Ventilaţie respecte prevenirea COVID-19 la cabinet stomatologic

Ventilaţie respecte prevenirea COVID-19 la cabinet stomatologic

Sistem de ventilație la cabinet stomatologic este importanta sa respecte regulile generale de preventie a imbolnavirii cu virusul COVID-19. E obligat de a fi înzestrată cu sisteme de ventilare şi aer condiţionat, cu frecvenţa aerului de 3 ori într-un ceas în aspirare şi de 2 ori în oră cu flux de aer. Conform datelor temperatura şi umiditatea în încăperile unde sunt efectuate procedurile de îngrijire medicală stomatologică să corespundă normativelor.

Ventilație la cabinet stomatologic pentru prevenirea transmiterii bolilor infecţioase

ventilatie la cabinet stomatologic preventie covid-19Sistemele de ventilație pot fi o metodă eficientă pentru controlul transmiterii bolilor infecțioase transmise în aer în medii interioare. Cercetări anterioare indică faptul că modelul fluxului de aer joacă un rol important în prevenirea și controlul focarelor de boli infecțioase transmise în aer în spitale. Deoarece modelul fluxului de aer al unei camere este determinat în mare măsură de strategia de ventilație, este rezonabil să sugerezi că utilizarea unui sistem de ventilație adecvat este o metodă eficientă pentru controlul riscului de infecție încrucișată în spitale. Sistemele de ventilație descendentă sunt utilizate pe scară largă în camerele de izolare a infecțiilor aeriene.

Beneficiile reducerii aerosolilor și a stropirii în stomatologie pentru a crea o calitate a aerului curat în cabinetele stomatologice:

Datorită amenințării recente pentru sănătate și a posibilității de a contracta un virus potențial care poate pune viață pe care îl cunoaștem cu toții ca COVID-19, mulți profesioniști din domeniul stomatologului se uită la modalități prin care pot reduce aerosolii și stropirea în stomatologie și asigură calitatea aerului curat în cabinetele stomatologice.

Crearea calității aerului curat în cabinetele stomatologice nu este posibilă numai cu utilizarea aspirației ridicate și a unui sistem central de aer condiționat. Folosirea dispozitivelor de aspirație ridicate și un sistem de aer condiționat excelent, dar pentru aer curat si proaspat e important folosirea sisteme de ventilație.

Sisteme de ventilație pot fi împărțite în sisteme naturale și ventilare mecanică, iar acestea sunt împărțite în continuare în sistem ventilatie cu recuperare de căldură și sistem ventilare fără recuperare de căldură. În același timp, ventilație poate fi centralizată sau descentralizată..

Care sunt soluții de top pentru a ajuta la crearea calității aerului curat în cabinetele stomatologice.

sistem ventilatie la cabinet stomatologicAstăzi, un grup de produse și tactici pot fi utilizate împreună pentru a ajuta la reducerea numărului de aerosoli din cabinetul stomatologic și pentru a reduce expunerea clinicienilor la aerosoli. Deși nu există doar o singură măsură care să rezolve pe deplin problema, toate aceste precauții utilizate în combinație între ele pot reduce substanțial nivelurile de risc.

Comparația a unui astfel de mediu din spitale cu diferite expunerile la diferiți factori de risc, cu sau fără aer condiționat, au arătat efectul pozitiv al ventilației
sisteme de îmbunătățire a calității aerului din interior, atâta timp cât aceste sisteme sunt funcționate corespunzător și bine întreținută.
Calitatea aerului interior în unitățile dentare a fost de asemenea estimat și cuantificat în raport cu factorii microbieni. 

Deci, care sunt aceste tactici pe care medicii stomatologi le pot pune în aplicare pentru a ajuta la îmbunătățirea gestionării aerosolilor din birourile lor și pentru a crea o calitate curată a aerului în cabinetele stomatologice?

Ventilație la cabinet stomatologic și soluții utilizate pentru a crea o calitate a aerului curat

 • Deservirea și actualizarea sistemului de încălzire, ventilație și climatizare a clădirii existente.
 • Sala presiunii negative , instalarea ventilatoarelor de evacuare
 • Spălător de aer.
 • Sistem de ventilație la cabinet stomatologic cu recuperare de caldura cu functionare continua automata (sistem ventilatoare descentralizate cu recuperator de caldura, sisteme de ventilatie centralizata ERV – recuperare de entalpie, sau HRV – recuperare de caldura ).
 • Peroxidul de hidrogen sau iodul se clătesc înainte de orice tratament sau examen scăzând astfel o mulțime de agenți patogeni care provin din gurile pacienților.
 • Utilizarea măștilor cu filtrare mare, N95.

Cabinet stomatologic echipat cu ventilatie prin Altecovent

Montarea sistem de ventilatie Pax inVENTer Eos 100H Semicentralizata pentru a reduce umiditate din aer si aerisire pentru a asigura un confort si calitate a aerului respirat. Pentru mai multe proiecte ventilatie efectuate apasati aici.

montare ventilare cabinet stomatologic pax eos

Ce poate face Altecovent pentru tine

Tocmai de aceea, asiguram toate serviciile necesare pentru rezultate optime:

 • Asiguram o platforma online usor de folosit, de unde se pot comanda cele mai bune produse;
 • Personalizam fiecare proiect in parte, in asa fel incat rezultatele sa fie cat se poate de eficiente si economice;
 • Oferim consultanta profesionala si calculam fiecare detaliu al proiectelor pe care le preluam;
 • Putem aduce orice tip de componente pentru ventilatie centralizata, de la tubulaturi pana la distribuitoare. Aducem inclusiv componente care nu se regasesc pe website;
 • Asiguram montaj profesional;
 • Optimizam foarte bine preturile, in asa fel incat sa fie cele mai atractive din Romania.

Contactează-ne

Echipa noastră de vânzări și tehnică este disponibilă pentru a răspunde la orice întrebare in intervalul Luni – Vineri de la 8:00 – 18:00, contactați-ne   pentru mai multe informații despre sistemele de ventilatie cu recuperare a căldurii sau despre alte sisteme ventilatie pe care le detinem.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *