Soluții inteligente pentru controlul unei case smart.

Soluții inteligente pentru controlul unei case smart.

Vremurile actuale în care ne aflăm sunt cam incerte privind economia. Se vorbește peste tot în jurul nostru și chiar simțim pe pielea noastră toate scumpirile de pe piață și vedem cu ochiul liber că inflația crește galopant. Este momentul în care trebuie să facem economii. Asta nu înseamnă însă că vom renunța la confort sau la anumite lucruri ce sunt indispensabile în viețile noastre.

Majoritatea românilor au simțul proprietății ori acest lucru o demonstrează și unele studii ce arată că România este pe primul loc în ceea ce privește numărul de locuitori ce trăiesc în propria locuință. Chiria este mai degrabă pentru tinerii care sunt la o facultate sau școală în alt oraș. Simțul proprietății vine la pachet și cu o siguranță pe care locuitorii o au. Nu stau cu teama că nu pot plăti într-o lună chiria, pot să își modifice sau să își renoveze casa așa cum își doresc.

În momentul de față sunt căutate proiectele de case inteligente. Oamenii își doresc tot mai mult să economisească, să aibă parte de confort, dar și de a-și optimiza cât mai mult timpul. Timpul este o resursă prețioasă și ne dorim ca prin orice mijloace să avem parte tot mai mult de el. Tehnologia vine cu un mare avantaj în acest sens și ne ajută să implementăm idei, concepte și proiecte în așa fel încât să obținem 3 mari lucruri: optimizarea timpului, confort și economie. Este un trend spre care aspirăm toți mai ales atunci când vine vorba despre locuința noastră.

De ce o casa inteligenta și ce implică acest lucru?

Oamenii pleacă de acasă cu câteva gânduri comune: dacă au închis ușa de la intrare, dacă au scos din priză un anumit dispozitiv sau dacă au stins lumina din baie sau dormitor. Unii se întorc pentru a verifica, alții se gândesc să-și implementeze mai degrabă un proiect de casa inteligenta pentru a scăpa de aceste gânduri.

Casele smart oferă posibilitatea de a monitoriza și controla dispozitivele din locuință de la distanță, oferind în același timp un confort, cât și o economie privind consumul de energie electrică și termică. Astfel de proiecte au fost gândite în așa fel încât să simplifice viața omului modern.

Într-un proiect de casă inteligentă se implementează sistemul IoT (Internet of Things). Acesta presupune echiparea dispozitivelor pe care le deții cu o conexiune de rețea, cât și electronică. Un astfel de proiect inteligent va putea controla inteligent lucrurile din casa. De la sisteme de ventilatieși de încălzire, sisteme de siguranță, iluminat și prize până la sisteme de irigare, audio, video și electrocasnice din locuință.

Să vorbim despre produsele de la Altecovent

sistem ventilatie apartament getair smartfan descenralizatPe lângă controlul acestor dispozitive, proprietarii pun accent și calitatea aerului din locuință. Vedem asta și prin numărul tot mai mare de cumpărători de sisteme de ventilație complexe.

Un furnizor de nișă este și Altecovent ce vine pe piață cu o gamă largă de astfel de sisteme complexe, având mai multe roluri și beneficii pentru sănătatea noastră, cât și pentru calitatea și confortul din locuință.

Concret, în pagina celor de la Altecovent se găsește o gamă variată de sisteme de ventilație cu recuperare de căldură centralizată și descentralizată, ventilatoare de baie, cât și alte accesorii de acest gen.

Pot fi implementate cu brio în proiectele de case inteligente. Unele dintre aceste sisteme pot fi controlate cu ajutorul telecomenzii, de la distanță sau doar prin accesare a unui singur buton.

Dacă locuiești la apartament cu 2 sau 3 camere, poți opta pentru un sistem de ventilatie Ventoxx Harmony cu Controler Twist. Acest sistem este foarte benefic mai ales pentru apartamentele din centrele orașelor unde poluarea ajunge la cote mari. Ajută la crearea unui mediu hipoalergenic pentru că are încorporat filtre de praf ce împiedică alergenii să intre în locuință. În plus, purifică intensiv aerul și este benefic mai ales pentru persoanele care suferă de astm sau alte boli respiratorii. 

Este de asemenea silențios și are un design foarte elegant. Poate fi controlat prin 2 funcții: telecomandă sau control de perete Twist. Acest sistem de la Ventoxx Harmony este unul complex ce vine cu foarte multe moduri de funcționare privind schimbătorul de căldură:

  • 5 moduri de funcționare fără inversare pentru alimentarea cu aer (fără recuperare).
  • 5 moduri de funcționare cu ventilator invers (cu recuperare).
  • 5 moduri de funcționare fără inversare pentru eliminarea aerului (fără recuperare).
  • 1 mod de funcționare în ventilație intensivă pentru eliminarea aerului.
  • 1 mod de funcționare intensivă pentru alimentare cu aer.

Acestea însă nu sunt toate beneficiile cu care vine sistemul. Are capacitatea de a economisi energie datorită procentului ridicat de recuperare a căldurii. Nu mai ești nevoit să deschizi ferestrele, astfel că vei respira un aer proaspăt în timp ce temperatura optimă a locuinței nu se va pierde. Are, de asemenea, capacitatea de reduce considerabil umiditatea și igrasia din locuință, fapt pentru care nu vei mai avea probleme cu mucegaiul.

Acesta este doar un exemplu din produsele pe care Altecovent le pune la dispoziție. Vorbim despre o gamă mult mai largă, sisteme ce vin cu diferite funcții inteligente și de ultimă generație potrivite pentru diferite spații: atât personale, cât și comerciale.

Smart home înseamnă economii financiare

Așa cum am precizat în rândurile de mai sus, oamenii caută să facă economii prin tot mai multe mijloace. Ori o casa inteligenta vine cu acest principiu de funcționare, chiar dacă în primă fază investiția este puțin mai mare. O casă inteligentă este proiectată pentru un consum cât mai redus de energie, un factor care ne cam dă bătăi în zilele noastre, privind scumpirile. Toate sistemele ce sunt integrate în locuință sunt setate pentru a funcționa doar atât cât este nevoie.

Altecovent este unul dintre furnizorii la care puteți apela atunci când vă doriți în propria locuință un confort optim, costuri reduse la energie, un aer cât mai curat, nepoluat, fără alergeni, fără umiditate și mucegai. Echipa de aici oferă inclusiv servicii de montaj privind sistemele, având experiență vastă în domeniu. De asemenea, puteți opta și pentru consiliere personalizată pentru a alege proiectul potrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *