Cum rezolvi problema mucegaiului din casa? Cu sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura! Iata cum

Cum rezolvi problema mucegaiului din casa? Cu sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura! Iata cum

Atunci cand aerul din casa nu este curat, proaspat, se resimte. Poate ca cei care locuiesc in casa nu isi dau seama sau s-au obisnuit cu un miros anume. Insa mirosul de mucegai spre exemplu, cand umiditatea in interior se mentine mereu ridicata, se impregneaza inclusiv in haine. Exista zeci de metode pentru a combate mucegaiul insa eficienta pe termen lung este mai degraba la sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura.

Avantaje ale sistemului de ventilatie cu recuperare de caldura

In primul rand este vorba de calitatea aerului, ceea ce poate nu aveti cum sa vedeti, insa in mod sigur aveti cum sa simtiti. Este o diferenta si in ceea ce priveste mirosurile neplacute. Aerul ce vine de la exterior este filtrat si gratie recuperatorului de caldura aveti confort sporit in casa, cu minim de efort sau deranj. Asta pentru ca sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura pe care le comercializam noi (fie ca este vorba de Aerauliqa sau de Komfovent) sunt prea putin zgomotoase.

Alte avantaje notabile:

  • Eliminati problema mucegaiului din casa.
  • Aer curat mereu, independent de metoda clasica de aerisire.
  • Aerul este filtrat si sanatos, ideal pentru cei cu alergii.
  • Nu veti mai avea umezeala in exces.

Insa pentru ca acest sistem sa fie functional si optim pentru nevoia utilizatorului trebuie avut in vedere si tipul de constructie. Conteaza si cat de etansa este casa, unde se inregistreaza pierderi de caldura, spre exemplu acolo unde sunt ferestre vechi. In mod ideal un astfel de sistem trebuie gandit sa faca  parte din casa voastra inca din faza de constructie a acesteia. Totusi, asta ar insemna ca cei care au case vechi sa nu se poata bucura de aceasta tehnologie. Iata insa ca nu depindeti de acest aspect.

De ce si unde apare mucegaiul

Cauza numarul unu este igrasia si umiditatea peste limite, adica tot ce trece de pragul de 65%. Poate sa apara si din cauza unor comportamente deficitare ale utilizatorului casnic si anume pentru ca nu aeriseste casa corespunzator, mai ales baia dupa dus, bucataria dupa sau in timp ce gateste, usuca haine in interior etc.

O alta cauza este legata de aceeasi sursa, insa oarecum este independenta de ce ar mai putea face sau nu un utilizator. Sunt constructii vechi, direct asezate pe pamant, cu ventilatie deficitara la subsol sau pentru ca se inregistreaza diferente prea mari intre interior si exterior si apare adesea condensul, pentru ca locuinta este la parter, la dos, destul de mult ferita de soare etc.

Indiferent care este cauza reala a mucegaiului care reapare in casa voastra, solutia este aceeasi, ventilatia cu recuperare de caldura. Este ceea ce aerisirea clasica nu are cum sa rezolve nici daca lasati toata ziua geamurile deschise.

Spre exemplu, mucegaiul tinde sa apara la colturile camerei, fie pe pereti, fie pe pardoseala, in spatele mobilei. Ventilatia cu recuperare de caldura poate actiona eficient astfel incat aerul din incaperi sa fie evacuat, atentie, nu recirculat, iar cel care vine de la exterior sa fie filtrat si incalzit si mai apoi introdus in interior.

La casa sau in apartament

Optiunile acestor sisteme ne permit flexibilitate, adaptare si versatilitate in a proiecta o varianta potrivita pentru orice tip de suprafata. Asadar va puteti bucura de toate beneficiile sistemului de ventilatie cu recuperare de caldura, indiferent daca locuiti la casa sau in apartament.

  • Proiectam si montam.
  • Ne deplasam acolo unde suntem chemati.
  • Dispunem de sisteme variate pliate pe orice tip de buget.

Normalizarea climatului din incaperi este si trebuie sa fie o componenta importanta din lista de masuri pe care le luati pentru o viata sanatoasa! Va asteptam in cadrul paginii noastre → ventilatiecurecuperarecaldura.ro pentru a gasi sistemul potrivit voua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *