Ce sistem de ventilatie este potrivit pentru casa voastra? ERV sau HRV?

Ce sistem de ventilatie este potrivit pentru casa voastra? ERV sau HRV?

Un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura este necesar in fiecare casa, chiar daca nu toata lumea intelege importanta acestuia. Totusi, pentru ca acesta sa functioneze la nivel maxim, trebuie sa stiti cum sa il alegeti pe cel potrivit pentru casa, iar noi va putem ajuta atat cu informatiile necesare cat si cu produsele de care aveti nevoie. Putem face chiar si proiectarea pentru acest tip de sisteme.

Un sistem de ventilatie cu recuperare este important din mai multe puncte de vedere pentru sanatate. Acesta ventileaza aerul din casa astfel incat sa elimine aerul viciat si sa introduca aer proaspat, curat. Din aceasta perspectiva starea fizica este una mult mai buna si nu te prinde o stare de somnolenta si epuizare de fiecare data cand esti in casa. Tot acesta previne aparitia mucegaiului, la care multe persoane sunt alergice. Plamanii respira aer curat si casa este ferita de igrasie care se formeaza de la umezeala si din cauza aerului care nu circula.

ERV sau HRV, aveti nevoie de un sistem de ventilatie pentru casa

Indiferent de ce alegeti, acesta este necesar pentru orice casa. Economisiti energie si implicit costuri lunare cu oricare dintre variante si acesta ar fi un alt avantaj. Recuperatoarele de caldura pot fi montate chiar si la inceputul constructiei unei case, dar si daca aceasta este deja construita. Montajul nu implica spargerea peretilor in foarte multe locuri si nu este deranj foarte mare. Un prim pas in alegerea acestora il constituie mediul in care locuiti, pentru ca nivelul de umiditate este un factor care face diferenta intre cele doua tipuri de recuperatoare.

Sistemele de ventilatie de tip ERV sunt recuperatoare de caldura cu entalpie care sunt potrivite pentru casele unde climatul este unul uscat, iar afara este mai rece. Acestea au celula alcatuita dintr-un material permeabil, ceea ce face ca nivelul de umiditate sa ramana constant in incapere. Astfel nu mai aveti nevoie de umidificator si aici apare economia de curent care este vizibila la finalul fiecarei luni la factura.

Sistemele de ventilatie de tip HRV sunt ventilatiile centralizate cu recuperatoare de caldura care au celula din plastic sau aluminiu. Acestea sunt potrivite pentru casele care au nevoie de un aer mult mai uscat. Acestea pot inlocui partial necesitatea unui dezumidificator. Astfel de sisteme puteti gasi pe site-ul nostru de la branduri precum Komfovent sau Aerauliqa.

Acestea nu strica designul casei, deoarece au o tubulatura minimalista, alba in general, care abia se vede acolo unde este montata. Poate fi incadrat foarte usor in peisaj si in stilul casei. Avem disponibile mai multe modele care difera la pret din cauza puterii si capacitatii. Fiecare spatiu are nevoie de un recuperator pe masura.

Un alt aspect important il constituie faptul ca echipa noastra va poate monta dispozitivele in puncte cheie ale casei, astfel incat sa actioneze cel mai bine acolo unde este cea mai mare nevoie. Acestea poti fi montate si in alte spatii precum sali de sport, birouri sau orice alt loc in care stau oameni si trebuie sa fie constant un aer curat.

Servicii de proiectare

Oferim chiar si servicii de proiectare pentru aceste sisteme. Serviciile de consultanta sunt gratuite si un specialist din echipa noastra va poate ajuta sa alegeti varianta potrivita in functie de spatiu si necesitati. Pentru clientii interesati punem la dispozitie chiar si servicii de montare, contra cost .

Preturile difera in functie de complexitatea lucrarii si de materialul din care este construita casa. Cu unele materiale este mai greu de lucrat, iar din acest motiv, fiecare lucrare este diferita. Utilizam procedee de carotare diamantata umeda, prin care nu se produce praf si de aici nici disconfort in casa in urma lucrarii.

Puteti vedea toata gama de produse disponibile daca accesati site-ul nostru https://ventilatiecurecuperarecaldura.ro/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *