Sistemele MVHR funcționează cu aer condiționat în cazul șemineelor și hotelor de bucătărie?

Sistemele MVHR funcționează cu aer condiționat în cazul șemineelor și hotelor de bucătărie?

Un sistem MVHR este o piesă relativ nouă de kit pentru piața rezidențială din Marea Britanie, întrucât stocul lor de clădiri a fost construit în mod tradițional cu multe scurgeri încât nu au fost nevoiți să își facă griji cu privire la ventilație înainte. Primim o mulțime de întrebări despre cât de compatibil este un sistem MVHR cu alte servicii din casă, așa că astăzi, în calitate de tehnicieni de ventilație Enhabit, vom răspunde la cele mai frecvente întrebări aici.

Deschiderea ferestrelor?

Să începem cu cea mai frecventă întrebare de la clienți. Sistemele MVHR pot funcționa bine cu ferestrele deschise atât vara, cât și iarna – sistemul MVHR va furniza deja suficientă ventilație pentru un aer interior sănătos, astfel încât deschiderea ferestrelor va fi un ajutor suplimentar în răcirea locuinței. Avantajul real al unui sistem MVHR este iarna, deoarece cerințele de ventilație pentru aerul interior de bună calitate sunt satisfăcute doar de aerul filtrat preîncălzit al sistemului MVHR, astfel încât nu este nevoie să deschideți ferestrele. MVHR se asigură că aveți suficient aer curat pentru a preveni condensarea și umiditatea – și acesta este un beneficiu semnificativ pentru sănătate și confort iarna.

Sisteme de încălzire?

Sistemele MVHR sunt sisteme de ventilație, nu sisteme de încălzire sau răcire (deși poate fi asigurată încălzirea și răcirea aerului de alimentare). Acestea sunt pe deplin compatibile cu toate sistemele de încălzire, de la cazane cu condensare pe gaz și radiatoare, până la încălzire prin pardoseală, pompe de căldură cu sursă de aer sau chiar prin termoficare (cu excepția șemineelor ​​de modă veche). Sistemul MVHR de pe site-ul nostru este proiectat să funcționeze alături de sistemul de încălzire centrală pentru a atinge ținta temperaturii interne a aerului – în mod normal 19-21 ° C.

Aer condiționat?

Sistemele de aer condiționat, în ciuda numelui, nu oferă de obicei aerisire. În schimb, recirculă aerul din cameră, trecându-l printr-o bobină de încălzire sau răcire pentru a-l încălzi sau răcori. Dacă puneți o unitate de aer condiționat într-un subsol, veți avea în curând probleme de ventilație, deoarece nu schimbă aerul. Sistemul de aer condiționat este pe deplin compatibil cu sistemele MVHR deoarece, spre deosebire de sistemul MVHR, nu aduc aer nou în interiorul proprietății și nici nu-l scot în afara acesteia.

Într-o casă cu risc ridicat de supraîncălzire pe timp de vară, combinația unui sistem MVHR cu un sistem de aer condiționat poate fi o soluție, iar noi ne ocupăm de montaj. Singura problemă este că aerul condiționat este foarte scump și zgomotos când rulează – iar aerul condiționat este nociv pentru mediu.

Controale la domiciliu?

Sistemele MVHR vin cu propriile comenzi pe ecran tactil, dar, deoarece sunt concepute pentru a rula în fundal, este puțin probabil să fie utilizate mult. Dacă aveți un sistem de automatizare al locuinței, cum ar fi Loxone, îl puteți conecta la sistemul dumneavoastră MVHR pentru a controla funcția „boost” sau „away” (adică, curățarea mai rapidă a aerului după gătit sau o petrecere sau oprirea ventilației atunci când sunteți în vacanță). În general, sistemul MVHR este proiectat să funcționeze silențios în fundal, oferind aer curat și cald în casă fără a fi nevoie de controale grele.

Hote pentru aragaz?

Sistemele MVHR nu înlocuiesc hotele de aragaz, deoarece sunt încă necesare pentru a îndepărta grăsimea și mirosurile din aer care rezultă din procesul de gătit.

Cea mai compatibilă opțiune cu un sistem MVHR este o hotă recirculantă cu filtru de carbon pentru a elimina mirosurile de gătit. Acesta este cel mai simplu de instalat și există sute de design-uri. Acestea funcționează în principal prin trecerea aerului din bucătărie printr-un filtru pentru a elimina grăsimea și mirosurile.

Sistemul MVHR ar avea în continuare propria sa supapă de extracție în bucătărie, funcționând la niveluri scăzute pentru a recupera căldura de fond din aer 24 de ore pe zi. Această supapă poate fi echipată cu un filtru de grăsime detașabil, astfel încât orice grăsime care nu este captată de hota aragazului să fie ridicată înainte de a atinge conducta MVHR.

Șeminee?

Toate șemineele au, de asemenea, în mod evident căi de fum deschise pentru a permite evacuarea fumului și a gazelor otrăvitoare în atmosferă. Dacă, dintr-un anumit motiv, camera cu șemineu ar deveni subpresurizată, deoarece coșul de fum a fost blocat și focul ar fi consumat tot oxigenul, focul și fumul ar înceta să urce pe coș și să umple camera. De aceea, este esențial să existe o sursă de aer dedicată camerei din exterior.

Prin urmare, o soluție este montarea unei sobe sigilate în cameră cu o sursă de aer dedicată către exterior printr-o conductă de oțel închisă. Aceasta înseamnă că nu există scurgeri de aer către exterior printr-o cărămidă de aerisire, deoarece aerul este aspirat printr-o țeavă chiar în interiorul șemineului. Aceste sobe sunt, de asemenea, mult mai eficiente și pot fi alimentate cu gaz, cărbune sau lemn.

Un compartiment de sticlă închis încadrează focul și asigură că nu iese fum sau cenușă în cameră. Singura dată când deschideți ușa este pentru a adăuga mai mult combustibil și a elimina cenușa veche.

Ca o măsură de precauție suplimentară, unitățile Zehnder MVHR au un mod de șemineu, care mențin proprietatea ușor sub presiune pentru a se asigura că șemineul nu se revarsă niciodată în casă.

Cheia este să vă asigurați că lucrați cu specialiști MVHR cu experiență, care știu cum va interacționa sistemul, așa că apelați cu încredere la serviciile noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *