Strategia de ventilație școlară

Strategia de ventilație școlară

ventilatie scolara recuperator de calduraGestionarea calității aerului interior în școli prezintă provocări unice pentru proiectanții de clădiri, necesar strategia de ventilație școlară. De obicei, școlile au de aproximativ patru ori mai mulți ocupanți decât o clădire de birouri cu aceeași cantitate de spațiu. Deoarece școlile adaugă spațiu, săli de curs sau clădiri care nu au fost proiectate inițial pentru a-și satisface cerințele unice, capacitatea de a furniza aersire adecvat devine esențială.

Cercetările au evidențiat o corelație directă între calitatea aer slab și performanțele slabe ale elevilor. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea britanic, performanța cognitivă a unui elev care ocupă o sală de clasă scade cu 5% atunci când nivelurile de CO2 cresc peste 1.500 ppm. Aceste simptome pot fi agravate în mediul școlar datorită în parte spațiilor dens populate ale unei școli.

Pentru a ajuta la combaterea calitatea aerului sărace în școli, trebuie orientări privind ventilația, confortul termic și calitatea aerului interior în școli, stabilind cerințele de reglementare, în timp ce furnizează îndrumări non-statutare celor implicați în proiectarea, specificația și construcția clădirilor școlare noi și recondiționarea clădirilor existente. Identificat trei tipuri de strategii de ventilație: naturale, hibrid, mecanic. Dar care este strategia de ventilație potrivită pentru o școală?

Ventilație naturală

Forța motrică a acestor sisteme este efectul vânt și stivă. Ventilația naturală folosește deschiderile dintr-o clădire pentru a facilita furnizarea și extragerea de aer. Aceasta înseamnă că eficiența ventilației naturale este determinată atât de condițiile de mediu exterioare, cât și de clădirea în sine. Deși cel mai eficient mod de a ventila o clădire, sunteți destul de literal la mila elementelor, dar și pierdere energia termică.

Ventilație hibridă

Sistemele hibride folosesc un amestec de ventilație naturală și mecanică. Unele exemple ale unui sistem de ventilație hibrid includ ventilația naturală cu asistență mecanică pentru a ajuta la realizarea unor rate mai mari de flux de aer; ventilație naturală cu ventilator, încălzitoare și admisie recirculată, sau chiar alimentarea mecanică cu ventilație cu extracție naturală de ventilație. Datorită naturii mix-mode a sistemelor hibride, rezultatul este consumul redus de energie, precum și costurile de capital, dar cu pierdere energia termică.

Ventilatie mecanică cu recuperator de căldură

ventilatie recuperare de caldura oficiuSistemele mecanice sunt sisteme de ventilație cu recuperare de căldură centralizate sau descentralizate cu ventilator, care furnizează fie alimentare, fie extract, sau o combinație a ambelor. Deși adaptabile și care oferă o ventilație garantată cu o calitate constantă a aerului interior în orice situație, avantajul sistemele mecanice  un consum mic și recuperare de căldură eficientă 80-90%, costuri de capital mare în comparație cu alte tipuri de ventilație, dar cu economisirea energie costuri reduse în viitor.

Rezumat

Folosirea ventilației naturale de la ferestre nu este o opțiune favorizată,  prin faptul că ocupanții nu ar trebui să fie expuși la schițe incomode. 

Ventilația mecanică este strategia de ventilație școlară preferată pentru sală de clasă, și special pentru spațiile precum laboratoarele de știință, sălile de tehnologie de proiectare, camerele de servere, bucătăriile de catering sau orice zonă supusă zgomotului extern și poluării ridicate ar trebui să folosească întotdeauna ventilație mecanică .

Cel mai preferat aparat pentru sală de clasă aparate descentralizate încorporabile special sistem de ventilatie cu recuperare de caldura WAFE 1000, dar pentru clase cu număr studenți scăzute, sau birouri recomandat și ventilatoare cu recuperatore de căldură descentralizate mai mici în sistem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *