Sistem ventilatie cu recuperator de caldura descentralizat centralizat

Comercializam sisteme de ventilatie cu recuperator de caldura, de cea mai buna calitate. Oferim o varietate mare de modele, produse de principalii jucatori din domeniu si ne asiguram ca respecta toate standardele de calitate, sunt foarte eficiente si genereaza costuri reduse.
Oferim atat sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura centralizate, cat si sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura descentralizate.

Sisteme de ventilatie cu recuperator de caldura descentralizata

Sunt sisteme de ventilatie ce trebuie sa fie instalate in fiecare camera de locuit. Acestea se instaleaza foarte usor si rapid, fara a genera murdarie. Pot fi instalate in toate incaperile unei locuinte, indiferent cat de veche este acea locuinta sau care este structura ei.
De regula, sunt compuse din ventilatoare cu un singur motor si recuperatoare de caldura din ceramica.
Aceste sisteme pot fi folosite atat in mod independent, cat si in perechi.

Cum functioneaza aceste sisteme si care sunt avantajele lor ?

sisteme ventilatie cu recuperator de calduraSistemele de ventilație cu recuperator de caldura descentralizata elimina aerul murdar din incapere, aducand mereu aer proaspat inapoi. Acestea sunt dotate cu filtre pentru eliminarea polenului, a prafului si a alergenilor si recupereaza caldura din aerul eliminat cu ajutorul unor recuperatoare ceramice.
Daca sunt bine realizate, sistemele de ventilatie cu recuperatoare de caldura descentralizate asigura o multime de avantaje, cel mai mare fiind o eficientizare a locuintei din punct de vedere energetic. Practic, consumul de energie al cladirii va fi din ce in ce mai mic, iar confortul pe care il asigura va fi din ce in ce mai mare, atat din punct de vedere termic, cat si din punct de vedere al aerului respirat.
De asemenea, un sistem de ventilatie poate indeparta orice urma de polen, mucegai, praf si alti contaminanti.
Daca vrei sistem ventilatie cu recuperator de caldura descentralizate, iti oferim atat cele mai bune modele de pe piata, cat si servicii de instalare. Asiguram carotarea peretelui, montarea si setarea sistemelor in asa fel incat sa ofere toata eficienta de care ai nevoie.

Sisteme de ventilatie cu recuperator de caldura centralizata

Sunt sisteme complete, care asigura o ventilatie corecta in toata cladirea. Acestea sunt controlate printr-o unitate de ventilatie situata in camera tehnica sau in podul casei si necesita trasee tubulare pentru aerisirea fiecarei incaperi in parte.
Scopul acestor sisteme de ventilatie este acelasi cu scopul celor descentralizate: acela de a asigura un mediu sanatos si confortabil.
Recuperarea de caldura se face prin transferul termic de la aerul eliminat catre aerul introdus in interiorul constructiei.
Functionarea sistemelor de ventilatie cu recuperatoare de caldura centralizata este ceva mai complexa si implica mai multe elemente :

  • Cate un orificiu de intrare prezent in fiecare incapere a cladirii;
  • Cate un orificiu de iesire care corespunde fiecarui orificiu de intrare;
  • O unitate centrala de ventilatie, care asigura schimbarea aerului eliminat cu cel introdus, precum si recuperarea caldurii;
  • Ventilatoare de intrare care ajuta la aducerea aerului curat din exteriorul cladirii;
  • UN schimbator de caldura.

Pe masura ce aerul adus de ventilatoare intra in cladire, aerul eliminat curge in directia opusa. Acestea trec prin mecanismul de schimb de caldura si isi transfera temperatura. Practic, aerul cald din cladire incalzeste aerul rece si curat care este adus. Astfel, se pierde foarte putina caldura.
Recuperarea caldurii se face prin roti termice rotative.
Aceste roti sunt realizate dintr-un metal poros si trec atat prin fluxul de aer cald, cat si prin fluxul de aer rece.
Pe piata exista doua tipuri de roti termice rotative: cele de caldura si cele de entalpie.
Rotile de entalpie transfera inclusiv umiditatea din aer, in timp ce rotile termice de caldura transfera strict temperatura.

Care sunt principalele avantaje ale ventilatiei ?

Oricine se poate bucura de un sistem de ventilație. Avantajele pe care le ofera un astfel de sistem sunt uriase:

  1. Imbunatateste in mod considerabil calitatea aerului;
  2. Elimina riscul de aparitie a umezelii si a mucegaliului;
  3. Reduce riscul de imbolnavire din cauza poluantilor din aer;
  4. Imbunatateste mediul pentru persoanele care sufera de astm si alergii;
  5. Genereaza costuri reduse.

Ventilatia cu recuperare de caldura poate sa fie utilizata oriunde, indiferent ca este vorba despre locuinte, cladiri de birouri, scoli sau diverse alte institutii. Aceasta ofera un aer curat si proaspat tot timpul, ceea ce este un mare plus pentru sanatatea fiecaruia dintre noi.

Ce trebuie sa mai stii despre ventilatia cu recuperare de caldura?

Odata instalat un astfel de sistem de ventilatie este bine sa stii ca ocazional, trebuie sa cureti sau sa inlocuiesti filtrele. De regula, acestea trebuie sa fie inlocuite la o perioada de 6 luni – 1 an.
De asemenea, este bine de stiut ca sistemele de recuperare de caldura functioneaza atat vara, cat si iarna si ca genereaza economii substantiale privind consumul de energie.

Iti oferim o gama larga de sisteme de ventilatie, la preturi atractive

Indiferent ce tip de casa ai, iti oferim o gama larga de sisteme de ventilatie de la producatori de renume:

Daca iti doresti servicii complete, iti oferim inclusiv montajul iar daca doresti sa instalezi de unul singur sistemele, iti oferim atat informatiile, cat si toate elementele necesare pentru instalare: grile, valva, conector, accesorii, filtre, tubulaturi de aerisire antibacterian, distrbuitoare, etc. 

Tot ceea ce trebuie sa faci daca iti doresti un aer curat este sa ne contactezi. Cu siguranta vom gasi solutia perfecta pentru tine.

Alte informatii despre ventilatie:

Produse Populare Sistem Ventilatie recuperatoare de caldura