Poate ca in prima faza nu va ganditi ca sistemul de ventilatie ar putea functiona zgomotos. Dar iata ca si acest aspect este de luat in calcul. Suntem diferiti, unii dintre noi sunt atat de sensibili, incat nu se pot odihni cand este minim de zgomot pe fundal. Asa ca ar fi firesc sa va interesati de la inceput care este nivelul de zgomot cand sistemul de ventilatie functioneaza.
De ce face zgomot, cum sa actionati si cand e prea multa galagie?
Cand vorbim despre zgomotul produs de un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura vorbim in fapt despre vibratiile produse, de sunetul specific al aerului circulat pe traseul de tubulatura. Intr-o oarecare masura, zgomot exista la orice tip de acest sistem. Ceva complet silentios nu veti gasi. Pana la urma motorul ventilatorului nu are cum sa nu produca un zgomot.
Exista posibilitatea de a reduce acest zgomot. Este vorba de o serie de masuri luate, de aceea vedem ca fiind cruciala partea de informare. Adica veti dori sa stiti de la bun inceput despre aceste detalii si sa nu ajungeti deja sa experimentati deranjul creat de nivelul de zgomot emis de functionarea sistemului de ventilatie cu recuperare de caldura.
Unde este amplasat sistemul de ventilatie si ce altceva conteaza
In mod ideal, acesta este amplasat pe un perete stabil, intrucat sistemul de ventilatie ar putea amplifica vibratiile si zgomotul resimtit, daca zona in care este amplasat nu este una fixa.
De asemenea, notabil este ca un nivel mai mare de zgomot poate fi cauzat de tubulatura. Cele rigide, tevile spiralate spre exemplu, sunt netede in interior si nu sunt la fel de zgomotoase ca alte variante folosite.
Implicit murdaria din canalele acestea pot fi sursa de zgomot amplificat la functionarea sistemului de ventilatie. Praful si murdaria se pot bloca in interiorul tubulaturii, astfel incat fluxul de aer cand trece, cand este circulat si directionat unde trebuie poate produce zgomot. Nu degeaba si curatarea acestora are un rol important!
Ce puteti face, concret
Pentru a veni in intampinarea voastra cu solutii am adus disponibile si kituri antifonare, masura suplimentara pentru sistem descentralizat care sa reduca zgomotul. Recomandam Sevi160. Iata de ce!
- 2 bureti speciali, Basotect®. Contin un material fonoabsorbant.
- Izolare fonica a zgomotului exterior de pana la 42-49,99 dB – decibeli.
- Cost accesibil si stoc imediat disponibil, solutie eficienta care va ajuta sa obtineti mai mult confort.
Ce sistem silentios veti gasi?
Suntem adesea intrebati ce sistem este mai silentios, pentru ca problema zgomotului sa fie una din start redusa la minim. Putem spune ca per general mai toate sistemele regasite disponibile la noi au un bun randament si nu produc un zgomot prea mare. Exista pentru fiecare in parte specificat la detalii tehnice ce nivel de zgomot emite, notat in decibeli. Conteaza insa si locuinta voastra, cat de bine izoleaza spre exemplu tamplaria si cat de mult se reduce din zgomotul de la exterior. Pentru ca si acest aspect poate contribui la contextul per ansamblu referitor la preocuparea despre linistea din interior.
Diferenta in ce nivel de zgomot produce un sistem sau altul tine si de calitatea montajului, de asamblare, de conectare si de intretinerea sa pe termen lung. Va conta ce functii are un sistem, ce capacitate in raport cu suprafata data – adica sa nu fie un sistem suprasolicitat de debitul de aer necesar. Conteaza ce senzori are incorporati. Este, deci, un complex de factori ce contribuie sau nu la un nivel mai ridicat al zgomotului produs.
Kitul optional de insonorizare il regasiti detaliat si in pagina noastra. Suntem aici sa va ajutam sa intelegeti ce aveti nevoie, dar si sa implementam sistemele necesare.