Ventilatia centralizata cu pompa de caldura – iata ce trebuie sa stiti

Ventilatia centralizata cu pompa de caldura – iata ce trebuie sa stiti

Recuperarea caldurii si pompa de caldura sunt combinatia perfecta. Daca sunteti in cautarea unui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura, aici veti gasi solutia! In randurile ce urmeaza ne propunem sa va detaliem ceea ce tine de o solutie climatica eficienta, durabila si potrivita in locuinta voastra si anume sistemele de ventilatie cu pompa de caldura.

Caldura obtinuta din aerul ventilat

Pompa de caldura va ajuta enorm la recuperarea energiei de ventilatie, la reducerea cheltuielilor legate de functionarea sistemului de incalzire a casei. De regula, aceasta este o recomandare in ceea ce priveste locuintele de 200 de mp.

Pentru a intelege ce diferenta poate sa faca o astfel de centrala cu pompa de caldura va propunem sa descoperim care sunt avantajele acestor sisteme:

  • Scad semnificativ facturile la energie

Lunar, facturile va indica sume destul de mari si din pacate nu de fiecare data acestea sunt echivalentul confortului vostru termic. Mai ales in contextul actual, cand se anunta si scumpiri la aceste resurse, va intereseaza desigur o solutie. Sistemele de ventilatie cu pompa de caldura integrata pot fi raspunsul cheie aici.

Atat acum, cat si pe termen lung, posibilitatea de a economisi privind consumul de energie este o preocupare constanta. In loc sa consumati mai multa energie pentru a incalzi aerul din incaperi, veti avea de partea voastra tehnologia moderna. Pompa de caldura va ajuta sa economisiti pana la 50% din consumul de energie pentru asta.

  • Sa tinem cont de natura

Spre exemplu va bucurati de functionarea centralei termice, dar aceasta se pare ca are un grad de poluare ingrijorator. Sunt luate deja masuri ca pe viitor sistemele de incalzire la comun sa fie singurele pe care populatia sa se poata baza.

Asadar, in incercarea de a va bucura de confort, sa nu uitam insa de mediul inconjurator si de impactul pe care il cream asupra acestuia.

Sistemele de ventilatie cu pompa de caldura integrata au rol multiplu, astfel incat sa reduceti din nevoia de a utiliza sisteme diverse: ventileaza eficient, raceste, incalzeste suplimentar si in plus filtreaza aerul ce este introdus in incaperi si mentine un control eficient al umiditatii.

  • Aliniati-va unor trenduri moderne

Standardele la care traim la ora actuala sunt diferite de ceea ce numeam confort cu ani in urma. Acum ne intereseaza nu doar sa avem parte de confort termic si nu numai, de aer curat in casa, ci suntem si preocupati despre cum vom obtine asta. Adica cu ce costuri, cu ce riscuri.

Casele ce au in dotare sistem de ventilatie cu pompa de caldura integrata se bucura de un avantaj major. Sunt casele dotate la standardele moderne, sunt mai rentabile din punct de vedere al raportului de costuri. Acestea vor fi apreciate si pe viitor si mentin investitia imobiliara la o cota ridicata – chiar daca se vor devaloriza terenul sau constructia, din punct de vedere al dotarilor casa voastra ramane bine cotata.

De asemenea, trebuie sa tinem cont de viitor. Este destul de mult posibil ca reglementarile actuale in ceea ce priveste eficienta energetica si ventilatia locuintelor nou construite sa devina mai stricte, iar un sistem de ventilatie sa devina deci obligatoriu.

Retineti!

Sunt destul de multe argumente care sa pledeze in favoarea acestor sisteme. Reglati umiditatea din casa, rezolvati problema igrasiei sau o preveniti, creati un climat sanatos acasa. Pentru cei care care se gandesc la achizitia de sisteme suplimentare cum ar fi dezumidificatoarele sau purificatoarele de aer, recomandam mai intai sa aveti o privire de ansamblu despre cum sa ventilati eficient toata casa, cu sistemul cu pompa de caldura integrata.

Pentru oferte personalizate si consultanta gratuita, va astepta in pagina noastra, ventilatiecurecuperarecaldura.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *