Sfaturi pentru o ventilatie corecta a locuintei

Sfaturi pentru o ventilatie corecta a locuintei

Ne petrecem peste 80% din timp in interiorul cladirilor si o buna parte din aceasta perioada o petrecem acasa. Este important ventilatie locuintei, asadar, sa ne asiguram ca mediul din locuinta este unul cat se poate de sanatos si confortabil.

Ceea ce putini oameni stiu este ca poluarea din interior poate sa fie de pana la 5 ori mai mare decat poluarea din exterior, chiar si in locuintele din marile orase. Tocmai de aceea, fiecare persoana trebuie sa se asigure ca incaperile in care isi petrece cel mai mult timp sunt foarte bine aerisite. Pentru asta, trebuie sa se respecte o serie de sfaturi cu ajutorul carora pot fi eliminati cei mai nesanatosi factori din aer si poate fi asigurata doza necesara de confort.

Nu neglija mansarda si subsolul

Cel mai adesea, oamenii se focuseaza pe ventilarea bailor, a bucatariilor, a dormitoarelor si a livingului.

Chiar daca sunt mai putin folosite, mansarda si subsolul sunt cel putin la fel de importante. Acestea tind sa acumuleze poluanti, mucegai si radon, care se strecoara usor in interiorul locuintei. Este crucial, asadar, ca ocazional atat mansarda ( podul ) cat si subsolul unei case sa fie bine aerisite.

Dat fiind faptul ca ventilatia naturala poate sa fie destul de greu de realizat in fiecare zi, este indicata instalarea unui sistem de ventilatie performant, cu recuperare de caldura.

1. Folosiți ventilația corectă

ventilatie locuintei recuperator calduraExistă trei metode principale de ventilatie locuintei:

 • ventilație naturală
 • ventilație descentralizata cu ventilatoare (ventilatore de baie, evacuare si ventilator aerisire cu recuperare de caldura)
 • ventilație centralizata(centrala ventilatie cu recuperare de caldura).

Fiecare metodă aduce ceva diferit în tabel și, în funcție de zona de acasă, este posibil să observați rezultate mai puternice din utilizarea unuia peste celălalt.

Fiecare casă are probabil o configurație diferită a metodelor de ventilație. Discutați cu noi, suntem expert ventilatie, despre ce fel de ventilație este potrivită pentru dvs.

2. Alege ventilatia corecta pentru incaperile in care stai cel mai mult

Exista mai multe tipuri de ventilatie pentru care poti opta:

 • Ventilatia naturala. Este ventilatia simpla, pe care o realizezi prin deschiderea geamurilor. Este cea mai folosita, insa nu este cea mai eficienta, deoarece lasa poluantii din exterior sa intre in casa si genereaza disconfort termic.
 • Ventilatia descentralizata cu ventilatoare. Este un sistem de ventilatie din ce in ce mai folosit. Poate fi compusa din ventilatoare de baie care elimina umezeala si mirosurile neplacute sau ventilatoare pentru celelalte incaperi ale casei, dotate cu sisteme performante de recuperare a caldurii.
 • Ventilatia centralizata. Este o ventilatie bazata pe un sistem complex, cu tubulaturi instalate prin peretii casei si cu o unitate centrala care preia tot aerul viciat si il elimina din casa. La fel ca si ventilatia descentralizata, poate sa recupereze caldura si poate oferi o doza mare de confort in fiecare incapere a casei.

3. Inspecteaza ocazional sistemul de ventilatie

Nu este suficient sa ai un sistem de ventilatie locuintei eficient. Daca vrei rezultate maxime, acesta trebuie sa fie inspectat ocazional, pentru a se descoperi eventualele semne de deteriorare. Lunar este bine sa se arunce cate o privire asupra sistemului iar o data la 3 luni este recomandat sa se spalarea filtrele de aer si recuperatoarele de caldura.

Cel mai important indicator asupra faptului ca sistemul de ventilatie are nevoie de o inspectie serioasa este mucegaiul. Daca acesta apare, inseamna ca exista o problema si ca umiditatea este mult prea mare in interiorul incaperilor.

Sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura, cea mai eficienta solutie pe care o ai la indemana

planificare ventilatie recuperator de calduraDaca ai o casa care nu dispune inca de un sistem de ventilatie, iti recomandam sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura. Le poti achizitiona din magazinul nostru, bucurandu-te de experienta si tehnologiile inovatoare ale unor branduri precum Aspira, Novingair, SEVi, Wafe, inVENTer sau Komfovent.

Un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura poate sa iti asigure numeroase avantaje:

 • Scade costurile de incalzire si de racire a incaperilor;
 • Asigura un aer curat, fara acarieni, mucegai, elemente poluante si alti daunatori;
 • Asigura un mediu cat se poate de placut, fara umezeala in exces;
 • Poate creste valoarea cladirii in care este instalat;
 • Poate creste durata de viata a cladirii in care este instalat.

Daca iei decizia de a instala un astfel de sistem, iti stam la dispozitie cu toata experienta noastra. Avem o echipa de profesionisti care te ajuta sa achizitionezi cele mai bune produse pentru locuinta ta si de asemenea, te ajuta cu montajul si cu sfaturile privind modul in care sistemul trebuie sa fie intretinut.

Apeland la Altecovent te bucuri nu doar de produse de calitate si experti, ci si de preturi bine optimizate. Poti sa iti petreci timpul, asadar, intr-un mediu 100% sanatos, fara a cheltui o avere pentru asta.

Echipa noastră de vânzări și tehnică este disponibilă pentru a răspunde la orice întrebare in intervalul Luni – Vineri de la 8:00 – 18:00, contactați-ne pentru mai multe informații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *