Termeni si Conditii

1. Elemente Definitorii

Altecovent este denumirea comerciala a SC ALTECOVENT SRL, persoana juridica cu sediul in Corund, Nr. 836, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul nr. J19/51/2018, avand CUI RO38827162, numita in continuare ALTECOVENT.

2. Acceptarea Conditiilor

Va rugam sa cititi acesti termeni si conditii cu atentie pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului. Utilizarea acestui site implica acceptarea tacita a termenilor si a conditiilor de utilizare prezentate mai jos, care reprezinta intelegerea (contractul) dintre parti.

Prin accesarea acestui site web si/sau a oricarei pagini a acestuia sunteti de acord cu aceste conditii de utilizare. Daca nu sunteti de acord cu acesti termeni si conditii de utilizare, nu accesati acest site.

In calitate de autor/ proprietar/ administrator al site-ului www.ventilatiecurecuperarecaldura.ro, ALTECOVENT isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestuia, precum si Politica de confidentialitate, Termenii si conditiile de folosire, fara o notificare prealabila. Astfel, va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune pentru a verifica termenii si conditiile pe care ati agreat sa le respectati.

3. Descrierea Serviciilor

Siteul nostru va pune la dispozitie informatiile din acest site web in scop informativ general si nu garanteaza de exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte.

2. Drepturi de autor

Intregul continul al site-ului ventilatiecurecuperarecaldura.ro (imagini,texte,grafice,simboluri,embleme de grafica ,scripturi,programe si alte date) este proprietatea S.C. ALTECOVENT S.R.L. si este protejat de legea dreptului de autor precum si de alte legi priviind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris al Sc. Altecovent Srl a oricaror elemente mentionate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

3. Politica de confidentialitate

Va invitam sa accesati, de asemenea, pagina Politica de confidentialitate care se aplica, vizitei dumneavoastra pe pagina noastra web.

Prin inscrierea pe magazin online efectuarea unei comenzi si completarea datelor personale in formularele de inscriere, clientii declara ca sunt de acord ca toate datele lor personale sa fie incluse in baza de date a Altecovent si isi dau acordul expres si neechivoc ca toate datele lor personale sa fie stocate si utilizate pentru:

  • transmiterea de mesaje de tip administrativ (modificari pe site, administrare etc)
  • statistici interne necesare pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite
  • pentru a asigura accesul la sectiuni cu acces limitat ale magazinului online
  • urmarirea datelor de vanzari

Altecovent după caz, poate transmite date cu caracter personal ale dvs. pentru altor companii cu care se află în relații de parteneriat, dar numai pe baza obligațiilor lor de confidențialitate care garantează că aceste date sunt păstrate în siguranță și că furnizarea acestor informații personale se face conform legislației în vigoare, după cum urmează: furnizori de servicii de curierat pentru trimiterea produse si accesorii sistem de ventilatie, servicii de bancare.

4.  Securitate

Acest site adoptă toate măsurile de securitate necesare protejării datelor personale ale utilizatorilor noștri. În momentul completării datelor personale pe site-ul nostru, informațiile vor fi protejate atât offline cât și online.

Toate datele cu caracter personal vor fi prelucrate prin intermediul unor pagini securizate care folosesc sistemul de criptare SSL, marcate cu simbolul unui lăcățel, a carui poziționare variaza in functie de tipul de browser utilizat (ex.: in partea de jos a ferestrei, daca utilizati browser-ul Microsoft Internet Explorer sau in partea de sus a ferestrei, daca utilizati browser-ul Google Chrome). Pentru mai multe informații privind standardele de securitate practicate pe acest site accesează secțiunea Ajutor.

5. Obligatiile de inregistrare ale utilizatorului

In vederea utilizarii serviciului, sunteti de acord sa furnizati informatii adevarate, corecte, actuale si complete despre dumneavoastra.

6. Garantia produselor

Produsele comercializate de ALTECOVENT nu sunt contrafacute.

ALTECOVENT garanteaza integritatea produselor comandate de pe site pe timpul transportului, pana in momentul livrarii.

Produsele cu durata de utilizare indelungata sunt insotite cu factură valabila pentru perioada 36 luni de la data eliberată factură, pe site pentru fiecare produs, acolo unde aceasta se aplica. 

Toate produsele comercializate pe site-ul www.ventilatiecurecuperarecaldura.ro beneficiaza de garantia legala de conformitate, care este de 36 luni in cazul produselor de folosinta indelungata.

Nota – orice intervenție neautorizata, duce implicit la pierderea garanției produsului!

Orice problema cauzata de produsele si / serviciile prezentate pe SITE se va soluționa pe cale amiabila in termen de 15 zile lucrătoare de la data sesizării in scris a problemelor, de către UTILIZATOR.

7. Preturi, modalitati de plata, facturare

  • Preturile sunt afisate pe pagina dedicata fiecarui produs, contin TVA si nu includ cheltuielile de livrare decat daca este specificat in mod expres acest aspect sau se ofera ca si bonus pentru comenzile mari. In cazul in care pretul nu este afisat, veti avea posibilitatea de a cere o oferta iar un operator va va comunica pretul in cel mai scurt timp posibil.
  • Pretul imprimat pe factura este acelasi cu cel transmis prin email după confirmarii comenzii.
  • Pretul produsului comandat este cel afisat la data plasarii comenzii.
  • Modalitatile de plata sunt disponibile pe pagina de lansare a comenzii.

8. Livrarea produselor

Pentru comenzi mai mici de  500 RON livrarea prin curierat rapid costă 30RON, exceptie fac produsele din categoria Tubulaturi de Ventilatie, al caror pret nu include transportul , nici cand comanda depaseste pragul minim de la care se asigura transportul gratuit. In cazul in care o comanda contine produse din categoria Tubulaturi de Ventilatie, costul de livrare este de 70 lei.


Livrarea produse ventilatie se face prin serviciul de curierat rapid DPD Romania. Mai multe detalii pe pagina Livrarea produselor

9. Dreptul de Returnare a Produselor

 9.1.   Cadrul legal

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanta:

Consumatorul are dreptul  de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului.

Se recomanda ca produsul returnat sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

9.2.   Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare

In cazul coletelor produse ventilatie retur unde se acorda, pentru returnarea banilor se va scadea pretul transportului tur – retur conform tarifelor standard.

9.3.   Rambursarea sumelor

Rambursarea sumelor se va face in cel mult 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului, transmisa de catre vanzator(art. 13, punctele 1, 2, 3 si 4)