excelentă de rezistență mecanică, criterii de porozitate și excelează în forme extrudate și presate uscat din punct de vedere al costurilor.

Caracteristici recuperator de caldura ceramica hexagonal:

factorul de frecare recuperator de caldura ceramic hexagonal

  • Putere mare stocare termica, capacitate specifica de acumulare a caldurii ridicata: 850-950 J/kg.K;.
  • Absorbția apei (%) <0,02, din cazul asta e imposibila dezvoltarea mucegaiului in interior
  • Curatare usoara
  • Rezistența la uzură, durata de viata nelimitata
  • Conductivitate termică bună.
  • Ecologic.
  • noua forma hexagonală  a celulelor a arătat a o scădere de presiune cu 44% mai mică și un specific cu 11% mai mic suprafață decât forma pătrată (S-au comparat performanțele substraturilor la o viteză a aerului de 20 m/s.)

Cum functioneaza recuperator de caldura ceramic

recuperator de caldura ceramic hexagonalÎntrucât la recuperatoare de caldura ceramica, unde căldura este transferată direct și imediat printr-un perete despărțitor de un fel, de la aer cald la aer rece, funcționarea schimbătorului de căldură regenerativă implică depozitarea temporară a căldurii transferat într-un recuperator de caldura ceramica care posedă capacitatea termică necesară. 

În operarea de recuperarea de caldura, aerul cald trece prin canalele recuperator o perioadă de timp numită „perioadă caldă”, la sfârșitul căreia, aerul cald este oprit. O inversare are loc acum atunci când aerul rece este admis prin recuperator de caldura, inițial alungând orice aer cald care încă mai este rezident în aceste canale, purjând astfel regeneratorul. Aerul rece apoi prin recuperator de caldura pentru o lungă perioadă de timp numită „perioadă rece”, la sfârșitul căreia aerul rece este oprit și are loc o altă inversare. Apoi începe o perioadă caldă.

Un ciclu de funcționare constă dintr-o caldă urmată de o perioadă rece de funcționare împreună cu inversările necesare. După multe cicluri de funcționare identice, performanța de temperatură a recuperator de caldura într-un ciclu este identică cu cea din următorul. 

Furnizarea și extragerea simultan aer prin sistem ventilatie cu recuperare de caldura descentralizata

Unitățile de ventilație descentralizate cu recuperare de căldură utilizează un schimbător de căldură ceramică pentru a transmite căldura din aerul de evacuare în aerul furnizat. Facem deosebirea între dispozitivele care furnizează și extrag simultan aer și dispozitive care funcționează alternativ. Termenul „ventilație descentralizată” este utilizat în practică pentru toate dispozitivele care rezolvă problema ventilației într-o anumită zonă, indiferent dacă sunt locale sau descentralizate.

Dispozitivele de ventilație descentralizate, care sunt instalate direct într-un perete sau într-un cadru al ferestrei, sunt potrivite în special pentru renovarea clădirilor mai vechi. Dispozitivele care au elementele de control necesare pe dispozitivul în sine sunt deosebit de utile, deoarece trebuie furnizată doar o sursă de alimentare. În acest caz, dispozitivele funcționează în perechi, cu toate acestea, este posibil și un număr impar de dispozitive. Numărul de dispozitive trebuie calculat în funcție de dimensiunea locuinței și numărul de rezidenți. Regula de bază este ca o unitate de recuperare a căldurii să fie instalată la fiecare 25 de metri pătrați. Aceste dispozitive funcționează alternativ: aerul este furnizat timp de 70 de secunde, apoi aerul este extras pentru următoarele 70 de secunde; în acest fel schimbătorul de căldură ceramică este mai întâi răcit și apoi încălzit. Aerul care intră în apartament este încălzit la o temperatură adecvată.

Avantajele ventilatie descentralizata cu recuperator de caldura ceramica

Avantajele sunt aerul proaspăt în apartament cu un nivel ridicat de recuperare a căldurii ceea ce duce la un confort sporit, în timp ce sunt necesare doar lucrări minore de construcție. Deoarece nu este necesară instalarea sistemelor de distribuție a aerului, zona rezidențială rămâne aceeași, iar dispozitivele sunt mici și compacte. De asemenea, pot fi ascunse în cadrul ferestrei și sunt practic imperceptibile la exterior și la interior. De asemenea, au un preț mai favorabil decât sistemele de ventilație centralizate și nu este necesară curățarea conductelor de ventilație.

Din păcate, atunci când instalăm aceste dispozitive, suntem limitați de aspectul camerei și de poziționarea mobilierului. Dispunerea necorespunzătoare a dispozitivului poate afecta eficiența ventilației, în timp ce mirosurile din baie și bucătărie se pot răspândi în alte încăperi în cazul poziționării necorespunzătoare. 

Un dispozitiv individual are un debit limitat de aer și este mai puțin potrivit pentru anumite tipuri de camere în care există multe persoane la un moment dat.

Dispozitivele premium ventilatoare sEVI sunt extrem de silențioase, sunt ideale pentru instalarea dormitorului.

În oferta noastră se regăsesc brandurile AspiraNovingairAerauliqa si de calitate premium cum sunt brandurile SEViWafe și inVENTer, Komfovent cu recuperatoare de caldura cu randament ridicat de clasă de eficiență energetică A/A+, economisirea energiei se realizează prin schimbătoare de căldură din ceramică,  ventilatoarele aerisire sunt dotate cu motorare fără perii EC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *