Ventilatie cu recuperare in camera copilului – da sau ba

Ventilatie cu recuperare in camera copilului – da sau ba

Inca din perioada de nesting, ceea ce specialistii numesc pregatirea cuibului pentru venirea nou nascutului, exista un interes sporit pentru mediul in care cel mic va sta. Vorbim despre functionalitate si estetica si despre calitatea aerului din incapere. Majoritatea parintilor se tem sa instaleze un aparat de aer conditionat in aceasta camera si este lesne de inteles de ce. De frica modului in care functioneaza un astfel de sistem, nestiind daca aerul este prea rece sau prea cald, parintii se tem ca starea de bine, confortul si sanatatea copilului vor fi afectate.

Insa cand vine vorba de sistemul de ventilare cu recuperare de caldura sunt cateva beneficii de avut in vedere.

Ce temperatura este optim de avut in camera copilului

Este adevarat ca cel mic este o fiinta fragila, insa e exagerat cand parintii cred ca e nevoie de o temperatura ridicata, ca de exemplu undeva la 28 de grade Celsius. Specialistii vorbesc despre o temperatura constanta de 22 de grade ca fiind una optima pentru adult sau copil, desi variatii ale acesteia pot fi o alegere mai buna.

Depinde si cat de bine se mentine temperatura in interior. Din cauza unei tamplarii de calitate precara sau a lipsei de izolatie in interior sau exterior, caldura se poate pierde mai rapid. In plus, ventilatia, aerisirea camerelor, va aduce de asemenea aruncarea banilor in vant din cauza nevoii de a inlocui aerul din incapere cu unul proaspat, in mod constant.

Temperatura recomandata: 21-24 de grade.

Umiditate: 60-65%.

Cum va ajuta sistemul de ventilatie cu recuperare caldura

Nu mai trebuie sa mentineti fereastra deschisa

Practic se poate spune ca veti avea parte de ventilare eficienta fara sa mai simtiti aerul rece de afara. Mai ales in perioada de iarna, un astfel de sistem este extrem de eficient. Asta inseamna recuperarea caldurii din aerul evacuat si transferat catre aerul curat de afara.

Aerisire eficienta

Nu mai trebuie sa va ingrijorati de diferentele de temperatura, de aer rece-cald, cand aerisiti clasic. Unii parinti aleg sa mute copilul intr-o alta camera unde sa petreaca cel putin 30 de minute, pana cand reincalzesc camera. Deci pentru 10 minute de aerisit, sunt deranjati cel putin o alta jumatate de ora ulterior.

Maxim de confort cu minim de efort

Sistemul de tip ventilatie cu recuperare de caldura va ajuta sa mentineti nivelul de umiditate constant, sa aveti o temperatura placuta in interior, fara pierdere de caldura sau vreun disconfort. Din fericire, functionarea acestuia nu este zgomotoasa, deci nu deranjeaza in vreun fel ritualul de somn al celui mic.

Poate fi instalat in case sau apartamente, noi sau mai vechi

Indiferent ca locuiti intr-un apartament la bloc, o constructie mai veche, de prin anii 70-80 sau locuiti la casa, un sistem de ventilare cu recuperare de caldura este optim. Vom oferi solutii adaptate, care tin cont de volumul de aer si de suprafata zonei ce trebuie ventilata. Trebuie sa stiti ca optiunile sunt variate. De asemenea, dispunem de echipamente variate, de la branduri variate, daca depindeti de un buget anume.

Aerul proaspat nu este un moft, cu un principiu al vietii sanatoase. In lipsa unei ventilatii corespunzatoare riscul de imbolnavire poate fi mai ridicat. Incaperile nearisite va fac sa va simtiti mai letargic, mai apatic, cu o senzatie de oboseala cronica. Daca la toate acestea adaugam si ceea ce tine de avantajul de a avea parte de aer filtrat, cu atat mai mult este avantajos sa instalati un astfel de sistem. Aerul preluat din exterior si introdus in incapere este filtrat, incalzit, tineti sub control umiditatea casei si riscul de dezvoltare a mucegaiului, igrasiei si deci oferiti copilului un mediu sanatos in care sa se dezvolte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *