Ventilatia in cabinete stomatologice, saloane si alte spatii deschise publicului larg

Ventilatia in cabinete stomatologice, saloane si alte spatii deschise publicului larg

Am abordat de multiple ori subiectul despre importanta sistemelor de ventilatie. Am explicat publicului interesat despre faptul ca astfel de sisteme sunt o buna investitie, mai ales pentru sanatatea noastra, pentru calitatea aerului pe care o obtinem si pe care o controlam. Acum sa punem in scena si diferitele cazuri in care sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura – precum cele comercializate de noi – sunt o mare diferenta fata de spatiile in care nu exista astfel de dotari.

Ventilatia in cabinete stomatologice

Confort si siguranta – acestea sunt principiile de functionare ale oricarui cabinet de profil. Aici sunt multe materiale utilizate, mirosul nu este toxic, dar poate fi greu de suportat. Sunt diferite mirosuri, de la diferite surse. Intre programarile pacientilor poate fi destul de greu sa fie realizata corespunzator aerisirea spatiilor si eliminarea mirosurilor neplacute.

In egala masura si pentru personal este la fel de important sa lucreze intr-un mediu placut, sigur si confortabil. Echipamentul acestora, adica purtarea mastilor si a vizierelor uneori, nu este de ajuns pentru a tine la distanta mirosurile neplacute. Sunt atat de multe proceduri dentare realizate incat pare destul de evidenta nevoia de ventilatie in astfel de incaperi.

Pentru astfel de locatii sunt recomandari de genul:

  • Nivelul de umiditate din cabinete sa nu depaseasca pragul de 75%.
  • In mod special in cabinetele radiologice, laboratoare sau cabinete terapeutice nivelul de umiditate trebuie mentinut la 60%.
  • In acele cabinete in cadrul carora sunt realizate proceduri specifice pentru implanturi si proteze dentare un sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura ar fi bine de montat deasupra dispozitivelor de incalzire.

Ventilatia in birouri

Cladirile de birouri sunt proiectate dupa principiile moderne. Este de interesul proprietarilor de astfel de spatii, dar si a celor care devin chiriasi, sa existe costuri rentabile in ceea ce priveste intretinerea spatiilor de acest tip. Asadar sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura in spatii de birouri este de la sine inteles va face obiectul unei investitii dorite.

Astfel de sisteme pot fi montate si dupa constructia in sine a birourilor. Sa vedem si de ce este important controlul ventilatiei in astfel de spatii.

Stiti cu siguranta ca in perioada sezonului rece discutam despre cheltuieli mai mari in ceea ce priveste incalzirea birourilor. Cu cat numarul de persoane care populeaza biroul este mai mare, cu atat mai mult se impune si necesitatea de a obtine o cantitate mai mare de aer proaspat. Necesarul inseamand aproximativ 20-30 m³/ ora per angajat, adica ar presupune ca ferestrele sa fie deschise aproape toata ziua in timpul programului de munca.

Un sistem de ventilare cu recuperare de caldura face o mare diferenta. Vorbim de calitatea aerului, despre ceva ce nu vedem si nu este palpabil, insa care afecteaza starea si productivitatea angajatilor. In plus, o alta problema par sa fie chiar ferestrele in sine. Cele panoramice sunt atractive, arata foarte bine cu stilul lor modern. Permit de asemenea sa admirati un view incredibil de frumos in orice moment al zilei. Dar, acestea permit ca inauntru sa fie multa lumina, sunt etanse si aerisirea clasica nu este eficienta. Unii ar numi spatiile acestea borcane de sticla.

Intelegem pe deplin cat de important este sa avem asigurat un mediu ambiental placut si aer curat, in mod constant. Aici ar fi de adaugat faptul ca echipamentele de birou polueaza si ele si incarca aerul cu multa caldura de asemenea. Solutia? Ventilarea corecta, cea care va functiona independent de activitatea colectivului. Va fi astfel asigurat un nivel optim de aer curat, flux constant, fiind evacuat aerul viciat si in acelasi timp cel care va fi introdus trece prin filtru si este incalzit de caldura extrasa de la cel viciat.

Ventilarea in saloanele de beauty

Un alt spatiu, aceeasi nevoie. In saloanele de infrumusetare sunt de asemenea multiple proceduri realizate. Clientii trec implicit prin etapa de spalare si uscare a parului. Necontrolata, clima din astfel de spatii poate genera diverse situatii neplacute. Exista o umiditate ridicata, sunt diverse produse si tratamente utilizate incat mirosurile acumulate pot fi un real disconfort. Ori pot chiar fi motive pentru care unii clienti nu se simt bine in astfel de locuri. Geluri, lacuri, fixative si alte produse pentru par, ceara depilatoare, sunt o multime de produse de ingrijire folosite.

Alegeti sistemul de ventilare cu recuperare de caldura in functie de suprafata. Astfel veti avea parte de un flux de aer corespunzator, sistemul nu va fi suprasolicitat. Veti tine cont de numarul de persoane din incapere si de frecventa utilizarii unor produse precum cele mentionate mai sus.

Ventilarea in spatiile HoReCa

Sa vorbim si despre ventilarea corecta din restaurante sau alte spatii HoReCa. In aceste cazuri sunt necesare solutii complexe si nu este de mirare. Principalul scop al unui sistem de ventilatie in astfel de cazuri se refera la a asigura indepartarea mirosurilor neplacute, dar si a mentine un nivel optim de aer curat. Eliminati mirosurile persistente precum cele de tabac, fum, eliminati excesul de umiditate – din zone cu sauna, piscina sau sala de fitness.

In plus, va asigurati ca unitatile de cazare isi mentin starea optima, in sensul in care este tinuta sub control umiditatea, nu apare igrasia sau mucegaiul, ventilarea in camerele de cazare este corespunzatoare. Nimic nu pare mai dezgustator pentru un client decat sa intre intr-o camera de hotel si prima impresie sa fie cea de a inspira un miros greu, de mucegai. Desi nu va fi vizibil, vorbim despre un aer neplacut, de un miros specific ce se impregneaza in mobilier si tesaturi textile.

Iar cand vine vorba de zona de preparare a mancarii si de zona de servire doar imaginati-va ce inseamna sa se combine toate mirosurile. Sunt recomandate sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura. La nevoie aveti in vedere si atenuatoarele de zgomot si alegerea materialelor din randul celor de calitate. Tubulatura de ventilatie poate fi cauzatoare de zgomote daca in interior se depun particule. Proiectantii nostri sunt aici sa va ajute. Realizam oferte personalizate, conforme cu nevoia in functie de tipul de spatiu despre care vorbim. Detalii veti gasi si in pagina noastra oficiala. Nu uitati, indiferent de sezon, montarea unui sistem de ventilare cu recuperare de caldura este o idee buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *