<strong>Ce solutii de aerisire exista atunci cand vine vorba de podul casei? Iata raspunsurile!</strong>

Ce solutii de aerisire exista atunci cand vine vorba de podul casei? Iata raspunsurile!

Aerisirea podului este esentiala pentru prevenirea acelui exces de umiditate, dar si pentru inghetul care se poate produce in timpul iernii plus acumularea de caldura pe perioada verii. Sunt diversi factori care pot sta la baza aparitiei acestor situatii, de aceea este bine sa luam masuri din timp care ne ajuta sa le evitam. Un sistem de aerisire/ ventilatie creste nivelul confortului din locuinta si protejeaza materialele de constructie, cat si structura locuintei.

In cele ce urmeaza aflati avantajele unui astfel de sistem atunci cand vine vorba despre structura unui pod, dar si ce anume trebuie sa faceti pentru a avea parte de o ventilare eficienta. Ne-am propus sa detaliem in acest articol despre acele sisteme de ventilatie, care contribuie semnificativ la calitate aerului cand vine vorba de acele incaperi prost sau deloc ventilate.

Daca nu stiti sigur ce sa alegeti atunci cand vine vorba despre aerisirea/ ventilarea podului, atunci va spunem ca un astfel de sistem vine cu un numar mare de beneficii. Desi la inceput pare o investitie costisitoare, timp ii veti vedea beneficiile si veti ajunge la concluzia ca ati luat o decizie buna.

Care sunt avantajele unui sistem de ventilatie?

Pe timpul verii caldura se acumuleaza in pod, iar de acolo aceasta ajunge catre podea si in restul locuintei. Acest fapt duce la cresterea temperaturii din casa. Cand iarna isi face simtita prezenta, caldura din casa nu se raspandeste catre alte camere, ci ajunge in partea superioara a locuintei, si anume in pod, acest lucru ducand la aparitia umezelii. O ventilare eficienta a podului ajuta la mentinerea unei temperaturi optime, indiferent de anotimp, ba chiar ajuta si la prevenirea excesului de umiditate. 

Atunci cand temperatura este mentinuta la un nivel optim, costurile scad considerabil pentru facturile la electricitate si cele pentru functionarea aparatului de aer conditionat, in special pe perioada verii. Pe timpul iernii, aparitia umezelii poate fi prevenita, daca temperatura este mentinuta la o temperatura constanta in locuinta. Prevenirea excesului de umiditate creste implicit durata de viata a materialelor de constructie folosite si scade totodata riscul de aparitie a mucegaiului sau de putrezire a lemnului utilizat pentru stuctura de rezistenta a podului.

Un sistem de aerisire si ventilatie a podului poate elimina in acest mod, transferul de caldura si umiditate de la nivelul acoperisului catre interior. Pentru o eficienta sporita este necesar un sistem de ventilatie care sa permita un flux de aer uniform. In unele cazuri pot aparea zone fierbinti sau cu umidtate crecuta, fapt ce duce la reducerea eficientei sistemului de ventilatie.

Acesti doi factori, caldura excesiva si umiditatea au de obicei cauze diferite, dar iata ca solutia este una simpla, comuna de altfel. Aceasta se refera la existenta unui sistem de ventilatie eficient, care sa nu impiedice traversarea libera a curentilor de aer.

Optati pentru un sistem de ventilare corespunzator, în functie de dimensiunea spatiului

Daca sunteti in cautare de optiuni, atunci cand doriti sa ventilati podul corespunzator, este bine sa tineti cont de dimensiunea lui si sa alegeti ca atare un sistem. Poate ca pe viitor veti dori sa vindeti sa sa inchiriati casa, asadar trebuie sa aveti grija sa luati decizia potrivita pentru a-i creste valoarea pe piata.

Atunci cand se doreste un astfel de sistem, este important sa se tina cont de tipul podului, si mai ales daca acesta urmeaza sa fie locuit sau nelocuit. Iata criteriile pe care trebuie sa le aveti in vedere:

  • Pod nelocuit, in cazul in care este vorba de o cladire cu o latime mai mica de 12 metri, iar panta acoperisului nu depaseste 10 grade, atunci este necesar ca podul sa fie ventilat de la streasina la streasina. In schimb, daca aceasta panta este mai mare de 10 grade, atunci ventilarea trebuie sa fie facuta de la streasina la coama. Acest lucru poate preveni condensul pe partea inferioara a invelitorii.
  • In cazul in care podul este transformat in mansarda, ca spatiu unde se poate locui, atunci ventilarea trebuie facuta de la streasina pana la coama. Acest tip de ventilatie este recomandat doar in cazul in care nu exista ferestre sau lucarne la nivelul acoperisului.
  • Pod cu ferestre – deoarece suprafata este intrerupta de ferestre sau lucarne, atunci este necesar sa fie instalate ventilatii suplimentare pentru ca spatiul sa fie aerisit in mod adecvat.

Aceste situatii pot fi diferite, de la casa la casa, asadar nu ezitati sa cereti mai multe informatii daca va aflati in dificultate, si nu stiti exact ce sa alegeti. Noi, in cadrul Altecovent venim cu solutii potrivite pentru casa dumneavoastra, cu solutii menite sa va aduca beneficii atat pe termen scurt, cat si pe cel lung. Poti solicita mai multe informatii despre un astfel de sistem, precum si costurile care vin la pachet cu acesta. Un membru al echipei noastre te va ajuta sa iei deciziile potrivite de care spatiul tau are nevoie.

Noi va ajutam cu montarea si monitorizarea acestui sistem

Pentru a fi siguri ca un astfel de sistem este montat cum trebuie, avem nevoie de o echipa specializata care ne poate ajuta in acest sens. Ei bine, echipa noastra de specialisti se asigura ca sistemul achizitionat de dumneavoastra este unul bine pus la punct si merge corespunzator. Montajul va este oferit de catre noi, care vine la pachet cu specificatii clare despre cum ar trebui sa functioneze un astfel de sistem.

In pagina noastra oficiala ventilatiecurecuperarecaldura.ro gasiti detalii suplimentare legat de aceste sisteme, dar si despre altele, care pot fi implementate cu succes in structura casei. Dupa cum am mentionat si in celelalte articole, aici pe blog, la inceput s-ar putea sa vi se para un efort financiar imens, dar in timp veti simti efectele benefice ale acestui sistem. Noi va asteptam sa descoperiti si sa luati decizii de cumparare care pot contribui la calitatea vietii dumneavoastra si a celor din jur. La Altecovent punem pret pe acest lucru, intocmai ca cei care opteaza pentru aceste sisteme sa fie multumiti si impacati cu achizitia facuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *