Senzorii de CO2 – cum va puteti proteja colegii de munca si clientii de Covid-19

Senzorii de CO2 – cum va puteti proteja colegii de munca si clientii de Covid-19

O intrebare care circula acum in mintea tuturor este cum ne putem proteja impotriva Covid-19, dar si altor virusi? Distantarea sociala este una dintre solutii cu siguranta, insa atunci cand lucram mai multe persoane intr-un birou nu putem respecta in permanenta aceste masuri. Asigurarea ca avem o calitate adecvata a aerului interior este in fruntea listei de prioritati, cu o preocupare reala pentru modul in care putem ventila corect cladirile in care ne aflam.

Un studiu recent realizat de Centrul European de Cercetare si Dezvoltare a incercat sa puna in lumina daca ventilatia mecanica sau naturala ar trebui utilizata pentru a imbunatati calitatea aerului si pentru a reduce riscul de a contracta boli ale aerului, cum ar fi Covid, in mediile interioare. Grupul de cercetatori a gasit dovezi care demonstreaza ca sistemele de ventilatie mecanica reduc riscul de transmitere a aerosolilor Covid la jumatate in comparatie cu ventilatia naturala, cum ar fi deschiderea ferestrelor si usilor.

Ceva care poate oferi o modalitate rentabila de a ajuta la identificarea spatiilor cu ventilatie slaba este achizitionarea unui senzor de dioxid de carbon . CO2 este produs frecvent in interior de aerul pe care il expiram si poate avea o concentratie mai mare acolo unde exista o ventilatie slaba, creand astfel o calitate a aerului pe care il respiram mult mai redusa.

Cum determinam care este calitatea aerului pe care il respiram in spatiile inchise

Pentru a determina daca spatiul este bine ventilat, valoarea CO2 afisata pe monitorul unui senzor de CO2 ar trebui sa fie mai mica de 800 ppm. Daca monitorul arata peste 1500 ppm in timpul perioadei ocupate intr-un spatiu, calitatea aerului este slaba, deci trebuie sa luati masuri.

In situatiile in care se produce exces de CO2, va trebui sa va asigurati ca nivelurile de CO2 sunt mentinute sub 800 ppm prin asigurarea unei ventilatii suficiente, care ar putea include pornirea oricarei ventilatii mecanice existente sau deschiderea ferestrelor si usilor acolo unde este posibil. Cu toate acestea sa nu uitam ca si aerul de la exterior este poluat, deci deschiderea ferestrelor ar fi ca o ultima masura daca nu aveti la dispozite un sistem de ventilatie.

Ce mai trebuie sa stim

Concentratiile crescute de dioxid de carbon sunt un indiciu ca nu exista suficient aer proaspat in multe cladiri si case. Ventilatoare de evacuare din bai si hotele din bucatarie sunt utile pentru indepartarea umezelii, mirosurilor si particulelor, dar nu scad neaparat concentratiile de dioxid de carbon. In plus, ventilatoarele de evacuare sunt adesea ineficiente in spatiile construite etans, deoarece aerul de completare este necesar pentru a inlocui aerul evacuat. Solutiile de ventilatie mecanica sunt o optiune buna in casele si cladirile construite, deoarece ambele evacueaza dioxidul de carbon si furnizeaza aer proaspat.

Gama noastra de produse va poate ajuta in acest sens. Puteti opta pentru un sistem de ventilatie cu recuperare caldura si pentru senzor de CO2.

Consecintele unui aer poluat

Aerul poluat in combinatie cu o ventilatie deficitara provoaca uscaciunea gatului si a ochilor, tulburari de concentrare, oboseala, dureri de cap, dificultati de respiratie, somn slab calitativ, somnolenta, ameteli. In plus, pot aparea racelile cronice sau infectii respiratorii, dezvoltarea astmului sau a altor boli pulmonare. Bolile cardiovasculare si cancerul sunt, de asemenea, consecinte ale expunerii prelungite la aerul poluat.

Un senzor pentru monitorizarea nivelului de dioxid de carbon dintr-un spatiu va poate ajuta negresit. Veti sti valoarea indicata si masurile pe care trebuie sa le luati cu privire la un aer cat mai curat si proaspat. Ne puteti contacta aici pentru mai multe informatii cu privire la gama de produse, cat si pentru comenzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *