Care este rolul unui sistem de ventilatie / ventilator pentru baie?

Care este rolul unui sistem de ventilatie / ventilator pentru baie?

Daca ati fost in situatia de a avea sau de a sta intr-o baie care nu are un ventilator sau o fereastra functionala, probabil ati intampinat diferite probleme si stiti ce neplacuta este o astfel de situatie. Sunt unele mirosuri neplacute care persista, oricat de multe produse de curatare sunt utilizate. De multe ori chiar si acestea pot deranja, daca sunt prea puternice.

Totusi printre cele mai mari probleme se enumera umezeala. Umiditatea din baie de la dusurile cu apa calda sub forma de aburi se transforma in picaturi de apa care se intind peste tot in baie, pe oglinda si pereti. Acest condens duce la aparitia mucegaiului. Umezeala poate patrunde si in pereti, in rigips si astfel cresc fungii, care nu de fiecare data pot fi vazuti la suprafata.

Despre importanta unui ventilator in baie

Daca sunteti expus timp indelungat la mucegai si respirati un astfel de aer viciat sau mai rau, in cazul in care sunteti alergic sau sensibil la penicilina, specialistii spun ca puteti suferi diverse probleme, cum ar fi tusea sau iritarea pielii. Umezeala excesiva are efecte negative si pentru casa, cum ar fi caderea vopselei de pe perete si usile din lemn se pot umfla.

Toate acestea, alaturi de alte probleme destul de grave pot aparea din cauza umezelii si mai apoi a mucegaiului. Prin simpla pornire a unui ventilator in baie minimizati sau eliminati toate aceste probleme. De fiecare data cand curge apa in baie deschideti acest sistem de ventilatie, dar nu numai atunci. De oricate ori considerati ca este necesar.

Sistemele de ventilare cu recuperare de caldura pe care le gasiti la noi pe site pot fi atat centralizate, cat si descentralizate. Un aspect important este faptul ca avem astfel de produse de la branduri precum Aspira, Novingair, Komfovent, SEVI, Wafe sau altele. Montajul nu ar trebui sa reprezinte o problema pentru tine in acest caz, deoarece asiguram montajul pentru ventilatoarele achizitionate de la noi, pentru ca fiecare client sa beneficieze atat de produse de calitate premium, cat si de servicii profesionale care sa aduca o schimbare pozitiva majora.

De ce aveti nevoie de un sistem de ventilatie in baie?

Un sistem de ventilatie pentru baie este esential, deoarece ajuta la expulzarea umezelii din aceasta incapere. La noi pe site gasiti in acest sens ventilatoare de baie cu senzor de umiditate, care evacueaza umiditatea. De asemenea elimina mirosurile si mentin un mediu curat. Un ventilator de baie asigura o ambianta confortabila prin eliminarea mirosurilor nedorite.

Cum puteti alege sistemul de ventilatie corect?

Serviciul nostru de consultanta va ajuta in acest sens si un membru din echipa va discuta cu dumneavoastra toate detaliile, astfel incat sa alegeti o solutie optima din toate punctele de vedere. Chiar si din punct de vedere economic vom cauta sa va oferim o solutie avantajoasa.

Care sunt principalele motive pentru achizitia unui ventilator in baie?

1.Pierderi termice mai scazute: avand in vedere faptul ca nu trebuie deschise geamurile, caldura nu mai iese complet din incapere si astfel nu mai apar pierderi termice atat de mari. Temperatura optima este mentinuta intr-o oarecare masura, in timp ce aerul este curat in baie.

2.Fara condens: fara condens inseamna si fara mucegai sau risc minim de aparitie a acestuia.

3.Risc minim de aparitie a problemelor respiratorii: astmul si alergiile sunt tinute sub control daca aerul din casa este curat, in special in baie unde poate aparea cel mai des problema mucegaiului. Filtrele ventilatiei prin care trece aerul face ca polenul si compusii organici volatili sa fie redus sau chiar lipsit din aerul introdus in casa.

Este necesar un astfel de sistem pentru baie in special, dar si pentru celelalte incaperi ale casei. Va asteptam in cadrul site-ului nostru pentru a alege sistemul potrivit pentru casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *